|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Zadzwoniłam na policję |
Autor |
Wiadomość |
Elissa25
Towarzyski Elissa25
Pomogła: 2 razy Wiek: 40 Dołączyła: 27 Sty 2010 Posty: 418
|
Wysłany: Śro 06 Cze, 2012 10:28
|
|
|
Toffi napisał/a: | dlaczego w ogóle to Ty do nich córeczkę przyprowadzasz, jeśli jak piszesz nie palisz się do kontaktów z nimi, a nie oni się fatygują do Was? |
Rok temu dzielnicowy, podczas zgłoszenia gróźb karalnych mojego ex, poradził mi, bym uregulowała widzenia ojca z dzieckiem. Złożyłam wniosek i po 6 miesiącach na 2 rozprawie sędzia zaproponował nam ugodę, która polegała na tym, że ja będę z dzieckiem co tydzień na godzinę chodziła, ponieważ on powiedział, że do mnie nie przyjdzie, a ja zadeklarowałam, że moje relacje z jego rodziną są poprawne.
Ex zapytał się co w momencie gdy on przyjedzie. Sędzia powiedział, że to już będzie zależało od mojej dobrej woli. |
_________________ Jeśli potrafisz iść przez życie bez zaznawania bólu, to prawdopodobnie jeszcze się nie urodziłeś. (Neil Simon) |
|
|
|
|
Elissa25
Towarzyski Elissa25
|
Wysłany: Śro 06 Cze, 2012 10:32
|
|
|
Gaja napisał/a: | To są sądownie ustalone godziny wizyt jak można wywnioskować? To babcia ma do nich prawo. |
Babcia nie ma prawa, prawo ma ojciec. Tzn babcia może, a ja nie mam obowiązku jej tam zaprowadzać.
Gdy mój ex wyjechał to nikogo nie było gdy poszłam z córką. Wtedy nikt się nie pofatygował chociaż smsem by mnie o tym zawiadomić. Na darmo tam szłam, na darmo wnosiłam wózek po krętych schodach (nawiasem mówiąc nigdy nikt mi nie pomógł z tym wózkiem, nikt nie wyszedł po nas, a z powrotem ojciec niósł dziecko, a ja z wózkiem się mordowałam). |
_________________ Jeśli potrafisz iść przez życie bez zaznawania bólu, to prawdopodobnie jeszcze się nie urodziłeś. (Neil Simon) |
|
|
|
|
Elissa25
Towarzyski Elissa25
|
Wysłany: Śro 06 Cze, 2012 10:33
|
|
|
milutka napisał/a: | wydaje mi się ,że ten esemes był z Twojej strony manipulacją |
Nie rozumiem Twojego sposobu myślenia. |
|
|
|
|
Elissa25
Towarzyski Elissa25
|
Wysłany: Śro 06 Cze, 2012 10:35
|
|
|
Gaja napisał/a: | Ale jeśli są to tylko wasze ustalenia to babcia ma taką samą drogę jak dziecko. I na swoim terenie miałabyś większe pole manewru jeśli chodzi o trzeźwość babci |
Masz rację, Gajo. Po tym incydencie postanowiłam, że wniosę wniosek o zmianę ugody. Policjanci powiedzieli, że oni by tam nie chodzili i przyznałam im rację. |
|
|
|
|
Elissa25
Towarzyski Elissa25
|
Wysłany: Śro 06 Cze, 2012 10:38
|
|
|
olga411 napisał/a: |
A może sie dziewczyna bała reakcji babci? |
Po poprzedniej reakcji, gdy zadzwoniła krzycząc, że przecież coś wie (jej synek wymyślił, że byłam molestowana, a ona dopowiedziała, że moja córka też na pewno jest) i to wykorzysta, żeby mi zabrać dzieci, nie spodziewałam się, że spokojnie przyjmie moje tłumaczenie. A przecież to ja robię im uprzejmość zaprowadzając tam córkę podczas nieobecności ojca. |
|
|
|
|
luana
Gaduła
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 16 Lis 2010 Posty: 509 Skąd: niemcy
|
Wysłany: Nie 17 Cze, 2012 22:29
|
|
|
po przeczytaniu tego wpisu,niemoge sie powstrzymac,nie dorzucic tu swojego grosika.
czy wzywanie policji tylko po to,by stwierdzili trzezwosc babci nie jest lekka przesada??
potem wybucha z tego afera i dziecko jest tego naocznym swiadkiem nie jest to lekko-myslnym zachowaniem matki??
Elissa25 napisał/a: | A przecież to ja robię im uprzejmość zaprowadzając tam córkę podczas nieobecności ojca. |
przyjemnosc starszej pani mozna zrobic,zanoszac jej 10kg.ziemniakow pod drzwi,a nie zaprowadzajac jej wnuczke.
Warto tu sie wkoncu zastanowic, co jest korzystne dla dziecka,a nie dla babci czy matki!
pozdrawiam
luana |
_________________ nie rezygnuje z celu tylko dlatego, ze osiagniecie go wymaga czasu
czas i tak uplynie....
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|