Czy to cos groznego? |
Autor |
Wiadomość |
Ksenia34
Towarzyski
Pomogła: 2 razy Wiek: 50 Dołączyła: 13 Paź 2008 Posty: 411 Skąd: Irlandia
|
Wysłany: Pon 07 Mar, 2011 16:43 Czy to cos groznego?
|
|
|
Witajcie,nie pisalam ostatnio poniewaz troche mniej czasu siedze na necie.Bylam w Polsce i okazalo sie ze mam kilka spraw kobiecych i latam po lekarzach.No ale nie o tym.
Moj ojciec wkoncu nie pije od prawie miesiaca.Oczywiscie sam by nie przestal,a alkohol poprostu doprowadzil go do skraju wyczerpania.Mial silna biegunke przez 4 dni i nic nie jadl,i pil tylko piwsko,wreszcie poszedl do lekarza mama go zaprowadzila.I tu wlasnie sie dopiero zaczelo.na poczatku dostal jakies leki na uspokojenie,nie wiem jakie,napewno nie relanium.Do tej pory nie zrobili mu zadnych badan,tylko dopiero od tyg bierze leki na nadcisnienie.Wczoraj z nim rozmawialam przez telefon i mialamwrazenie ze jest nachlany,nigdy jeszcze nie slyszalam go takiego.On ma problem z chodzeniem,mama mowi ze jest slaby i drepcze jak stary dziadek(63lata)nie potrafi czasem sam wstac z kanapy.To napewno uklad nerwowy po 34 latach picia,ale pytam sie czy jesli nie bedzie pil,czy jest szansa ze bedzie chodzil normalnie czy to jest nieodwracalne.Mojej kolezanki ojciec tak wlasnie chodzil i potem szybko umarl.Nie chcialabym tego,ale z drugiej strony wolalabym byc przygotowana.Przykro mi ze musialo do tego dojsc,ale fajnie by bylo poznac ojca z innej strony.Napiszcie mi cos prosze. |
_________________ Przestań sobie wyobrażać – doświadczaj tego, co rzeczywiste.
Przestań niepotrzebnie myśleć - zamiast tego patrz i smakuj. |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Pon 07 Mar, 2011 16:56
|
|
|
to co opisujesz Kseniu wygląda na :
http://pl.wikipedia.org/w...atia_alkoholowa
sam sobie tego nie wyleczy,
Kseniu to przykre ale pomóc możesz tylko modlitwą. |
|
|
|
Ksenia34
Towarzyski
|
Wysłany: Pon 07 Mar, 2011 17:10
|
|
|
Dziekuje Jurku,jezeli ma dobrego lekarza to powinno pomoc.Az mi sie plakac chceDziekuje Bogu ze mimo wszystko przestal pic,i wiem ze nie chce.wyslalam mu kilka broszurek ale nie czytal jeszcze,watpie aby zglosil sie na AA,ani na zadna terapie,narazie i tak dobrze ze slucha lekarza i chodzi co tydzien na kontrole. |
|
|
|
|
Borus
Trajkotka uzależniony
Pomógł: 35 razy Wiek: 66 Dołączył: 03 Wrz 2009 Posty: 1843 Skąd: wielkopolskie
|
Wysłany: Pon 07 Mar, 2011 17:14
|
|
|
Ksenia34 napisał/a: | Przykro mi ze musialo do tego dojsc, | |
_________________ zostało mi podarowane drugie życie... |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Pon 07 Mar, 2011 18:52
|
|
|
Wikipedia napisał/a: | Rokowanie jest pomyślne pod warunkiem zachowania całkowitej abstynencji. |
Argument? Szansa? Motywacja?
Trzymaj się, Kseniu. |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
luana
Gaduła
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 16 Lis 2010 Posty: 509 Skąd: niemcy
|
Wysłany: Pon 07 Mar, 2011 19:18
|
|
|
yuraa napisał/a: | sam sobie tego nie wyleczy, |
Witaj Ksenia 34,
on sobie tego sam nie wyleczy, ale i tez nie wyleczu mu tego najlepszy lekarz. Uklad nerwowy zostal juz zniszczony
Moj ojciec tez na to cierpi. A choroba ta jest jak alkoholizm -NIEODWRACALNA!
