|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Otwarty przez: Klara Nie 27 Wrz, 2009 22:00 |
Cześć, to ja Kasiek |
Autor |
Wiadomość |
bunia
Towarzyski
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 26 Maj 2011 Posty: 222
|
Wysłany: Czw 22 Mar, 2012 15:10
|
|
|
Witaj Kasiek |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Czw 22 Mar, 2012 21:24
|
|
|
Cześć. |
_________________ |
|
|
|
|
kasiek
Małomówny człowiek
|
Wysłany: Czw 22 Mar, 2012 22:05
|
|
|
esaneta napisał/a: | Witaj Kasiek, kobieto wyzwolona |
do wyzwolenia daleka droga. na razie uwolniona od obecności T. z resztą demonów zaczynam się żegnać.
kicajka oby dalej dziękuję! |
|
|
|
|
kasiek
Małomówny człowiek
|
Wysłany: Pią 23 Mar, 2012 20:18
|
|
|
tak sobie czytam co tu do tej pory napisaliśmy i zastanawiam się dlaczego zniknęłam na tak długo.
tzn. wiem dlaczego wtedy. miałam wrażenie, że jestem atakowana. że nikt mi nie wierzy, że... mogłabym tych "że" wymienić jeszcze kilka. a teraz czytam i siebie nie rozumiem. nikt mnie nie krytykował, krzywo nie patrzył. same rzeczowe komentarze. mhm...
poza tym dziękuję - po zrobieniu sobie przerwy od forum, przestałam jeździć na terapię. ale coś nie dawało mi spokoju. niby dałam T jeszcze jedną szansę - przeprowadzka do mojego miasta. ale już raczej bez złudzeń, czekałam na koniec.
niby nie pił, za to włączyła się zazdrość. a z nią przemoc psychiczna, słowna. czułam się taka malutka. i po pewnej awanturze o wieczór z koleżanką, usłyszałam, że takiej k.... w życiu nie widział. zadzwonił do mojego taty i opowiadał jak to się puszczam.
wtedy odkryłam w sobie pokłady siły i spokoju. bez płaczu, histerii, kazałam mu się pakować. w odpowiedzi usłyszałam trzaśnięcie drzwi, a za godzinę wrócił pijany i w takim stanie pozostał 3 dni.
w tym czasie siedziałam z Cyrylem u taty. potem wróciłam, spakowałam gada (przepraszam wszystkie gady), zamknęłam drzwi na zamek, którego od środka nie można otworzyć i wróciłam, jak uznałam że już wytrzeźwiał. a wtedy kazałam wsiadać w auto i nie wracać. nawet pomogłam mu worki z ciuchami do samochodu znosić.
po pół roku trafiłam z depresją do psychiatry, a potem przypomniałam sobie o tym forum. i... zebrałam się w sobie i znów udałam do WOLU. a potem zajrzałam tutaj i napisałam, że wracam. |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Pią 23 Mar, 2012 20:36
|
|
|
Dobrze, że teraz zmierzasz we właściwym kierunku.
Fajnie, że znów jesteś z nami |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Sob 24 Mar, 2012 10:38
|
|
|
kasiek napisał/a: | spakowałam gada (przepraszam wszystkie gady), |
Przeprosiny przyjęte |
_________________ |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|