Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przykre doświadczenia na terapii
Autor Wiadomość
Ate 
Nimfomanka netowa

Pomogła: 36 razy
Wysłany: Sob 30 Maj, 2009 19:52   

to terapeuci sa dla nas, pacjentow , a nie na odwrot. Na swojej terapii czy to grupowej czy na spotkaniach indywidualnych czuje sie wysluchana, zrozumiana a przede wszystkim RESPEKTOWANA , co wcale nie znaczy ze ktos mnie glaszcze po glowce :roll:

wolf 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Sob 30 Maj, 2009 19:53   

Ate napisał/a:
Mnie to o czym tutaj piszecie po prostu nie miesci sie w glowie

kto pisze, ten pisze :wysmiewacz:

ja tam w armii bylem......i bywalo roznie.
ale jak widze tutejsze ludzie .......lubiom jak sie ich na terapii co nieco przeczolga, spusci ze schodow i slownie zeszmaci..........ot taka poslka specyfika Ate.
malo kto ma szacunek do samego siebie. to i do innych go nie maja.......a potem owocuje to w polsce tym czym owocuje..............peryferia europy
tak bylo, tak jest i taka zawsze bedzie........troche tylko szkoda, bo statystycznie polska to kraj spory i z potencjalem. ale zawsze jakos kojarzy sie ludziom europy z zadupiem pod kazdym wzgledem

utopia
[Usunięty]

Wysłany: Sob 30 Maj, 2009 19:53   

Czarna85 napisał/a:
Ciekawe czy ja też będe uważana za "wyszczekaną małolate po studiach" ?

poniżej odpowiedź
hehehe
a co Ci mówi ten cytat z Twojego postu?

Czarna85 napisał/a:
tylko nie lubie jak gówniara starsza odemnie o gora 2 lata, uważa się za panią świata, życia i sama ona wie czego jeszcze. Ja tez moge się tak mądrzyć jak ona, ale tego nie robie.

no nie mądrzysz się wcale :wysmiewacz:

wolf 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Sob 30 Maj, 2009 19:54   

utopia napisał/a:
no nie mądrzysz się wcale

wcale :wysmiewacz:

utopia
[Usunięty]

Wysłany: Sob 30 Maj, 2009 19:57   

Czarna85 napisał/a:
U mnie grupa, w czwartek ogólnie nie przygotowała się do zajeć (nikt nie miał pracy do przeczytania) i ta pinda się poskarzyła..........

powariowaliście wszyscy?

przychodzą ludzie na terapie nie przygotowani- czyli co? mają w du*** totalnie terapię- dla mnie to sygnał- nie zależy im na zdrowieniu- wywaliłabym na zbity pysk z zajęć, poskarżyła się? no cóż- widocznie uznała że nie daje rady z Wami- młoda to i posłuchu nie ma

Ate 
Nimfomanka netowa

Pomogła: 36 razy
Wysłany: Sob 30 Maj, 2009 19:57   

Cytat:
malo kto ma szacunek do samego siebie. to i do innych go nie maja.......a potem owocuje to w polsce tym czym owocuje..............peryferia europy
tak bylo, tak jest i taka zawsze bedzie........troche tylko szkoda, bo statystycznie polska to kraj spory i z potencjalem. ale zawsze jakos kojarzy sie ludziom europy z zadupiem pod kazdym wzgledem
Wolf, ale to straszne jest....

wolf 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Sob 30 Maj, 2009 19:59   

utopia napisał/a:
czyli co? mają w du*** totalnie terapię- dla mnie to sygnał- nie zależy im na zdrowieniu- wywaliłabym na zbity pysk z zajęć, poskarżyła się? no cóż- widocznie uznała że nie daje rady z Wami- młoda to i posłuchu nie ma

dla mnie to sygnal..................ze caly ten osrodek to jakis kabaretowy interes.

a ..........mam juz dosc tych dedukcji

wolf 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Sob 30 Maj, 2009 20:01   

Ate napisał/a:
Wolf, ale to straszne jest....

zupelnie i na powaznie Ate.........abstrahujac od tego przypadku opisywanej terapii. tak w wlasnie w polsce jest........jakos tak od 20 lat sie porobilo.

