Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Wiedźma
Wto 14 Wrz, 2010 12:45
Dobro ogolu ponad osobiste ambicje.
Autor Wiadomość
Masakra 
Trajkotka
O jedna impreze za duzo

Wysłany: Pon 13 Wrz, 2010 22:00   Dobro ogolu ponad osobiste ambicje.

Tak sobie zauwazylem, ze karencja mojego bana sie skonczyla, to postanowilem napisac kilka slow gwoli wyjasnienia.
Naturalnie zrobie to w pelni subiektywnie i ze swojego punktu widzenia, a jako, ze duzo osob nie wie o co chodzi, postaram sie choc ogolnikowo troche przyblizyc sytuacje.
Otoz jaki czas temu wymienilem kilak ostrzejszych zdan z Flandra, za co zostalem ukarany. My, sie poklocilismy, pogodzilismy ale pewien niesmak pozostal bo kare dostalem tylko ja. Postanowilem jednak sie temu podporzadkowac. Jakis czas pozniej, w ramach obserwacji zachowan ludzkich umiescilem w podpisie na 5 minut dlugo ladujacy sie rysunek. Reakcja jednej z osob- Klary przeszla moje oczekiwania gdyz w reakcji na moj irytujacy majstersztyk pop-artu dostalem wiadomosc prv z wiadomoscia, ktora jednoznacznie brzmiala jak szantaz. Postanowilem poczielic sie ta wiadomoscia zeby pokazac jak mnie potraktowano i wowczas zostalem powtornie ukarany a w konsekwencji stracilem prawo pisania.
Nie bede zdradzal szczegolow ani wdawal sie w polemiki bo nie chce rozdrapywac starych konfliktow jednak czulem sie zobowiazany o tym napisac bo uwazam ze naleza sie pewne wyjasnienia reszcie forumowiczow.

Tak potraktowany postanowilem, ze odejde z tego forum.
Z czasem emocje opadly, przeanalizowalem wszystko na spokojnie i powiem tak- Moze i mam dosc spore ego, moze i jestem przemadrzaly a czasem nawet bucowaty ale swiat jest taki, ze wszystkim nie dogodzisz i z calym szacunkiem jak sie komus nie podoba to moze mnie pocalowac gdzies.
Tak wiec mimo tego, ze podkreslam, ze caly czas czuje sie niesprawiedliwie potraktowany to jednak nie bede sie obrazal jak dziecko z dwoch powodow:
Po pierwsze to byloby to ogromnie nie w porzadku do osob, ktore tutaj poznalem i ktore mi tak bardzo pomogly.
Po drugie- to mam juz pewne doswiadczenie i kilka fajnych cech, ktorymi moge pomagac innym ludziom
Dobro ogolu jest wazniejsze od osobistych ambicji jak glosi jedna z tradycji anonimowych alkoholikow tak wiec i ja sie do niej zastosuje.

Dzieki i prosilbym o nie komentowanie tego tematu- nie chce robic zamieszania swoja osoba. Potraktujcie to jaki krotkie wyjasnienie, ktore jestem Wam winny.

Dzieki

Jras4 
Docent

Wysłany: Pon 13 Wrz, 2010 22:21   

i tak laur zwycięstwa i palma pierwszeństwa w karach należny sie mnie ...

Masakra 
Trajkotka
O jedna impreze za duzo

Wysłany: Pon 13 Wrz, 2010 22:24   

Ty miales wiecej ostrzezen, zgoda- ale nie miales zakazu pisania i tutaj bezapelacyjnie kroluje ja :wysmiewacz:

beata 
Szefowa Al-Kaidy
współuzależniona,ddd

Wysłany: Pon 13 Wrz, 2010 22:32   

Masakra napisał/a:
ale nie miales zakazu pisania i tutaj bezapelacyjnie kroluje ja
Żebyś się nie zdziwił. :p

"Każdy ranek daje szansę na to, by wieczorem móc powiedzieć, że to był dobry i szczęśliwy dzień… "
Miłego dnia życzę wszystkim. :)

Jras4 
Docent

Wysłany: Pon 13 Wrz, 2010 22:34   

to zapytaj Wiedzmy.....miałem ich tyle że szok a nawet miałem tak że mogłem tylko pisać w tym kiblu hydra parku ...

