Z podwójną siłą wróciłam na początek współuzależnienia |
Autor |
Wiadomość |
Wuśka.
Towarzyski
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 05 Sie 2011 Posty: 126
|
Wysłany: Czw 26 Lip, 2012 08:50
|
|
|
Witaj, Katko. |
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
Pomogła: 100 razy Wiek: 52 Dołączyła: 22 Lut 2012 Posty: 4059
|
Wysłany: Czw 26 Lip, 2012 08:58
|
|
|
Cześć Katko |
_________________ Nie mąć tego co przejrzyste. (by Kami)
ka |
|
|
|
|
Linka
Moderator
Pomogła: 47 razy Wiek: 59 Dołączyła: 15 Gru 2011 Posty: 2210
|
Wysłany: Czw 26 Lip, 2012 11:34
|
|
|
Witaj |
_________________ Na moim niebie zawsze świeci słońce |
|
|
|
|
kahape
Towarzyski koalka
Pomogła: 10 razy Wiek: 66 Dołączyła: 13 Lis 2009 Posty: 369
|
Wysłany: Czw 26 Lip, 2012 11:51
|
|
|
katka363 napisał/a: | pomyślałam jest zagubiony trzeba mu pomóc | a może... pomyślałam sobie, że jest alkoholikiem, który wrócił do picia. katka363 napisał/a: | nie pomogłam mu wyjść z dołka co doprowadziło go do leczenia | a więc drogę zna, adresy, telefony również. Wie gdzie ośrodki, terapeuci, gdzie należy szukać pomocy.
Ty również.
pozdr |
_________________ "Nigdy, przenigdy, nikt i nic nie będzie dostosowywało się do Twoich oczekiwań". Ameise |
|
|
|
|
KICAJKA
Trajkotka współuzależniona-stara al-anonka
Pomogła: 101 razy Wiek: 64 Dołączyła: 28 Wrz 2009 Posty: 1555 Skąd: śląskie
|
|
|
|
|
DanaN
Towarzyski Współuzależniona
Pomogła: 19 razy Wiek: 55 Dołączyła: 24 Sie 2011 Posty: 473
|
Wysłany: Czw 26 Lip, 2012 16:38
|
|
|
katka363 napisał/a: | pytam się czemu on mnie tak traktuję |
bo pozwalasz na to.
WITAJ Katko |
|
|
|
|
katka363
Milczek
|
Wysłany: Sob 28 Lip, 2012 06:43
|
|
|
Postanowiłam wrócić jednak na terapie.
Postawiłam co do męża warunki jak chce wrócić do mnie i do dzieci.Znając jednak że potrafi tak mną zmanipulować wiem że powrócę do starych nawyków bez wsparcia innych osób .
W czwartek wybrałam się na całodniową wycieczkę w góry gdzie odpoczęłam psychicznie,odnowiłam stare znajomości i teraz nie mam zamiaru ich tracić przez zakazy,zazdrość i podejrzenia mojego męża.Dzisiaj wybieram się na spacer ,praktycznie na pół dnia i mąż o tym wie.
Wiem że jest na takiej pozycji że nie może mi nic wypominać ani zakazać lub prawić morałów .
Musze być konsekwentna tak jak pierwszy raz po tylu latach,bez pardonu i żalu nad nim wyrzuciłam go z domu.
Wiem ...... wiedziałam,że sama terapia to nie wszystko,nie wystarczy aby ja skończyć trzeba utrzymywać kontakty z osobami w podobnej sytuacji jak ja i trzymać się planu.
Dodam że został zmanipulowana nie tylko przez mojego męża ale także przez moja teściową ,która za nim mój mąż wrócił z tych swoich "truskaweczek",wydzwaniała po 2razy dziennie (obecnie jest w Niemczech )żeby że przekonać go do powrotu.Teraz nie zadzwoni do mnie odkąd wrócił.
Poza tym co Wam powiem,że dowiedziałam się że mój teściu,kiedy rozmawiam przez telefon stacjonarny z mężem podsłuchuje nasze rozmowy z innego aparatu.
I kiedy już o tym wiedziałam i faktycznie słyszałam ,że tak jest (słyszałam podnoszoną słuchawkę ) wyrażałam się jasno że ktoś chyba nie ma kultury aby takie coś robić i komuna dawno się skończyła!!, podkreślałam że moich dzieci niepełnoletnich nie podsłuchuje,nie sprawdzam ich sms-ów ,czy gg. A ktoś tak robi i sprawdza syna po 40-sce,żonatego i dzieciatego to po prostu ŻENADA !!
Mój mąż mnie uspakajał ale miałam to "gdzieś" jeżeli nie potrafi się nawet przeciwstawiać takim zachowaniom to trudno.
A mój teściu robił jak podejrzewał na "polecenie "mojej teściowej aby później zdać relacje . |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Sob 28 Lip, 2012 07:17
|
|
|
katka363 napisał/a: | Postawiłam co do męża warunki jak chce wrócić do mnie i do dzieci. |
Chcesz żeby wrócił??
Już TERAZ????
Katko, PO CO Ty się kręcisz wokół męża, teściowej, teścia?
Jeżeli Twój mąż do tej pory nie odciął pępowiny, to Ty ze wszystkimi Twoimi zabiegami jesteś skazana na porażkę. DO CZEGO CI TO POTRZEBNE?
Skieruj swoją energię na zajmowanie się sobą i dziećmi, jeśli jeszcze takiej opieki potrzebują. |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
katka363
Milczek
|
Wysłany: Sob 28 Lip, 2012 15:00
|
|
|
Klara
Bo to jest własnie mój powrót uzależnienia od męża
I dlatego postanowiłam powrócić na terapię .
Męża teraz nie przyjmie i to na pewno
Postawiłam mu warunki i jak to sama określiłaś i ja sama to nie raz mu to powtarzam że "nie odciął się od pępowiny "
Ale nie powiem mam mętlik w głowie co zrobić .......czas pokarze i myślę że podejmę odpowiednią decyzje !!!!!! |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Sob 28 Lip, 2012 15:22
|
|
|
katka363 napisał/a: | myślę że podejmę odpowiednią decyzje !!!!!! |
No i tego Ci życzę Katko |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
green
Małomówny
|
Wysłany: Nie 29 Lip, 2012 14:53
|
|
|
Witaj Katko, wspieram ciepło. Bądź konsekwentna w swoich postanowieniach. |