Przesunięty przez: Klara Pon 30 Sty, 2012 14:40 |
zmarnowane lata |
Autor |
Wiadomość |
Milton14
Milczek
|
Wysłany: Pon 30 Sty, 2012 16:49
|
|
|
Tak sobie myśle, czy to że jestem dzieckiem alkoholika miało podświadomie wpływ na to, że sama związałam się z alkoholikiem, może to jakaś tolerancja na alkohol. Mój alko teraz śpi, nie mam jeszcze siły mówić o jego wyczynach, wstyd, wstyd. Poszedł rano na budowe (mamy firmę budowlaną) stwierdził, że za zimno i kończą na dziś. Ale zamiast iść do domu to pił z koleżką. Jaja nie z tej ziemi jade sobie autem patrze a tu jakaś małpa w zielonej kurtce skacze na chodniku idiota się rozgrzewał bo mu było zimno nie wiem czy śmiać się czy płakać? |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Pon 30 Sty, 2012 17:00
|
|
|
Milton14 napisał/a: | patrze a tu jakaś małpa w zielonej kurtce skacze na chodniku |
Podwiozłaś go do domu - jak znam życie?
Milton14 napisał/a: | czy to że jestem dzieckiem alkoholika miało podświadomie wpływ na to, że sama związałam się z alkoholikiem, |
Przypuszczalnie tak, bo jesteś DDA (dorosłym dzieckiem alkoholika) i jako taka "przyciągasz" osoby uzależnione, emocjonalnie niedojrzałe itp.
Inaczej - jedna z naszych koleżanek wprowadziła określenie "skrzywiony celownik" - wybierasz, ale nie trafiasz we właściwy cel.
Milton! Tu są podstawy wiedzy dla osoby współuzależnionej jaką przypuszczalnie jesteś: http://www.komudzwonia.pl/viewtopic.php?t=3026 |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
olga
Uzależniony od netu
Pomogła: 77 razy Dołączyła: 01 Wrz 2011 Posty: 4353 Skąd: Hagen
|
Wysłany: Pon 30 Sty, 2012 17:50
|
|
|
Milton14 napisał/a: | wstyd, wstyd. |
Jaki wstyd? To jego wstyd, a jeżeli się on nie wstydzi to niby dlaczego ty masz się wstydzić za niego?
Wywalaj z siebie wszystko, zobaczysz, że zrobi Ci się lżej, zrzucisz piętno z siebie jakim się sama naznaczasz. To będzie pierwszy krok do odcięcia się od jego choroby. |
|
|
|
|
DanaN
Towarzyski Współuzależniona
Pomogła: 19 razy Wiek: 55 Dołączyła: 24 Sie 2011 Posty: 473
|
Wysłany: Pon 30 Sty, 2012 19:23
|
|
|
Witaj |
|
|
|
|
esaneta
Moderator
Pomogła: 94 razy Wiek: 52 Dołączyła: 12 Lip 2011 Posty: 3397
|
Wysłany: Wto 31 Sty, 2012 14:57
|
|
|
Witaj
Esaneta współ***
Mozna cos poradzic na Twoje bolączki |
_________________ I Love gołąbki Klarci.
|
Ostatnio zmieniony przez esaneta Wto 31 Sty, 2012 14:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Pati
Gaduła Inna od innych.DDA.
Pomogła: 13 razy Wiek: 46 Dołączyła: 11 Gru 2010 Posty: 927
|
Wysłany: Wto 31 Sty, 2012 17:54
|
|
|
Witam Cię Milton |
_________________ Najlepszym miejscem pod słońcem jest dom,w którym żyją ludzie ofiarujący sobie w najtrudniejszych chwilach tak rzadki dar,jak wybaczenie. (G.McDonald) |
|
|
|
|
Mag [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 05 Lut, 2012 18:48
|
|
|
Witaj Milton!
Zabezpiecz się finansowo, firmę przerejestruj na siebie, zostaw go, idź do przodu, śmiało - zrób to dla siebie i dziecka. Jesteś mądrą i zaradną kobietą
Ja sama przed rokiem stałam u progu takiej decyzji - postawiłam na siebie - to była bardzo dobra decyzja.
Co do wybierania sobie osób z problemem alkoholowym, coś w tym chyba jest. Ja od rozstania poznałam chyba 3 takich, ale jak tylko dostrzegam te pierwsze sygnały to uciekam od takich facetów.
Jestem sama, ale szczęśliwa. |
|
|
|
|
|