złoty środek na walkę z syndromem zacierania śladów pod dywa |
Autor |
Wiadomość |
olka
Gaduła
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 21 Gru 2011 Posty: 530
|
Wysłany: Wto 10 Sty, 2012 18:48
|
|
|
głęboka otchłań napisał/a: | że chcą jeszcze zeby urżnać sie i zasnąc... żeby niczego nie czuć... | po to pije alkoholik. |
|
|
|
|
olga
Uzależniony od netu
Pomogła: 77 razy Dołączyła: 01 Wrz 2011 Posty: 4353 Skąd: Hagen
|
Wysłany: Wto 10 Sty, 2012 19:11
|
|
|
Uciekaj dziewczyno szukać roboty. Będąc w pracy nie będziesz myślała o rodzicach i ich pijaństwie. Mając własne pieniądze będziesz mogła się uniezależnić, może się wyprowadzisz. Przecież nie masz obowiązku mieszkania z nimi i troszczenia sie o nich, niech się sami o siebie zatroszczą. Ty powinnaś zadbać o siebie. |
|
|
|
|
DanaN
Towarzyski Współuzależniona
Pomogła: 19 razy Wiek: 55 Dołączyła: 24 Sie 2011 Posty: 473
|
Wysłany: Wto 10 Sty, 2012 19:22
|
|
|
głęboka otchłań napisał/a: | Chyba się ze mnie nabijacie:( |
absolutnie nie
Pisałam poważnie. Jest tak jak piszę powyżej. myślę o Tobie, jak sobie radzisz.
Ania dużo racji jest w tym co pisze Olga. Praca pozwala w jakiś sposób się odciąć. |
Ostatnio zmieniony przez DanaN Wto 10 Sty, 2012 19:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
OSSA
Upierdliwiec
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 20 Wrz 2011 Posty: 2272 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: Wto 10 Sty, 2012 19:47
|
|
|
staaw napisał/a: | głęboka otchłań napisał/a: | Zaczełam myśleć.. troche. |
A za rodziców myślą o Tobie ciocia Danusia i wujek Staś... |
Staaw nie zapominaj , że Ania ma 31 lat nie jest już skrzywdzonym, małym dzieckiem pozostawionym samym sobie przez złych pijących rodziców.
Osoba w tym wieku powinna ponosić odpowiedzialność za swoje życie i zarabiać na swoje utrzymanie. No chyba, że jest chora i nie zdolna do samodzielnej pracy. Tylko wówczas jestem w stanie zrozumieć czekanie na cud. |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Wto 10 Sty, 2012 19:50
|
|
|
OSSA napisał/a: | No chyba, że jest chora i nie zdolna do samodzielnej pracy. Tylko wówczas jestem w stanie zrozumieć czekanie na cud. |
Wiele się nie pomyliłaś ciociu Elu...
Jednak towarzysz Stalin mawiał że cuda się nie zdarzają, samemu trzeba zrealizować plan... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
olga
Uzależniony od netu
Pomogła: 77 razy Dołączyła: 01 Wrz 2011 Posty: 4353 Skąd: Hagen
|
Wysłany: Wto 10 Sty, 2012 19:59
|
|
|
Aniu, praca jest jedynym wyjściem z sytuacji. Zacznij od jutra. Siądź na internecie i przejrzyj ogłoszenie, weź kartkę, spisz numery i dzwoń. Nie pilnuj rodziców, bo sama wiesz, że ich nie upilnujesz. Jak będziesz pracować to i przymus sprzątania przycichnie z braku czasu i zmęczenia. |
|
|
|
|
DanaN
Towarzyski Współuzależniona
Pomogła: 19 razy Wiek: 55 Dołączyła: 24 Sie 2011 Posty: 473
|
Wysłany: Wto 10 Sty, 2012 20:03
|
|
|
OSSA napisał/a: | że Ania ma 31 lat nie jest już skrzywdzonym, małym dzieckiem pozostawionym samym sobie przez złych pijących rodziców.
Osoba w tym wieku powinna ponosić odpowiedzialność za swoje życie |
Ela przyznam Ci tu rację. Nie spojrzałam na problem w ten sposób i to chyba mój błąd. |
|
|
|
|
OSSA
Upierdliwiec
|
Wysłany: Wto 10 Sty, 2012 20:07
|
|
|
staaw napisał/a: | samemu trzeba zrealizować plan... |
Dokładnie to miałam na myśli.
Dlatego ja zawsze pracowałam, moje dzieci chodziły do żłobka, przedszkola itd.... , pensja często starczała mi tylko na opłaty , ale miałam co najmniej 8 godzin z normalnymi ludźmi, musiałam się skupić na swoich obowiązkach. Mało tego to również jego motywowało do pomocy w codziennych domowych obowiązkach.