Jras4 
Docent

Wysłany: Pon 13 Wrz, 2010 22:35   

ale o co ci poszło z Flondra ... o co sie pocieliscie ..

Masakra 
Trajkotka
O jedna impreze za duzo

Wysłany: Pon 13 Wrz, 2010 22:43   

e tam zaraz pocielismy :) w sumie jakas drobnostka nie pamietam nawet dokladnie

Jras4 
Docent

Wysłany: Pon 13 Wrz, 2010 22:45   

tak drobnostka tylko ciebie wywalili ..alo ok niemów ...

Masakra 
Trajkotka
O jedna impreze za duzo

Wysłany: Pon 13 Wrz, 2010 22:49   

nie za to- za tamto dostalem ostrzezenie bo napisalem wulgaryzm. Powiedzialbym przeciez to nie zadna tajemnica :mgreen:

Wiedźma 
Administrator

Wysłany: Pon 13 Wrz, 2010 23:59   

Jak by nie było - cieszę się, Masakro, że jednak wróciłeś :)

...a Iras rzeczywiście wiele razy miał zakaz pisania - regularnie wywalałam go
i to nie tylko z tego forum. I nie tylko ja. Rozrabia, obrywa, ale się z tego powodu nie obraża.
Także Halibut niedawno był na podobnym urlopie (za obrażanie Irasa! :wysmiewacz: )
I co? I znów wiersze pisze jak gdyby nigdy nic! :)

Tak więc jak widzisz, Masakro, nie jesteś odosobniony.
User bez czerwonej kartki to jak uczeń bez pały - czyli jak żołnierz bez karabinu fsdf43t

emigrantka 
Gaduła
a ja jestem prosze pana na zakrecie ...

Wysłany: Wto 14 Wrz, 2010 12:24   

Klotnie to normalne zjawisko ,a ilu Polakow tyle zdan na jakis temat mnie karabin nie potrzebny, sztucznie klocic sie nie bede ..

Masakro fajnie ze wrociles bo tesknilam :skromny:

Klara 
Uzależniony od Dekadencji

Wysłany: Wto 14 Wrz, 2010 17:04   

Początkowo nie planowałam odpowiedzi na pierwszy post tego wątku, jednak myślę, że obraz sytuacji będzie pełen, jeżeli i ja wyjaśnię tę sytuację tak jak ją wówczas oceniłam.
Dodam jeszcze, że w tamtym czasie miałam zepsuty komputer i wchodziłam na forum z laptopa z ekranem o przekątnej kilku cali, więc żeby przewinąć ten cholerny koci ogon potrzebowałam (bo ja wiem) chyba minuty.
Masakra napisał/a:
w ramach obserwacji zachowan ludzkich umiescilem w podpisie na 5 minut dlugo ladujacy sie rysunek.

1) obserwowałeś zachowania, moje było właśnie takie, więc o co masz pretensje?
2) nie zauważyłam informacji, że ten obrazek był umieszczony na czas określony.
Masakra napisał/a:
Reakcja jednej z osob- Klary przeszla moje oczekiwania

Jesteś dużym chłopcem i powinieneś być przygotowany na to, że efekty eksperymentów bywają często odmienne od oczekiwanych :bezradny:
Masakra napisał/a:
dostalem wiadomosc prv z wiadomoscia, ktora jednoznacznie brzmiala jak szantaz. Postanowilem poczielic sie ta wiadomoscia zeby pokazac jak mnie potraktowano i wowczas zostalem powtornie ukarany a w konsekwencji stracilem prawo pisania.