Mozna ja jedynie nie co zahamowac, pod warunkiem, ze ojciec zaprzestanie chlac.W przeciwnym razie, z biegiem czasu ojciec bedzie mial coraz wieksze problemy z wymowa, a nogi odmowia posluszenstwa-jednym slowem calkowite kalectwo.
Bynajmniej tak postapilo to chorobsko w przypadku mojego ojca.
pozdrawiam
luana |
|
|
|
|
Ksenia34
Towarzyski
|
Wysłany: Pon 07 Mar, 2011 19:25
|
|
|
Tylko najdziwniejsze jest to ze jak pil chodzil normalnie.Mam nadzieje ze nie zacznie,z tego co wiem narazie slucha sie lekarza,ale wiecie jak jest.To dopiero a moze az 3 tyg i na tym etapie jest zadowolenie a co bedzie potem.Bardzo bym chciala aby jakims cudem skorzystal z terapii,i o to bede sie modlila. |
|
|
|
|
evita
[*][*][*]
Pomogła: 75 razy Wiek: 58 Dołączyła: 03 Wrz 2009 Posty: 2895 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: Pon 07 Mar, 2011 19:36
|
|
|
Ksenia34 napisał/a: | Tylko najdziwniejsze jest to ze jak pil chodzil normalnie |
po mojemu to przedawkowanie jakiegoś leku jest ! Dowiedz się jakie leki ojciec dostaje i sprawdź jakie są skutki uboczne. Być może dostał za dużą dawkę na swój przepity i na dodatek osłabiony biegunką organizm ? Z dnia na dzień nie przestaje się chodzić jak człowiek ani nie poraża uwiąd starczy Może być też tak, że dostał jakieś psychotropy, które poraziły jego układ nerwowy ? |
_________________ spragniona niecodzienności,stęskniona do nadzwyczajności ...
|
|
|
|
|
luana
Gaduła
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 16 Lis 2010 Posty: 509 Skąd: niemcy
|
Wysłany: Pon 07 Mar, 2011 19:38
|
|
|
Ksenia34 napisał/a: | To dopiero a moze az 3 tyg |
moj ojciec nie pil czasem nawet rok. W tym czasie sluchal lekarza, korzystal z rehabilitacji, ale niestety do chlanska zawsze powracal. Nie zrazilo go nawet, jak nogi stawaly sie coraz slabsze,przewracal sie jak pilka. Pamietam nawet jak raz ostro gdzies zaryl, zdzierajac sobie skore na srodku czola w ksztalcie litery V . Wygladal jak hipis, ktory centralnie na czole mial wyryty znak pokoju.
Ale nawet takie akcje nie zrazily go do alkoholu
Moze Twoj ojciec bedzie madrzejszy- czego Ci zycze |
|
|
|
|
Ksenia34
Towarzyski
|
Wysłany: Pon 07 Mar, 2011 20:30
|
|
|
Rozmawialam z mama i ona powiedziala mi ze jednak slabo chodzil pod koniec picia,czyli to moze byc to.No i niby juz lepiej i wiecej je.Nie mam jak sprawdzic tych lekow mama miala mi przeslac nazwe ale chyba zapomniala.