Gdybym musiała przez cały dzień przyglądać się pijącemu człowiekowi, czuć smród, beki, pierdy to skończyłabym za lub w gumowych ścianach. |
|
|
|
|
kahape
Towarzyski koalka
Pomogła: 10 razy Wiek: 66 Dołączyła: 13 Lis 2009 Posty: 369
|
Wysłany: Śro 11 Sty, 2012 11:25
|
|
|
OSSA napisał/a: | Ania ma 31 lat nie jest już skrzywdzonym, małym dzieckiem pozostawionym samym sobie przez złych pijących rodziców. | a ja się zgadzam całkowicie z Elą. Pierwsze pieniądze zarobiłam mając 15 lat. Dla mnie to wtedy była duża frajda. głęboka otchłań napisał/a: | głowa mnie boli, jest mi niedobrze, 4 noc z koleii nie śpię. Wkurza mnie to wszystko. Jestem zła, kipię aż ze hlają... że to co wypili im nie wystarcza, że chcą jeszcze zeby urżnać sie i zasnąc... żeby niczego nie czuć... a gdzie w tym wszystkim ja? Czy pomysleli choc raz o mnie , że sprawia mi to bol, ze sie z tym nie godze, nie.. bo to pieprzeni egoisci, | patrzysz na nich z pozycji dziecka, małego dziecka które czeka na mamusię i tatusia.
Nie rozumiem, dlaczego rodzice mają się opiekować, troszczyć o dorosłą kobietę.
Odchowali i git. Teraz moga zajmowac sie tylko sobą- a że wybrali chlanie..... cóż, ich sprawa. OSSA napisał/a: | No chyba, że jest chora i nie zdolna do samodzielnej pracy. | skoro trzaska na kompie, to już jakaś praca by się dla niej znalazła.
Zawsze jest jakieś rozwiązanie, tylko trzeba.... chęci. Masz je Aniu? Żeby zacząć nowe życie?
pozdr |
_________________ "Nigdy, przenigdy, nikt i nic nie będzie dostosowywało się do Twoich oczekiwań". Ameise |
|
|
|
|
głęboka otchłań
Towarzyski
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 10 Gru 2011 Posty: 169
|
Wysłany: Śro 11 Sty, 2012 16:22
|
|
|
No ładnie moje Drogie Koleżanki forumowe mnie PIONIZUJCIE |
_________________ Kiedy, zbyt natarczywie usiłuje zmienić sprawy, gdy żądam zbyt wiele, zbyt szybko od siebie i innych, proszę Boga, by mi przypomniał: "Powoli, ale pewnie". |
|
|
|
|
kahape
Towarzyski koalka
Pomogła: 10 razy Wiek: 66 Dołączyła: 13 Lis 2009 Posty: 369
|
Wysłany: Śro 11 Sty, 2012 16:49
|
|
|
Bo leżysz plackiem i dajesz po sobie deptać.
Potem strasznie narzekasz, że ci ciężko.
Wstań!!!! Kobieto!!!! I zacznij własne życie!!!! Z godnością i honorem.
Odwalona , w szpileczkach , z uśmiechem na twarzy....
Miotła, ściera .....won!!!!
Czas na Ciebie!!!!
pozdr |
_________________ "Nigdy, przenigdy, nikt i nic nie będzie dostosowywało się do Twoich oczekiwań". Ameise |
|
|
|
|
OSSA
Upierdliwiec
|
Wysłany: Śro 11 Sty, 2012 17:59
|
|
|
Aniu piszesz , że ciebie nie rozumiem masz rację. Oczywiście jeśli ci to pomoże mogę
Tylko czy z tego powodu twoi rodzice przestaną pić ? czy choroba sama przejdzie?
Nie!!!!
Zastanów się co możesz zrobić w swojej sytuacji.
Szczerze życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
|
|
|
|
|
głęboka otchłań
Towarzyski
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 10 Gru 2011 Posty: 169
|
Wysłany: Śro 11 Sty, 2012 23:45
|
|
|
Chciałam się Wam pochwalić- tak pochwalić- byłam dzisiaj 1 raz na grupie Al Anon.
W tym miejscu chciałam podziękować KLARZE- Klaro- dziękuje za bodzieć, za link, za pomysł.
Chciałabym się jeszcze przemóc mentalnie- i podjąc decyzję, że jadę na zlot, spotkać się z Wami, poznać.
Dziś kolejny - drugi już raz nie sprzątnełam butelki i kieliszków.
Zaczynam więcej wychodzić do ludzi, Jutro zamierzam iśc na mszę Odnowy w Duchu Swietym, nowo poznałe koleżanki z Al Anon mnie zaprosiły.
Planuje jeszcze jedno indywidualne spotkanie z uczestnikiem tego forum, być może teraz na dniach.
Ważne, że coś DRGNĘŁO. |
_________________ Kiedy, zbyt natarczywie usiłuje zmienić sprawy, gdy żądam zbyt wiele, zbyt szybko od siebie i innych, proszę Boga, by mi przypomniał: "Powoli, ale pewnie". |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
Pomógł: 37 razy Wiek: 63 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 3629 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Śro 11 Sty, 2012 23:47
|
|
|
Super |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
beata
Szefowa Al-Kaidy współuzależniona,ddd
Pomogła: 83 razy Wiek: 47 Dołączyła: 07 Sty 2009 Posty: 2806 Skąd: 51°38'51N
|
Wysłany: Śro 11 Sty, 2012 23:48
|
|
|
głęboka otchłań napisał/a: | byłam dzisiaj 1 raz na grupie Al Anon. | Gratuluję Ci serdecznie. głęboka otchłań napisał/a: | ziś kolejny - drugi już raz nie sprzątnełam butelki i kieliszków | głęboka otchłań napisał/a: | Ważne, że coś DRGNĘŁO. | I tak trzymaj. |
|
|
|
|
|