Nic się nie kończy, póki się nie skończy... część druga |
Autor |
Wiadomość |
jarek41
(banita)
|
Wysłany: Śro 06 Lip, 2011 09:50
|
|
|
Nawet głupcy i ignoranci mają swoja opowieść... |
|
|
|
|
ZbOlo
[*][*][*] Ojciec Chrzestny
Pomógł: 35 razy Dołączył: 27 Lut 2009 Posty: 2713 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Śro 06 Lip, 2011 09:53
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | Ale siedzisz i udajesz, że słuchasz i w ten sposób owej tolerancji dla innych nabywasz. |
...właśnie tak.... |
_________________ Homines soli animalium non sitientes, bibimus
|
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Śro 06 Lip, 2011 09:53
|
|
|
jarek41 napisał/a: | Nawet głupcy i ignoranci mają swoja opowieść... | co nie oznacza że na to jest miejsce na mityngu |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
Halibut
Gaduła
Pomógł: 10 razy Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 982 Skąd: Ocean Spokojny
|
Wysłany: Śro 06 Lip, 2011 09:54
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | Dlatego, że identyfikujesz się w ten sposób z problemem a Twoja podświadomość to "zapisuje". |
Z tego co piszecie to musi być długa ścieżka zapisu. Każdy nośnik pamięci ma swoją pojemność. Żeby jeszcze zostało jakieś dobrze wyeksponowane miejsce na kilka innych ważnych rzeczy do zapisania i utrwalenia. A po zatym to ile razy mozna powtażać to samo, to tak jak byś sam w to nie wierzył albo bał sie zapomnieć i ciągle sobie o tym przypominał. |
|
|
|
|
Janioł
|
Wysłany: Śro 06 Lip, 2011 09:55
|
|
|
Halibut napisał/a: | A po zatym to ile razy mozna powtażać to samo, to tak jak byś sam w to nie wierzył albo bał sie zapomnieć i ciągle sobie o tym przypominał. | alkoholizm ma to do siebie że nie odświeżane prawdy na temat tej choroby dość szybko zostają zamnipulowane, zracjonalizowane, przeklamane tylko po to żeby się napić |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
ZbOlo
|
Wysłany: Śro 06 Lip, 2011 09:56
|
|
|
Halibut napisał/a: | Nie często zwykle przy goleniu. |
...dla mnie głośne powiedzenie, że jestem alkoholikiem, to takie spojrzenie w lustro i skonfrontowanie się z rzeczywistością. W lustrze, tak samo jak na mityngu, widzisz się takim jakim naprawdę jesteś.... |
|
Ostatnio zmieniony przez ZbOlo Śro 06 Lip, 2011 09:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Śro 06 Lip, 2011 10:04
|
|
|
Halibut napisał/a: | ile razy mozna powtażać to samo, |
Jeśli chodzi o niezapomnienie kim jestem, to najlepiej do końca życia |
_________________ |
|
|
|
|
jarek41
(banita)
|
Wysłany: Śro 06 Lip, 2011 10:06
|
|
|
Jak długo będzie istniał świat,tak długo bedzie dyskusja...Czy mityngii,czy terapia,a może sam sobie poradzę,może kościół,może Siła Wyższa???
Moim zdrowieniem jest wszystko razem...Terapia,mityngii,Bóg,duchowośc,pokora, szczerość ,szcunek do siebie i inych ludzi,pokochanie siebie i wybaczenie sobie, radzenie sobie z emocjami,nazywanie uczuć po imieniu,itd... |
|
|
|
|
Halibut
Gaduła
|
Wysłany: Śro 06 Lip, 2011 10:06
|
|
|
andrzej napisał/a: | alkoholizm ma to do siebie że nie odświeżane prawdy na temat tej choroby dość szybko zostają zamnipulowane, zracjonalizowane, przeklamane tylko po to żeby się napić |
No tak człowiek ma taką przekorna naturę, że zawsze chce się sprawdzić i wypróbować. po latach niepicia można sobie powiedzieć ten problem juz mnie nie dotyczy i popłynąć. Coś w tym jest.
ZbOlo napisał/a: | ...dla mnie głośne powiedzenie, że jestem alkoholikiem, to takie spojrzenie w lustro i skonfrontowanie się z rzeczywistością. W lustrze, tak samo jak na mityngu, widzisz się takim jakim na prawdę jesteś.... |
Rozumiem ze współuczestnicy mitingu to takie lustro w którym dostrzegasz swoje problemy i ciągle o nich sobie przypominasz przez pryzmat ludzi którzy mają taki sam problem. |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Śro 06 Lip, 2011 10:07
|
|
|
andrzej napisał/a: | jarek41 napisał/a:
Nawet głupcy i ignoranci mają swoja opowieść...
co nie oznacza że na to jest miejsce na mityngu |
Ale jak znam życie, to pewnie czasem sam zauważasz na mityngu, że tak własnie jest (oczywiście Twoim zdaniem) |
_________________ |
|
|
|
|
Halibut
Gaduła
|
Wysłany: Śro 06 Lip, 2011 10:07
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | Jeśli chodzi o niezapomnienie kim jestem, to najlepiej do końca życia |
Przy załozeniu, ze pamięć słaba. |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Śro 06 Lip, 2011 10:08
|
|
|
Halibut napisał/a: | Rozumiem ze współuczestnicy mitingu to takie lustro w którym dostrzegasz swoje problemy i ciągle o nich sobie przypominasz przez pryzmat ludzi którzy mają taki sam problem. |
Doskonale rozumiesz........ |
_________________ |
|
|
|
|
Janioł
|
Wysłany: Śro 06 Lip, 2011 10:08
|
|
|
Halibut napisał/a: | Coś w tym jest. | płynąłem prawie dwa lata więc na pewno jes Halibut napisał/a: | No tak człowiek ma taką przekorna naturę | a alkohilicy w tej przekorze uzyskali mistrzostwo świata i okolic |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Śro 06 Lip, 2011 10:09
|
|
|
Halibut napisał/a: | Przy załozeniu, ze pamięć słaba. |
A jakie inne możemy w tym przypadku przyjąć??? |
_________________ |
|
|
|
|
ZbOlo
|
Wysłany: Śro 06 Lip, 2011 10:10
|
|
|
Halibut napisał/a: | Rozumiem ze współuczestnicy mitingu to takie lustro w którym dostrzegasz swoje problemy i ciągle o nich sobie przypominasz przez pryzmat ludzi którzy mają taki sam problem. |
...dokładnie tak... |
|
|
|
|
|
|