Przykre doświadczenia na terapii |
Autor |
Wiadomość |
Ate
Nimfomanka netowa
Pomogła: 36 razy Wiek: 56 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 1869
|
Wysłany: Sob 30 Maj, 2009 19:52
|
|
|
to terapeuci sa dla nas, pacjentow , a nie na odwrot. Na swojej terapii czy to grupowej czy na spotkaniach indywidualnych czuje sie wysluchana, zrozumiana a przede wszystkim RESPEKTOWANA , co wcale nie znaczy ze ktos mnie glaszcze po glowce |
_________________ fortes fortuna adiuvat
|
|
|
|
|
wolf
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Sob 30 Maj, 2009 19:53
|
|
|
Ate napisał/a: | Mnie to o czym tutaj piszecie po prostu nie miesci sie w glowie |
kto pisze, ten pisze
ja tam w armii bylem......i bywalo roznie.
ale jak widze tutejsze ludzie .......lubiom jak sie ich na terapii co nieco przeczolga, spusci ze schodow i slownie zeszmaci..........ot taka poslka specyfika Ate.
malo kto ma szacunek do samego siebie. to i do innych go nie maja.......a potem owocuje to w polsce tym czym owocuje..............peryferia europy
tak bylo, tak jest i taka zawsze bedzie........troche tylko szkoda, bo statystycznie polska to kraj spory i z potencjalem. ale zawsze jakos kojarzy sie ludziom europy z zadupiem pod kazdym wzgledem |
|
|
|
|
utopia [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 30 Maj, 2009 19:53
|
|
|
Czarna85 napisał/a: | Ciekawe czy ja też będe uważana za "wyszczekaną małolate po studiach" ? |
poniżej odpowiedź
hehehe
a co Ci mówi ten cytat z Twojego postu?
Czarna85 napisał/a: | tylko nie lubie jak gówniara starsza odemnie o gora 2 lata, uważa się za panią świata, życia i sama ona wie czego jeszcze. Ja tez moge się tak mądrzyć jak ona, ale tego nie robie. |
no nie mądrzysz się wcale |
|
|
|
|
wolf
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Sob 30 Maj, 2009 19:54
|
|
|
utopia napisał/a: | no nie mądrzysz się wcale |
wcale |
|
|
|
|
utopia [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 30 Maj, 2009 19:57
|
|
|
Czarna85 napisał/a: | U mnie grupa, w czwartek ogólnie nie przygotowała się do zajeć (nikt nie miał pracy do przeczytania) i ta pinda się poskarzyła.......... |
powariowaliście wszyscy?
przychodzą ludzie na terapie nie przygotowani- czyli co? mają w du*** totalnie terapię- dla mnie to sygnał- nie zależy im na zdrowieniu- wywaliłabym na zbity pysk z zajęć, poskarżyła się? no cóż- widocznie uznała że nie daje rady z Wami- młoda to i posłuchu nie ma |
|
|
|
|
Ate
Nimfomanka netowa
Pomogła: 36 razy Wiek: 56 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 1869
|
Wysłany: Sob 30 Maj, 2009 19:57
|
|
|
Cytat: | malo kto ma szacunek do samego siebie. to i do innych go nie maja.......a potem owocuje to w polsce tym czym owocuje..............peryferia europy
tak bylo, tak jest i taka zawsze bedzie........troche tylko szkoda, bo statystycznie polska to kraj spory i z potencjalem. ale zawsze jakos kojarzy sie ludziom europy z zadupiem pod kazdym wzgledem | Wolf, ale to straszne jest.... |
_________________ fortes fortuna adiuvat
|
|
|
|
|
wolf
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Sob 30 Maj, 2009 19:59
|
|
|
utopia napisał/a: | czyli co? mają w du*** totalnie terapię- dla mnie to sygnał- nie zależy im na zdrowieniu- wywaliłabym na zbity pysk z zajęć, poskarżyła się? no cóż- widocznie uznała że nie daje rady z Wami- młoda to i posłuchu nie ma |
dla mnie to sygnal..................ze caly ten osrodek to jakis kabaretowy interes.
a ..........mam juz dosc tych dedukcji |
|
|
|
|
wolf
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Sob 30 Maj, 2009 20:01
|
|
|
Ate napisał/a: | Wolf, ale to straszne jest.... |
zupelnie i na powaznie Ate.........abstrahujac od tego przypadku opisywanej terapii. tak w wlasnie w polsce jest........jakos tak od 20 lat sie porobilo.
