|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Pomoc w wypełnieniu kwestionariusza |
Autor |
Wiadomość |
Justyna
Obserwator
|
Wysłany: Pią 01 Cze, 2012 21:41
|
|
|
Ale dlaczego ktoś znów zakłada, że ja tak owych książek nie czytałam, że nie zapoznałam się z teorią?Jejciu, aby praca była "w całości" ważna jest część teoretyczna, którą sama napisałam właśnie posługując się książkami. Nie oszukuję, że pewnie gdyby nie ten temat nie zagłębiałabym się w tą chorobę. Nie jestem uzależniona, nie mam na co-dzień styczności z osobami uzależnionymi (przynajmniej się z tym nie identyfikują) więc trudno jest mi np. wymyślić odpowiedzi na pytania dotyczące alkoholizmu. Nie chcę też robić w taki sposób moich badań, dlatego tu jestem i również dlatego "Was"proszę o pomoc. Nie uważam siebie za osobę, która zjadła wszystkie rozumy, po prostu jestem tu bo potrzebuję pomocy osób, które są mądrzejsze, których ta choroby dotyka i w końcu osób, które będą na tyle uprzejme poświęcić dla mnie trochę czasu, a właściwie trochę czasu na wypełnieniu kwestionariusza, który zapewne nie jest w pewni wartościowy, który nie zawiera mądrych pytań, a już na pewno nie zawiera pytań dotyczących ważnych "spraw" z Waszego punktu widzenia. Ale powtarzam po raz kolejny jestem właśnie tu po to, aby dowiedzieć się czegoś więcej, zdobyć informacje od "praktyków" i uzyskać pomoc w wypełnieniu kwestionariusza to wszystko!:) |
|
|
|
|
wlod
Towarzyski wlod AA
Pomógł: 3 razy Wiek: 71 Dołączył: 04 Maj 2012 Posty: 169 Skąd: GDYNIA
|
Wysłany: Pią 01 Cze, 2012 23:53 Szukanie dziury w calym
|
|
|
Myslę ze promotorka mila na mysli osoby o wyzszym statucie spolecznym tak to rozumie.Taki problem mily zony ,ktorych mezowie pracowali na statkach.Moja kolezanka opowiadala gdy
chlopak wracal z morza byla czesta liibacja ,ktora trwala prawie tydzien po czym chlopak ponownie wypływal w morze a zona z tesknoty dziennie wypijala drinka i tak mialy dni Pozniej pila dwa drnki ,trzy ,cztery a po dwu latach juz nie mogla przestac i zaczęla mie problem z alkoholem.Justyna zycze Tobie powodzenia wierze ze dasz sobie rade Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|