Problem dla mnie inny,a da innych powszechny |
Autor |
Wiadomość |
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 15:08
|
|
|
raf napisał/a: | też mamy wspólnie udać się do specjalisty, psychologa itp |
Kiedy się wybieracie? |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
raf
Małomówny
|
Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 15:30
|
|
|
mama czeka na tel. bo w poniedziałek ma zadzwonić ktoś w sprawie adwokata
w czwartek jest spotkanie w ośrodku mama ma jechać porozmawiać i zobaczymy co z tego wyniknie. potem 24 jest komisja w tym samym ośrodku i mama też się wybiera
zobaczymy co jej polecą i wtedy podejmiemy jakoś wspólna decyzję gdzie się właściwie udać. |
|
|
|
|
Klara
|
Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 15:41
|
|
|
raf napisał/a: | wtedy podejmiemy jakoś wspólna decyzję gdzie się właściwie udać. |
Mam nadzieję, że będziecie działać, bo tak jak jest teraz, nie może przecież być.
Nawet gdyby ojcu odwiesili wyrok, nawet gdyby jakimś cudem znalazł się na odwyku i nie wyszedł z niego na żądanie, to przecież kiedyś wróci do domu i zabawa zacznie się na nowo.
Powodzenia Raf!
Odzywaj się i pisz, jak Wam idzie |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
raf
Małomówny
|
Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 17:10
|
|
|
Postaram się na bieżąco opisać co się dzieję:
może uda mi się pokazać jak działają pewne służby, jak wyglądają pewne sprawy.
generalnie to puki ktoś nie ma z tym do czynienia na co dzień to wydaje mu się że wszystko przecież jest ok - przyjeżdża policja zabiera delikwenta na dołek jest kolorowo...
a jak widać na moim przykładzie to niestety tak nie działa
sądy wleką się, policja rozkłada ręce i olewa.
a tu kolejny dzień pełen wrażeń |
|
|
|
|
milutka
Trajkotka
Pomogła: 49 razy Wiek: 45 Dołączyła: 19 Lut 2010 Posty: 1705
|
Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 18:00
|
|
|
Cytat: | generalnie to puki ktoś nie ma z tym do czynienia na co dzień to wydaje mu się że wszystko przecież jest ok - przyjeżdża policja zabiera delikwenta na dołek jest kolorowo... | ...tutaj się z Toba zgodzę .....ale trzeba do skutku interweniować ...nie możecie pozwolić ojcu sie tak krzywdzić ...za którymś razem w końcu zrobią z nim porządek |
|
|
|
|
raf
Małomówny
|
Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 18:07
|
|
|
ja już w to po prostu nie wierze...
nie ma na niego haka bo jest chory ma ciśnienie/ cukrzyce i do tego wali wódę, wszczyna awantury, terroryzuje wszystkich, niszczy całe nasze życie.
ale wiemy, że musimy być silni i nie dać temu śmieciowi satysfakcji w postaci poddania się.
mam nadzieję, ze w końcu trafi kosa na kamień |
|
|
|
|
raf
Małomówny
|
Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 18:55
|
|
|
i stało się kolejna awantura szarpanina, policja - mama nie wytrzymała i pojechała złożyć zeznania na policję o znęcanie się fizyczne i psychiczne nad nami
mam nadzieję, że to przyśpieszy sprawę i trafi za kratki
trzymajcie za nas kciuki |
|
|
|
|
Klara
|
Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 19:05
|
|
|
raf napisał/a: | mama nie wytrzymała i pojechała złożyć zeznania na policję o znęcanie się fizyczne i psychiczne nad nami |
Dobrze zrobiła!