1) nie był to szantaż, tylko obietnica moderatora co się wydarzy jeśli...
dodam jeszcze, że z powodów technicznych o których napisałam na początku nie zauważyłam proszących postów Wiedźmy i Yury. Gdybym wiedziała, że są na forum, dałabym sobie z tym spokój;
2) ujawnianie prywatnej korespondencji jest niegodziwością i nie widzę żadnego usprawiedliwienia dla tego, co zrobiłeś;
3) Ty mi odpowiedziałeś na ten post, który "potraktowałeś jak szantaż" i dla równowagi oraz udowodnienia swojej uczciwości mógłbyś go teraz ujawnić, a najlepiej zestawić obydwa - mój, a później Twój.

Bardzo się cieszę, że trzeźwiejesz i nie zamierzam Ci w tym przeszkadzać, ale też nie widzę powodów, żeby na tę okoliczność traktować Cię jak świętą krowę.

Jacek 
Uzależniony od Dekadencji
...jestem alkoholikiem...

Wysłany: Wto 14 Wrz, 2010 17:44   

Wiedźma napisał/a:
User bez czerwonej kartki to jak uczeń bez pały - czyli jak żołnierz bez karabinu

:mysli:
znaczy się że i ja mam tyły

Masakra 
Trajkotka
O jedna impreze za duzo

Wysłany: Wto 14 Wrz, 2010 17:50   

No coz- prosilem o niedyskutowanie w tym watku ale skoro nalegasz:

Wiadomosc Klary do mnie:
Bartek!
Jeśli w ciągu pięciu minut nie usuniesz tego "podpisu", dam Ci ostrzeżenie.
Wiadomosc moja do Klary:
a ja na to ha ha ha

Tyle:)
Jesli taki ton nie jest szantazem to ja nie mam wiecej slow. Nazywaj to sobie eufemizstycznie jak chcesz dla mnie to SZANTAZ.

Klara napisał/a:
Dodam jeszcze, że w tamtym czasie miałam zepsuty komputer i wchodziłam na forum z laptopa z ekranem o przekątnej kilku cali

"kowal zawinil, chlopa powiesili" to akurat nie moja wina i nie ja powinienem ponosic tego konsekwencje.

Klara napisał/a:
obserwowałeś zachowania, moje było właśnie takie, więc o co masz pretensje
To juz jest Twoj problem bo takie zachowanie na pewno nie bylo zdrowe

Klara napisał/a:
ujawnianie prywatnej korespondencji jest niegodziwością

Zgodze sie. W tej korespondencji jednak nie bylo nic osobistego a ujawnilem ja jedynie zeby wszyscy mogli zobaczyc jak zachowuje sie moderator (bo ta funkcja wymaga pewnego profesjonalizmu i panowania nad emocjami)

Klara napisał/a:
nie widzę powodów, żeby na tę okoliczność traktować Cię jak świętą krowę
a czy ja w ktorymkolwiek momencie cos takiego napisalem albo tak sie zachowalem?

Teraz mysle jest sprawiedliwie.
Kazdy moze sobie to przeczytac i wysnuc swoje wnioski jednak prosze o niedyskutowanie bo znow poklocimy sie drugi raz o 1 rzecz a ja tego nie chce. Poprosilas mnie Klaro o zestawienie to je masz- ja nie mam nic do ukrycia i nie mowie, ze jestem swiety. Podtrzymuje nadal swoje zdanie, ze czuje sie potraktowany nie fair ale jak juz mowilem sa rzeczy wazniejsze niz moje ego a ja staram sie nad nim pracowac.
Ostatnio zmieniony przez Masakra Wto 14 Wrz, 2010 17:58, w całości zmieniany 5 razy  

beata 
Szefowa Al-Kaidy
współuzależniona,ddd

Wysłany: Wto 14 Wrz, 2010 17:58   

Masakra napisał/a:
dla mnie to SZANTAZ.
A jak dla mnie to po prostu Cię ostrzegła(uprzedziła o konsekwencjach).Ja nie ostrzegałabym Cię na PW,tylko od razu walnęłabym kartkę.

"Każdy ranek daje szansę na to, by wieczorem móc powiedzieć, że to był dobry i szczęśliwy dzień… "
Miłego dnia życzę wszystkim. :)
Ostatnio zmieniony przez beata Wto 14 Wrz, 2010 18:01, w całości zmieniany 2 razy  

Odpowiedz do tematu