jak sie zachowywac gdy czynny alko zaczyna swój urlop |
Autor |
Wiadomość |
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 13:49
|
|
|
staaw napisał/a: | Klaro jak zwykle masz inne zdanie niż ja |
To nie jest inne zdanie, tylko inny sposób, w tym wypadku łatwiejszy
Ela napisał/a: | cytat nie pojawia sie jednak na białym polu |
Pojawia się jako cytat (z wyrazem quote w prostokątnych nawiasach, a białe pole ukaże się dopiero wtedy, gdy wyślesz post.
Jeśli nie wierzysz, przed wysłaniem kliknij przycisk "Podgląd", zobaczysz wówczas post wyglądający tak, jak wtedy, gdy go wyślesz.
PRÓBUJ DO SKUTKU ELU
Edit:
Tym bardziej, że masz dwóch pomagierów.
Już się wycofuję Stasiu |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
Ostatnio zmieniony przez Klara Nie 06 Lis, 2011 13:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ela
Małomówny
|
Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 13:59
|
|
|
Wracając do tematu-problemu który mnie nurtuje rozumiem,ze obok alko mam przechodzić obojętnie i nie reagować na jego zachowanie, ewentualne zaczepki słowne- mam zając się własnym życiem
Czas pokaże czy praca nad sobą przyniosła efekty-bo sytuacja w jakiej będę pojawi sie po raz pierwszy odkąd zaczęłam coś robić siebie.Mam nadzieje ,że nie zmarnuję dotychczasowych wysiłków. |
_________________ "Jezeli wszystkie wysiłki zmarnowałas na dźwiganie i rozwijanie innych, musisz sie czuć pusta .Kolej teraz na ciebie" |
|
|
|
|
rufio
Uzależniony od netu rozkojarzony
Pomógł: 57 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3387 Skąd: Wyższy Śląsk
|
Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 14:23
|
|
|
Wyimek z zycia mej znajomej - jak Jej " chory czlowieczek " zaczyna urlop stwierdziła jakies dwa lata temu , że jest kompletnie bezsilna jezeli chodzi o jego picie więc podjela bardzo dziwna decyzje ( dziwiliśmy sie mocno ) ale codziennie dawala swemu alko 20 zl i kazala mu sie wynosic bo ona ma inne zajecia i jej przeszkadza - miala spokój i ma dalej . Dziwne / Dziwne ale za to ma zdrowe nerwy i spokój w sobie i przy sobie . A jak Jej 'kolega " wracał stamtąd to ona pokazywała mu pokój - i znów ma spokój - DLACZEGO ? BO ALKO WIE ,ŻE JAK NIE PÓJDZIE SPAC TO JUTRO NIE BEDZIE 20 ZŁ . Drastyczne i troche nie zgodne z ogolnie przyjetym podejściem - ale jak juz sie wyczerpało inne mozliwości . Zawsze ma nadzieje , że kiedys nie wróci bo ............ |
_________________ I tak wszyscy skończymy w zupie .
|
|
|
|
|
KICAJKA
Trajkotka współuzależniona-stara al-anonka
Pomogła: 101 razy Wiek: 64 Dołączyła: 28 Wrz 2009 Posty: 1555 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 14:28
|
|
|
Elu dla mnie najważniejszym sprawdziwnem jak działa nauka w Al_anon były wspólne wczasy,które men załatwił(był wtedy na tzw.d**o ścisku od 2 lat-ja od 4 na grupach alalonowskich) oraz z dzieckiem.
Niestety pękł na trzeci dzień a ja widząc co się święci (z modlitwą o pogodę ducha)-postanowiłam skorzystać z tego co mi wczasy oferowały.
Jeździłyśmy z córcią 3 letnią na wszystkie możliwe wycieczki ,chodziłyśmy na koncerty,ogniska,spacery,objadałyśmy się smakołykami (wczasowe jedzenie było super)-korzystałyśmy ze wszelkich możliwych atrakcji.
A men....men szlajał się po knajpach,przesiadywał w kawiarni domu wczasowego,przesypiał noce i dnie w pokoju lub na korytarzu w pełnym upojeniu,budząc się aby pić dalej.
Niektórzy wszasowicze próbowali mi współczuć,pocieszać- ja wiedziałam jedno -mam korzystać z tego co mi ofiarują wczasy,nie wstydzić się tego co men robi-to jego problem nie mój.
