borderline |
Autor |
Wiadomość |
inka70
Towarzyski
Pomogła: 2 razy Wiek: 54 Dołączyła: 25 Maj 2010 Posty: 228
|
Wysłany: Nie 04 Lis, 2012 11:35
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | Chyba raczej nieszczęśnice | Ok |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Nie 04 Lis, 2012 11:49
|
|
|
inka70 napisał/a: | Trzymajcie kciuki żeby tym razem mi się udało. |
Nie uda się
Na zmiany musisz sama zapracować...
Najtrudniejsze są pierwsze decyzje, później jest coraz łatwiej... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
ewa34
Małomówny ewa34
|
Wysłany: Nie 04 Lis, 2012 11:49
|
|
|
Osso
nie potrafię cytować
Nie wiem nawet jak ją nazwać czy to kochanka(bo jak nazwać dwoje ludzi z osobowością niedojrzałą i chorych)On poznał ją na terapii zamkniętej ma tą samą diagnozę. Zaczęło się tak, że była ich cała grupa i bardzo się wspierali, widziałam jak to dobrze na niego wpływało. Potem już się reszta wykruszyła i zostali we dwoje.
Nie chciałam go pozbawiać tamtych ludzi, starszych bardziej doświadczonych w swojej chorobie, a te granice pojawiły się jak zrobiło się dziwnie. Przedtem wyjeżdżali wszyscy razem tak jak my na zlot i to było przecież ok. Ostatnio jednak dwa razy pojechali tylko sami na noc i to już mi nie pasuje. Nie rozumiem też po co, naszemu seksowi niczego nie brakuje a ona jest dużo starsza i taka zwykła przeciętna, żaden cud. Stąd te granice.
Może niedokładnie opisuję i ciężko mnie zrozumieć. Po prostu za daleko to zaszło i postawiłam warunek, że jak będą nocki i seks to ja w trybie natychmiastowym odchodzę. Teraz i tak jestem na etapie tego by jak najszybciej się go pozbyć z domu chociaż staramy się to wszystko jakoś łatać, ale już nie podchodzę do tego tak emocjonalnie i czekam na efekty obecnej terapii trzeźwo obserwując. Od czasu jak mieszka w gabinecie to zaczyna mi być coraz lepiej i powoli dojrzewam do tego co nieuniknione chyba w naszym przypadku. |
Ostatnio zmieniony przez ewa34 Nie 04 Lis, 2012 11:54, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
inka70
Towarzyski
|
Wysłany: Nie 04 Lis, 2012 11:58
|
|
|
ewa34 napisał/a: | i czekam na efekty obecnej terapii trzeźwo obserwując | Tak ,tak sztukę obserwacji opanowałam do perfekcji . Chyba dlatego ,że bacznie wszystko cichaczem obserwuje niewiele sytuacji mnie zaskakuje a to dobrze bo jak wiem co się bedzie działo ( jego zachowanie mozna przewidziec bo robi pewne rzeczy szablonowo i np jak cos robi nie tak a ja zwrócę mu na to uwagę to jest od razu atak ) to trochę mniej boli |
|
|
|
|
ewa34
Małomówny ewa34
|
Wysłany: Nie 04 Lis, 2012 12:05
|
|
|
Dzięki tym obserwacjom znam go bardzo dobrze i nie jest w stanie mydlić mi oczu. Ja nie mam pewności czy do tego seksu doszło, ale dobrze go znam i wiem na co go stać. Poza tym nikt mi nie wciśnie, że dwoje dorosłych ludzi wynajmuje wspólny pokój w hotelu i kupuje dobre wino tylko po to by patrzeć sobie w oczy i się wspierać psychicznie. Aż taką kretynką nie jestem by w to wierzyć |
|
|
|
|
esaneta
Moderator
Pomogła: 94 razy Wiek: 52 Dołączyła: 12 Lip 2011 Posty: 3397
|
Wysłany: Nie 04 Lis, 2012 12:08
|
|
|
ewa34 napisał/a: | Aż taką kretynką nie jestem by w to wierzyć |
i co zamierzasz z tym zrobić? |
_________________ I Love gołąbki Klarci.
|
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Nie 04 Lis, 2012 12:10
|
|
|
ewa34 napisał/a: | czekam na efekty obecnej terapii trzeźwo obserwując. |
inka70 napisał/a: | sztukę obserwacji opanowałam do perfekcji . |
ewa34 napisał/a: | Dzięki tym obserwacjom znam go bardzo dobrze i |
Może dość tych obserwacji dziewczyny a pora na jakieś konkretne decyzje. samym obserwowaniem to raczej niczego nie zdziałacie.