raf napisał/a: | trzymajcie za nas kciuki |
|
|
|
|
|
Mysza
Gaduła
Pomogła: 41 razy Dołączyła: 03 Mar 2010 Posty: 830 Skąd: Wrocek
|
Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 19:08
|
|
|
raf napisał/a: | trzymajcie za nas kciuki |
trzymam |
_________________ "Bądź zmianą, którą pragniesz ujrzeć w świecie" - Mahatma Gandhi |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
|
|
|
|
KICAJKA
Trajkotka współuzależniona-stara al-anonka
Pomogła: 101 razy Wiek: 64 Dołączyła: 28 Wrz 2009 Posty: 1555 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 19:31
|
|
|
Ja również trzymam i mam nadzieję,że nie wycofacie się z podjętych działań. |
_________________ " Jestem dzieckiem wszechświata nie mniej niż drzewa i gwiazdy,mam prawo być tutaj..."
http://www.youtube.com/wa...feature=related
|
|
|
|
|
rufio
Uzależniony od netu rozkojarzony
Pomógł: 57 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3387 Skąd: Wyższy Śląsk
|
Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 19:41
|
|
|
Za szmaty dziada i za okno a jak zacznie sie ciskac to dwonic po MO i niech go tam przechowaja - odmówic wpuszczenia - wtedy muszą coś z delikwentem zrobic |
_________________ I tak wszyscy skończymy w zupie .
|
|
|
|
|
raf
Małomówny
|
Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 20:26
|
|
|
to działa tak - przyjeżdża policja zabiera go, a on zaczyna mówić, że się źle czuje ma nadciśnienie i cukrzyce [tak wysoką, że już powinien być w śpiączce] wiozą go do szpitala tam ma badania lekarz zakazuje zatrzymania na dołku ma zostać w szpitalu, a że nie ma obowiązku leczenia to chwile potem wychodzi na żądanie wraca i tak w kółko. Teraz to już nie cackam się od razu go na glebę i jak tak leży czasem dzwonie po policje, a czasem tylko udaje - puki co wierzy i jako tako jest spokój.
to, że my nie chcemy żeby wrócił nic nie znaczy...
tu decyduje lekarz nikt bez jego zgody nie chce wziąć ojca na dołek bo jak "coś mu się stanie" to będzie wina policji.
niedługo mamy jechać na zeznania i mam nadzieję, że sprawą od razu zajmie się prokurator. oby |
|
|
|
|
Klara
|
Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 20:47
|
|
|
Raf! Weszłam w link dotyczący Ośrodków Interwencji Kryzysowej, który podałam Ci wczoraj i kliknęłam na pierwszy z brzegu ośrodek.
Ty jest jakby skrojone dla Was (wytłuszczenia moje)
Zakres usług:
* Pomoc psychologiczna
* Pomoc prawna
* Psychoterapia
* Grupy wsparcia
Problemy w jakich udzielana jest pomoc:
* Konflikty rodzinne
* Samobójstwa
* Przemoc domowa
* Agresja
* Przemoc seksualna
* Wykorzystywanie seksualne dzieci
* Bezrobocie
* Wypadki, katastrofy
* narkotyki
Adres:
Kościuszki 2
57-300 Kłodzko (dolnośląskie)
Telefon:
(0-74) 865-86-58 begin_of_the_skype_highlighting (0-74) 865-86-58 end_of_the_skype_highlighting
Zasięg: powiat kłodzki
Organ nadrzędny: Starostwo- Kłodzko
Szef: Pełyńska Barbara
Czynny: pon.,śr.,piąt.:8.00-15.30; wt.,czw.:8.00-18.00
Tryb przyjmowania klientów: bezpośrednio, bez skierowania; telefoniczne umówienie terminu rozmowy w O.I.K. bądź tel. zgłoszenie sprawy wymagającej interwencji;
Myślę że mógłbyś znaleźć najbliższy Tobie ośrodek i przynajmniej tam zadzwonić z pytaniem czy mogą udzielić Wam KONKRETNEJ pomocy.
Myślę tu również o wskazówkach dotyczących tego, co jeszcze możecie z problemem zrobić. |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 20:50
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | Ja też trzymam |
Może lepiej coś poczaruj, bo sprawa wygląda marnie............ |
_________________ |
|
|
|