Teraz po latach wspominam te wczasy bardzo miło(mimo wszystko) a men ubolewa,że tyle atrakcji go ominęło
Życzę Ci abyś również potrafiła odciąć się od pijącego mena i żyła swoim życiem a nie jego piciem |
_________________ " Jestem dzieckiem wszechświata nie mniej niż drzewa i gwiazdy,mam prawo być tutaj..."
http://www.youtube.com/wa...feature=related
|
|
|
|
|
Jras4
Docent
Pomógł: 11 razy Wiek: 52 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3302 Skąd: Siedlce
|
Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 14:47
|
|
|
KICAJKA napisał/a: | _anon były wspólne wczasy | ale po jaką cholere pojechałaś z nim ..nierozumiem ...poco ... czy sama nietrafisz czy co ?? |
_________________ KATOLIK CZARNY PEDOFIL |
|
|
|
|
Jras4
Docent
Pomógł: 11 razy Wiek: 52 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3302 Skąd: Siedlce
|
Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 14:48
|
|
|
Ela napisał/a: | e obok alko mam przechodzić obojętnie i nie reagować na jego zachowanie | a poco ..niemozesz wywalic go nietylko z domu ale i z życia .. |
_________________ KATOLIK CZARNY PEDOFIL |
|
|
|
|
KICAJKA
Trajkotka współuzależniona-stara al-anonka
Pomogła: 101 razy Wiek: 64 Dołączyła: 28 Wrz 2009 Posty: 1555 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 15:20
|
|
|
Jras4 napisał/a: | ale po jaką cholere pojechałaś z nim ..nierozumiem ...poco ... czy sama nietrafisz czy co ?? |
Och Irasku.... jeszcze trochę naiwna byłam bo długo nie pił...dobry tatuś dla dziecka wczasy załatwił-w tamtych czasach(rok 91) to był rarytas wyjechać w góry na wczasy,grosza nie wydając
To była dla mnie dobra nauka wtedy......na przyszłość |
_________________ " Jestem dzieckiem wszechświata nie mniej niż drzewa i gwiazdy,mam prawo być tutaj..."
http://www.youtube.com/wa...feature=related
|
Ostatnio zmieniony przez KICAJKA Nie 06 Lis, 2011 15:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 15:21
|
|
|
Klara napisał/a: | masz dwóch pomagierów. |
Obawiam, się, że bez trzeciego pomagiera się nie obędzie,
bo Ela miała namieszane w ustawieniach profilu -
chyba przypadkiem kliknęła i wyłączyła sobie BBCode.
Elu, sprawdź, proszę, czy już wychodzi Ci to cytowanie "na białym" |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
Ela
Małomówny
|
Wysłany: Pon 07 Lis, 2011 10:25
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | Elu, sprawdź, proszę, czy już wychodzi Ci to cytowanie "na białym" |
Dzięki Wiedźmo-teraz jest ok |
_________________ "Jezeli wszystkie wysiłki zmarnowałas na dźwiganie i rozwijanie innych, musisz sie czuć pusta .Kolej teraz na ciebie" |
|
|
|
|
esaneta
Moderator
Pomogła: 94 razy Wiek: 52 Dołączyła: 12 Lip 2011 Posty: 3397
|
Wysłany: Pon 07 Lis, 2011 13:39
|
|
|
rufio napisał/a: | Drastyczne i troche nie zgodne z ogolnie przyjetym podejściem - ale jak juz sie wyczerpało inne mozliwości |
Rufio, ale konsekwencji, to jej nie odmówisz |
_________________ I Love gołąbki Klarci.
|
|
|
|
|
rufio
Uzależniony od netu rozkojarzony
Pomógł: 57 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3387 Skąd: Wyższy Śląsk
|
Wysłany: Pon 07 Lis, 2011 15:54
|
|
|
esaneta napisał/a: | konsekwencji, to jej nie odmówisz |
Dalej jest tak konsekwentna - juz kompletnie przestała Jej zależec co ? jak ? kiedy ? Ma spokój - ma swe życie - on dalej powiedzmy , że żyje - za 20 zł - jeżeli chodzi o to czy robi czy nie tego nie wiemy czy ma jakies dochody z innych źródeł tego tez nie wiemy - facet jest cieniem . A Ona - żyje - ot i wszystko. |
_________________ I tak wszyscy skończymy w zupie .
|
|
|
|
|
|