A do tego tak pięknie się same oszukujecie.....
inka70 napisał/a: | bacznie wszystko cichaczem obserwuje niewiele sytuacji mnie zaskakuje a to dobrze bo jak wiem co się bedzie działo ( jego zachowanie mozna przewidziec bo robi pewne rzeczy szablonowo i np jak cos robi nie tak a ja zwrócę mu na to uwagę to jest od razu atak ) to trochę mniej boli |
Cytat: |
Dzięki tym obserwacjom znam go bardzo dobrze i nie jest w stanie mydlić mi oczu. |
Po co Wam to???!!! |
_________________ |
|
|
|
|
ewa34
Małomówny ewa34
|
Wysłany: Nie 04 Lis, 2012 12:14
|
|
|
Co mam zamiar z tym zrobić? Jeszcze nie wiem dojrzewam powoli do tego co konieczne, oszukując się, że w międzyczasie zdarzy się cud i jakoś damy radę rozwiązać wszystkie problemy.
Wiem,że to bez sensu |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Nie 04 Lis, 2012 12:16
|
|
|
ewa34 napisał/a: | Wiem,że to bez sensu |
To jeszcze to zaakceptuj ....... |
_________________ |
|
|
|
|
ewa34
Małomówny ewa34
|
Wysłany: Nie 04 Lis, 2012 12:21
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | ewa34 napisał/a: | Wiem,że to bez sensu |
To jeszcze to zaakceptuj ....... |
Kiedy tak fajnie żyć w iluzji, bo wtedy nie trzeba podejmować decyzji. Najłatwiej ją odsuwać w nieskończoność |
|
|
|
|
inka70
Towarzyski
|
Wysłany: Nie 04 Lis, 2012 12:26
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | Po co Wam to???!!! | Chyba po to żeby nie zwariować . Jak patrzę z perspektywy czasu dodokonałam już wielu rzeczy łącznie z tym ,że już umie odróżniać uczucia , wiem co czuje . Gdyby nie zdarzyło się to wszystko i gdybym dalej nie widziała jego drugiego ja pewnie siedziała bym i pochlipywała za utraconą miłością . A tak wiem że jej nie ma nie ma o co walczyć więc układam swój świat - może trochę powoli ale logicznie . Mam wokól siebie ludzi , którzy mnie wspierają i pomagają jak mam doła . Już nie czekam na to co zrobi . pterodaktyll napisał/a: | samym obserwowaniem to raczej niczego nie zdziałacie | ale dzięki temu mogę uprzedzić jego ruch i odpowiednio się ustawić do sytuacji a to już naprawde duzo . |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Nie 04 Lis, 2012 12:31
|
|
|
ewa34 napisał/a: | tak fajnie żyć w iluzji, bo wtedy nie trzeba podejmować decyzji. |
Wiem, ale wiem również i o tym, że w końcu życie wystawia "rachunek" za takie odsuwanie decyzji w nieskończoność i niestety z lichwiarskim procentem |
_________________ |
|
|
|
|
ewa34
Małomówny ewa34
|
Wysłany: Nie 04 Lis, 2012 12:32
|
|
|
Muszę kończyć bo czeka mnie straszny obowiązek URODZINY TEŚCIOWEJ
Trzymajcie za mnie kciuki żeby mnie stamtąd nie zabrali bo do Kodzborowa blisko |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Nie 04 Lis, 2012 12:33
|
|
|
inka70 napisał/a: | pterodaktyll napisał/a:
samym obserwowaniem to raczej niczego nie zdziałacie
ale dzięki temu mogę uprzedzić jego ruch i odpowiednio się ustawić do sytuacji |
Skoro nie masz nic lepszego do roboty to rzeczywiście.........
Cytat: | to już naprawde duzo . |
Ale ciągle o wiele za mało. Przy takich okazjach zawsze mówię, że do du** z takim życiem |
_________________ |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Nie 04 Lis, 2012 12:34
|
|
|
ewa34 napisał/a: | czeka mnie straszny obowiązek URODZINY TEŚCIOWEJ |
Wyrazy współczucia |
_________________ |
|
|
|