to dosc obszerny temat.......dlatego wlasnie ludzie w polsce sa tacy zacieci, nieuzyci, podejrzliwi, oszukuja nawet gdy nie musza, nie respektuja najprostszych praw, jesli sie nad nimi z kijem nie stoi, nie usmiechaja sie, nie myja, sa niewyksztalceni mimo dyplomow itd etc

utopia
[Usunięty]

Wysłany: Sob 30 Maj, 2009 20:04   

wolf- czekaj nie uciekaj- teraz ja zostanę
Czarna85 napisał/a:
gówniara

Czarna85 napisał/a:
pinda

:) ewidentnie mamy problem z przystosowaniem się Czarnej do terapii- przypominam na początku zachwalała ośrodek- coś jest ewidentnie nie haloo- ale nie stawiałabym tu na ośrodek

wolf 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Sob 30 Maj, 2009 20:09   

utopia napisał/a:
ale nie stawiałabym tu na ośrodek

a ja tak............nawet jesli nieco koloryzuje........to z jej opowiesci jawi sie jednolity i przejrzysty obraz.........amatroszczyzny i prostactwa
przeciez nie wymyslila sobie tego wszystkiego na potrzeby wlasnego zniechecenia....mogla poprostu wyjsc i git
ale zareczam Ci Utopia..........takie osrodki w polsce funkcjonuja...........pamietasz?
jakies trzy lata temu pisala na sosie dziewczyna-corka terapeutki ze szczecina.chciala robic terapie dda.......ale nic z tego.........male srodowisko , wszyscy sie znali..........a mamusia niby terapeutka, a popijala po cichu

ps- Czarna.............jako "pacjentka" to juz zupelnie inna bajka :D
Ostatnio zmieniony przez wolf Sob 30 Maj, 2009 20:09, w całości zmieniany 1 raz  

rufio 
Uzależniony od netu
rozkojarzony

Wysłany: Sob 30 Maj, 2009 20:21   

utopia napisał/a:
przychodzą ludzie na terapie nie przygotowani- czyli co?

Czyli coś nie tak z terapia i prowadzącymi - cala grupa - tzn że powinni sie zastanowic - kierownictwo a nie kursanci - moze im nie zalezy .Amatorzy i ignoranci .

Czarna85 
Małomówny

Wysłany: Nie 31 Maj, 2009 14:51   

Na terapie to dla siebie poszłam, a nie po to żeby jakaś psycholożka po studiach mi kazała prace poprawiać po 5 razy, bo nie ksiązkowo napisana....... Ech........

Beniamin 
Towarzyski

Wysłany: Nie 31 Maj, 2009 18:39   

Czarna85 napisał/a:
pisałam poprawke pracy po raz już nie wiem, który. Co do opinni niektórych osób, wcale nie szukam furtki, tylko nie lubie jak gówniara starsza odemnie o gora 2 lata, uważa się za panią świata, życia i sama ona wie czego jeszcze. Ja tez moge się tak mądrzyć jak ona, ale tego nie robie

nie wiem czy miałaś Czarna już jakiś wykładzik z tematu złości, jeżeli tak t przeczytaj to zdanie na spokojnie

jeżeli nie, zapisz i wtedy przeanalizuj

pozdro ;)

Flandria 
Uzależniony od netu
DDA (Dzielna, Dobra, Aktywna)

Pomogła: 69 razy
Wysłany: Nie 31 Maj, 2009 18:46   

Ben, a nie uważasz, że to jest doskonałe miejsce do wyrzucania z siebie złych emocji ? złości itp?

mnie bardzo pomaga jak sobie popiszę o tym co mnie wkurza

Beniamin 
Towarzyski

Wysłany: Nie 31 Maj, 2009 18:52   

Wyrzucenie z siebie złych emocji, tak naprawdę od nich nie uwalnia

sztuką jest ją zrozumieć i to tedy ją pokonujemy

zrozumieć nas samych Flandro
Ostatnio zmieniony przez Beniamin Nie 31 Maj, 2009 18:53, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu