Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Kobiety znajdują motywację i siłę do działania, kiedy ...
Autor Wiadomość
milutka 
Trajkotka

Wysłany: Nie 03 Paź, 2010 21:45   

Cytat:
czuję się wystarczająco beznadziejnie, więc będę wdzięczna jeśli nie będziecie mnie teraz krytykować
...Flandro nie krytykujemy -bynajmniej ja nie mam takiego zamiaru ...po prostu odebrałam Twoje słowa w taki a nie inny sposób :)

Flandria 
Uzależniony od netu
DDA (Dzielna, Dobra, Aktywna)

Wysłany: Nie 03 Paź, 2010 21:48   

pterodaktyll napisał/a:
Niską masz samoocenę

nie wiem czy to kwestia niskiej samooceny

ja generalnie jestem trochę "inna", mam mnóstwo pomysłów, które po prostu realizuję a później mi się obrywa od ludzi (tzn. najbardziej mi się obrywało w rodzinie eksa), a jak coś mi się nie uda to obrywa mi się 3 razy bardziej
można coś takiego "dźwignąć" raz, czy nawet kilka razy, ale jak non stop ktoś ma do mnie pretensje o to jaka jestem, to samoocena mi leci na łeb na szyję w dół

nawet tutaj, od Was, mi się obrywa, za bloga, za "teściową", za to, że niby jestem "ekspertem" itp

Masakra 
Trajkotka
O jedna impreze za duzo

Wysłany: Nie 03 Paź, 2010 21:49   

Flandra napisał/a:
czuję się wystarczająco beznadziejnie

Dlaczemu? Fajna z Ciebie kobitka :skromny:

Flandra napisał/a:
nawet tutaj, od Was, mi się obrywa, za bloga, za "teściową", za to, że niby jestem "ekspertem" itp

Daj spokoj- olej to i rob swoje ;) Co dopiero ja mam powiedziec? :lol2:

Swoje problemy sama sobie wymyslasz i rozdmuchujesz wszystkie *p**** do rangi katastrofy a pozniej sie uzalasz- Kazdy ma jakies swoje odchyly. Ja Ciebie akceptuje i nawet lubie ale swoje zdanie wyrazic moge- po to jestem na forum :D
Tak sami inni ;) Jednak to od Ciebie zalezy jak do tego podejdziesz
Ostatnio zmieniony przez Masakra Nie 03 Paź, 2010 21:58, w całości zmieniany 5 razy  

pterodaktyll 
Moderator
.....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....

Wysłany: Nie 03 Paź, 2010 21:53   

Flandra napisał/a:
nawet tutaj, od Was, mi się obrywa,

A nie przyszło Ci nigdy do głowy, że nic nie dzieje się bez przyczyny? Widzisz...ja zawsze i wszędzie szukałem winnych takiego a nie innego stanu rzeczy a jakoś nie przychodziło mi do głowy, że przyczyną mogę być ja sam............ a raczej moje postępowanie......

milutka 
Trajkotka

Wysłany: Nie 03 Paź, 2010 21:59   

Cytat:
ale jak non stop ktoś ma do mnie pretensje o to jaka jestem, to samoocena mi leci na łeb na szyję w dół
mam wrażenie ,że zbyt mocno bierzesz do siebie to co inni Ci powiedzą ....i jeśli coś robisz to masz pewność ,że robisz to dobrze ale ...z góry zakładasz ,że inni Cie skrytykują ....Troszkę zagmatwałam to ale jak się skupisz to będziesz wiedziała co Ci chcę przez to powiedzieć .Czasami Flandro zdarza się,że słuchamy co inni mówią ale nie słyszymy-interpretujemy to tak ,żeby zrobić z siebie ofiarę .

Masakra 
Trajkotka
O jedna impreze za duzo

Wysłany: Nie 03 Paź, 2010 22:00   

milutka napisał/a:
Czasami Flandro zdarza się,że słuchamy co inni mówią ale nie słyszymy-interpretujemy to tak ,żeby zrobić z siebie ofiarę

Dokladnie ;) To nie caly swiat jest przeciwko Tobie- to Ty odbierasz kazda wypowiedz jako atak na Twoja osobe

jolkajolka 
Trajkotka

Wysłany: Nie 03 Paź, 2010 22:12   

Masakro, masz rację! Ja długi czas podobnie myślałam.

Flandro,pracuj nad tym,żeby czuć się pewniej w swoim życiu. Ja jeszcze tak do końca nie pozbyłam sie uczucia,że jestem do niczego. Ale jest o niebo lepiej,niż było na początku mojej trzeźwej drogi. :)

Flandria 
Uzależniony od netu

Wysłany: Nie 03 Paź, 2010 22:17   

pterodaktyll napisał/a:
przyczyną mogę być ja sam............ a raczej moje postępowanie......

ludzie nie lubią, kiedy ktoś robi coś niestandardowego, jeśli ktoś nie spełnia jakichś tam ich oczekiwań itd

studiowałam na męskim kierunku - wiesz ile razy usłyszałam, że na pewno zabrałam miejsce jakiemuś fajnemu facetowi ? najczęściej od palantów, którzy się po prostu nie dostali na mój kierunek :/

ludzie najczęściej mnie krytykują za to, że nie podążam "jedynie słuszną" ścieżką życia. Jeśli wszystko jakoś w miarę mi wychodzi to jestem w stanie to znieść, jak coś spieprzę - to mam jako "gratis" marudzenie, krytykę i zmuszanie mnie do wybrania "jedynie słusznej" drogi :/

oprócz tego - oczywiście, że szukam przyczyn w sobie. Zawsze tak robiłam i zawsze miałam z tego powodu doła :mgreen:
Szczęściem w nieszczęściu było to, że jakieś tam sukcesy udało mi się odnieść, więc krytykaci musieli czasem przymknąć "jadaczki" :mgreen:

pterodaktyll 
Moderator

Wysłany: Nie 03 Paź, 2010 22:21   

Flandra napisał/a:
udzie nie lubią, kiedy ktoś robi coś niestandardowego, jeśli ktoś nie spełnia jakichś tam ich oczekiwań itd

