zobaczyłam dno dna |
Autor |
Wiadomość |
Ela
Małomówny
|
Wysłany: Pią 15 Cze, 2012 23:18 zobaczyłam dno dna
|
|
|
Wczoraj zobaczyłam swoje prawdziwe dno. Bezsilność wobec alkoholu .
Po zgłoszeniu alko na komisję myslałam ,ze teraz mogę juz zająć sie soba.G prawda.
Szantaż emocjonalny jaki zastosował mój alko wobec mnie pozwolił mi zobaczyc moje jeszcze głębsze dno. Jestem wściekła na siebie, że jestem taka słaba ale przegrałam bitwe a nie wojnę |
_________________ "Jezeli wszystkie wysiłki zmarnowałas na dźwiganie i rozwijanie innych, musisz sie czuć pusta .Kolej teraz na ciebie" |
|
|
|
|
Żeglarz
Gaduła
|
Wysłany: Sob 16 Cze, 2012 04:40
|
|
|
Ela napisał/a: | przegrałam bitwe a nie wojnę |
O co Elu walczysz? |
|
|
|
|
Ela
Małomówny
|
Wysłany: Sob 16 Cze, 2012 06:43
|
|
|
od wczaraj zaczynam walczyc tyko o siebie.Wypusciłam wszystko zrak i będę zbierac powoli to co dla mnie bedzie dobre,NAJLEPSZE.Bardz by mi zalezało na wasza pomoc w prostowaniu mojego chorego myślenia. |
_________________ "Jezeli wszystkie wysiłki zmarnowałas na dźwiganie i rozwijanie innych, musisz sie czuć pusta .Kolej teraz na ciebie" |
|
|
|
|
Krzysztof 41
Gaduła krzysztof
|
Wysłany: Sob 16 Cze, 2012 06:49
|
|
|
Cytat: |
od wczaraj zaczynam walczyc |
Nie walcz, tylko po prostu zajmij się sobą a wszystko się zmieni |
_________________ Dziś dam radę wreszcie wstać,dzisiaj wreszcie ruszę w świat,własną ścieżką, jeszcze nie znaną,
zobaczyć chce co jest za ścianą. |
|
|
|
|
Ela
Małomówny
|
Wysłany: Sob 16 Cze, 2012 06:58
|
|
|
Tak, zrozumiałam ,e nie mam wpływu na to czy alko bedzie pił czynie,tak zrozumiała doskonale swoja bezsilność.Udało mi sie jednak przybliżyć dno alko bo jednak musiał stawić sie na komisje i poczuć na własnej skórze ,ze jego picie to problem.mimo tego ,że cały rok pracowałam nad sobą to okazało sie ,ze nie byłam gotowa psychicznie na perfidne reakcje alko. Przemoc psychiczna jaka zastosował spowodowała u mnie nawrót choroby.To mnie nie zabiło choć odcisnęło pietno na duszy i ciele.Skoro mnie nie zabiło to możne mnie jedynie wzmocnić |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
Pomógł: 37 razy Wiek: 63 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 3629 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Sob 16 Cze, 2012 07:01
|
|
|
Zadbaj o siebie Elu, i myśl o sobie, nie o manipulacjach alkoholika.
Pozdrawiam. |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Sob 16 Cze, 2012 07:17
|
|
|
Ela napisał/a: | Udało mi sie jednak przybliżyć dno alko bo jednak musiał stawić sie na komisje i poczuć na własnej skórze ,ze jego picie to problem. |
Skąd wiesz, że on to poczuł, a przede wszystkim, że coś zrozumiał?
Nie trać energii na zastanawianie się nad tym, tylko skup się na ratowaniu siebie.
Alkoholika zostaw sam na sam z jego chorobą.
Elu, chodziłaś zdaje się na terapię? |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Sob 16 Cze, 2012 07:28
|
|
|
Ela napisał/a: | Wypusciłam wszystko zrak i będę zbierac powoli to co dla mnie bedzie dobre, |
bardzo dobra decyzja - super
teraz aby się przy tym zbieraniu nie strzelić gafy,pomyśl zawsze czy to ci jest potrzebne,czy to się przyda tobie co ja z tego będe miała
zawsze wstawiaj to swoje - "Ci" - "Tobie" - "Ja" |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
|