Luna,ja nie wiem co z nim bedzie,nie raz go uswiadamialam i do tego on wie ze ja jestem alkoholiczka,ale oczywiscie on tylko piwoszem.Teraz nawet mu powiedzialam ze widzi teraz i odczul jakim piwoszem byl i do jakiego stanu piwo go doprowadzilo.Oby mu sie udalo,moge go wspierac ale nie moge niczego narzucac.Faktem jest tez to,ze on sam na poczatku zadzwonil do mnie i zapytal sie mnie co ma robic. |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Pon 07 Mar, 2011 21:39
|
|
|
cześć Kseniu ,miło cię widzieć |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
Ksenia34
Towarzyski
|
Wysłany: Pon 07 Mar, 2011 21:45
|
|
|
Czesc jacus .To juz wam napisze ze mam polskie meetingi w miescie obok,narazie raz w tyg i tylko dwoje nas jest ale zawsze to cos. |
|
|
|
|
Ksenia34
Towarzyski
|
Wysłany: Śro 13 Kwi, 2011 16:01
|
|
|
Po 2 miesiacach kupil sobie 2 piwa i juz 3 dzien pije tak po dwa piwa,a mnie k*** bierze.Zapytalam sie mamy jak zareagowala,a ona mi na to ze powiedziala mu kilka slow i koniec.Chcialam zeby dala mi go do telefonu,"dziecko daj sobie spokoj,my nic nie mozemy".Wiecie nie rozchodzi mi sie o to ze on pije,bo przeciez ja wiedzialam ze to sie tak skonczy.Najbardziej wkurza mnie postawa siostry i matki,siostra jest tu i tez mowi,zeby dac sobie spokoj,bo on nie ma zajecia i takie tam.Przeciez w Polsce jest tyle srodkow zeby nie pic.Mysle tez ze wkurza mnie ta niewiara mojej rodziny i brak wsparcia,bo to pijak,pijaczka i juz ludzie z niego nie bede.jesli on umrze,to ja chcialabym, jeszcze przed ta smiercia mu jakos pomoc,uswiadomic.No zle mysle.? |
|
|
|
|
milutka
Trajkotka
Pomogła: 49 razy Wiek: 45 Dołączyła: 19 Lut 2010 Posty: 1705
|
Wysłany: Śro 13 Kwi, 2011 16:15
|
|
|
Ksenia34 napisał/a: | Mysle tez ze wkurza mnie ta niewiara mojej rodziny i brak wsparcia,bo to pijak,pijaczka i juz ludzie z niego nie bede.jesli on umrze,to ja chcialabym, jeszcze przed ta smiercia mu jakos pomoc,uswiadomic.No zle mysle.? | Pewnie dobrze i to jest piękne ,że starasz się pomóc .Kseniu ja też kiedyś myślałam ,że jestem w stanie pomóc swojemu mężowi ,tłumaczyłam ,wspierałam ,złościłam się ,dałam adresy gdzie może się udać po pomoc i takie tam ....ale zrozumiałam ,że nic więcej nie mogę ....i to nie jest tak ,że czekam aż umrze by mieć święty spokój tylko zostawiłam go w tym momencie samemu sobie bo zrozumiałam ,że to on ma CHCIEĆ nie JA...masz racje ,bardzo przykro się patrzy na to jak się stacza coraz bardziej ale ja już wiem ,że nie mogę sobie zarzucać ,że nie robię nic tylko czekam .Piszesz ,że jesteś zła na mamę i siostrę ,według mnie niepotrzebnie ,jak sama piszesz mama powiedziała mu co o tym myśli i wydaje mi się ,że to wystarczy ....według ciebie co powinny jeszcze zrobić ?Ja wiem na swoim przykładzie ,że coby nie zrobiły to i tak to nic nie zmieni dopóki on sam nie zrozumie . |
|
|
|
|
kahape
Towarzyski koalka
Pomogła: 10 razy Wiek: 66 Dołączyła: 13 Lis 2009 Posty: 369
|
Wysłany: Śro 13 Kwi, 2011 16:24
|
|
|
Ksenia34 napisał/a: | o 2 miesiacach kupil sobie 2 piwa | sam sobie kupił????
To znaczy, że mu się "chodzenie" poprawiło???
A ty się tak o niego martwiłaś. Widzisz? Poradził sobie sam.
pozdr |
_________________ "Nigdy, przenigdy, nikt i nic nie będzie dostosowywało się do Twoich oczekiwań". Ameise |
|
|
|
|
|