Widzisz.ja nauczyłem się mieć po prostu w du***, to co ludzie o mnie powiedzą. Jeżeli ja się dobrze czuję z tym co robie, to całej raszcie świata nic do tego a jak ktoś uważa inaczej, to jego problem, nie mój.
Flandra napisał/a:
jakieś tam sukcesy udało mi się odnieść,

To buduj na tym swoją psychikę a nie na opiniach malkontentów.... :)

Masakra 
Trajkotka
O jedna impreze za duzo

Wysłany: Nie 03 Paź, 2010 22:22   

Flandra napisał/a:
że jakieś tam sukcesy udało mi się odnieść

I tego sie trzymaj ;)
Ja robie swoje i leje na to co mowia inni. Sam czuje co jest dla mnie dobre a co zle- a jak mnie krytykuja? Czasem maja racje, czasem nie- staram sie sluchac rowniez slow krytyki jesli widze, ze cos co robie mi nie sluzy. Wowczas zastanawiam sie nad zdaniem oponentow. To jednak niewazne. Wazniejsze jest to, ze dlaczego jakas osoba ktora ledwo mnie zna mialaby swoim zdaniem wplynac na moja samoocene? Nie ma takiej opcji fsdf43t

Edit: haha napisalismy Ptero prawie to samo w tym samym czasie wiec cos w tym jest :P
Ostatnio zmieniony przez Masakra Nie 03 Paź, 2010 22:23, w całości zmieniany 1 raz  

pterodaktyll 
Moderator

Wysłany: Nie 03 Paź, 2010 22:25   

Masakra napisał/a:
haha napisalismy Ptero prawie to samo w tym samym czasie wiec cos w tym jest

Prawda w tym jest i tyle............. ;)

Masakra 
Trajkotka
O jedna impreze za duzo

Wysłany: Nie 03 Paź, 2010 22:31   

Czasami najprostsze rozwiazania sa najlepsze. Mozna wpasc w ta cala spirale terapii, terapeutow i chodzic na terapie od terapii a potym na terapie terapii terapii a efekt taki, ze czlowiek coraz bardziej ma na***ane w glowie. Pamietam jak mi kiedys poleciliscie zamiast rozbijania gowna na atomy zmeczyc sie porzadnie- problemy minely bo nie bylo czasu myslec o nich :D

Ja juz to kiedys pisalem ale jakby to ode mnie zalezalo to bym Cie Flandro wyslal przymusowo na pol roku do wycinki lasu po czym po kazdym dniu ostrego zap****** by Cie grupa drwali gwalcila do bolu. Oczywiscie to wyolbrzymienie ale co Ci chce powiedziec bez krzty zlosliwosci to to, ze jestem pewny ze by Ci to pomoglo bardziej niz ta Twoja siec terapeutow w ktora wpadasz coraz bardziej. To oczywiscie moje zdanie a Ty nie musisz go nawet czytac. Podkreslam, ze nie pisze tego zlosliwie tylko samo mi sie na usta cisnie jak czytam Twoje problemy :kwiatek:
Ostatnio zmieniony przez Masakra Nie 03 Paź, 2010 22:37, w całości zmieniany 3 razy  

Flandria 
Uzależniony od netu

Wysłany: Nie 03 Paź, 2010 22:33   

pterodaktyll napisał/a:
To buduj na tym swoją psychikę a nie na opiniach malkontentów....
Masakra napisał/a:
I tego sie trzymaj

ano coś w tym jest :) dzięki :)

Małgoś 
Upierdliwiec
Forumoholiczka

Wysłany: Nie 03 Paź, 2010 22:33   

Flandra napisał/a:
udzie nie lubią, kiedy ktoś robi coś niestandardowego

Fakt, jeśli decydujesz się odstawać, nie zlewać z tłumem to normalne że narażona będziesz na szturchańce, bo ludzie nie lubią innych, chyba boją się indywidualistów... Ale dlaczego Ty przejmujesz się opinią innych, bierzesz te opinie do siebie? Ja myślę, że za mało siebie cenisz, za mało siebie lubisz... Dopóki sama nie polubisz siebie nie masz szans na sensownego faceta! Zawsze trafi Ci się jakiś palant wyczuwający Twoje słabości... dopiero gdy Ty urośniesz w siłę masz szansę na równego sobie... pomyśl o tym ;)

Sama jestem taką niezbyt szarą masą, powiedzenia "pokorne ciele..." nie byłam w stanie przyjąć do siebie i wcale nie płaczę z tego powodu. Po prostu taka jestem, trochę bardziej wyróżniająca się z tłumu i dobrze mi z tym.

Flandria 
Uzależniony od netu

Wysłany: Nie 03 Paź, 2010 22:37   

Masakra napisał/a:
jak czytam Twoje problemy

nie napisałam tutaj o swoich głównych problemach :p
i nie napiszę

Masakra napisał/a:
bym Cie Flandro wyslal przymusowo na pol roku do wycinki lasu po czym po kazdym dniu ostrego zap****** by Cie grupa drwali gwalcila do bolu.

jak zmienisz "grupa drwali" na "przystojny inteligent" a "gwalcila do bolu" na "uszczęśliwiał cieleśnie" to może i przyznam, że coś w tym jest :p

Odpowiedz do tematu