to dosc obszerny temat.......dlatego wlasnie ludzie w polsce sa tacy zacieci, nieuzyci, podejrzliwi, oszukuja nawet gdy nie musza, nie respektuja najprostszych praw, jesli sie nad nimi z kijem nie stoi, nie usmiechaja sie, nie myja, sa niewyksztalceni mimo dyplomow itd etc |
|
|
|
|
utopia [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 30 Maj, 2009 20:04
|
|
|
wolf- czekaj nie uciekaj- teraz ja zostanę
Czarna85 napisał/a: | gówniara |
Czarna85 napisał/a: | pinda |
ewidentnie mamy problem z przystosowaniem się Czarnej do terapii- przypominam na początku zachwalała ośrodek- coś jest ewidentnie nie haloo- ale nie stawiałabym tu na ośrodek |
|
|
|
|
wolf
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Sob 30 Maj, 2009 20:09
|
|
|
utopia napisał/a: | ale nie stawiałabym tu na ośrodek |
a ja tak............nawet jesli nieco koloryzuje........to z jej opowiesci jawi sie jednolity i przejrzysty obraz.........amatroszczyzny i prostactwa
przeciez nie wymyslila sobie tego wszystkiego na potrzeby wlasnego zniechecenia....mogla poprostu wyjsc i git
ale zareczam Ci Utopia..........takie osrodki w polsce funkcjonuja...........pamietasz?
jakies trzy lata temu pisala na sosie dziewczyna-corka terapeutki ze szczecina.chciala robic terapie dda.......ale nic z tego.........male srodowisko , wszyscy sie znali..........a mamusia niby terapeutka, a popijala po cichu
ps- Czarna.............jako "pacjentka" to juz zupelnie inna bajka |
Ostatnio zmieniony przez wolf Sob 30 Maj, 2009 20:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
rufio
Uzależniony od netu rozkojarzony
Pomógł: 57 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3387 Skąd: Wyższy Śląsk
|
Wysłany: Sob 30 Maj, 2009 20:21
|
|
|
utopia napisał/a: | przychodzą ludzie na terapie nie przygotowani- czyli co? |
Czyli coś nie tak z terapia i prowadzącymi - cala grupa - tzn że powinni sie zastanowic - kierownictwo a nie kursanci - moze im nie zalezy .Amatorzy i ignoranci . |
_________________ I tak wszyscy skończymy w zupie .
|
|
|
|
|
Czarna85
Małomówny
|
Wysłany: Nie 31 Maj, 2009 14:51
|
|
|
Na terapie to dla siebie poszłam, a nie po to żeby jakaś psycholożka po studiach mi kazała prace poprawiać po 5 razy, bo nie ksiązkowo napisana....... Ech........ |
_________________ Najlepsza aktorka zawsze jest opanowana, nawet wobec obelg. |
|
|
|
|
Beniamin
Towarzyski
|
Wysłany: Nie 31 Maj, 2009 18:39
|
|
|
Czarna85 napisał/a: | pisałam poprawke pracy po raz już nie wiem, który. Co do opinni niektórych osób, wcale nie szukam furtki, tylko nie lubie jak gówniara starsza odemnie o gora 2 lata, uważa się za panią świata, życia i sama ona wie czego jeszcze. Ja tez moge się tak mądrzyć jak ona, ale tego nie robie |
nie wiem czy miałaś Czarna już jakiś wykładzik z tematu złości, jeżeli tak t przeczytaj to zdanie na spokojnie
jeżeli nie, zapisz i wtedy przeanalizuj
pozdro |
|
|
|
|
Flandria
Uzależniony od netu DDA (Dzielna, Dobra, Aktywna)
Pomogła: 69 razy Dołączyła: 28 Mar 2009 Posty: 3233
|
Wysłany: Nie 31 Maj, 2009 18:46
|
|
|
Ben, a nie uważasz, że to jest doskonałe miejsce do wyrzucania z siebie złych emocji ? złości itp?
mnie bardzo pomaga jak sobie popiszę o tym co mnie wkurza |
|
|
|
|
Beniamin
Towarzyski
|
Wysłany: Nie 31 Maj, 2009 18:52
|
|
|
Wyrzucenie z siebie złych emocji, tak naprawdę od nich nie uwalnia
sztuką jest ją zrozumieć i to tedy ją pokonujemy
zrozumieć nas samych Flandro |
Ostatnio zmieniony przez Beniamin Nie 31 Maj, 2009 18:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|