Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
wątek igły
Autor Wiadomość
igła 
Towarzyski
szukam siebie

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Pią 12 Paź, 2012 19:31   

Wydaje mi się, że burza zaczyna przycichać. Czuję się coraz spokojniejsza, zaczynam mówić się o tym, co czuję, a nie pluć jadem. Odsłaniam się, w miarę tego jak sobie układam w głowie.

Jeżeli chodzi o rozdzielność to jesteśmy na etapie odroczenia na co najmniej trzy miesiące. W zależności od tego co przez te trzy miesiące się będzie działo w naszym małżeństwie. Jak się to potoczy. Bo teraz mieliśmy dużą dawkę nieciekawych sytuacji. Myślę, że dwa razy wypił, choć za rękę go nie złapałam, a i też próbuje mnie zmanipulować. Może manipulacja to niedobre słowo. On postępuje tak jak zawsze ze mną postępował i ciągle jeszcze ma mętlik, bo widzi, że nastąpiła zmiana, że jest inaczej.

Ja też widzę w sobie dużą różnicę, w moich reakcjach na rzeczywistość, w tym co mówię i co myślę. Ja na pewno idę ku dobremu. Jak będzie z nami, to się okaże, bo zależy to też od niego.

ARTURO 
Małomówny
uzależniony C2H6O

Wysłany: Sob 13 Paź, 2012 05:59   

Witaj Igiełka !
Wybraliśmy się z żoną na film - ,, Dwoje do poprawki '' warto było - jest miedzy nami dobrze ale po filmie chyba jakoś lepiej ....
Polecam i pozdrawiam

ARTURO 
Małomówny
uzależniony C2H6O

Wysłany: Śro 07 Lis, 2012 06:10   

Hej Igiełka !
Jak się czujesz , jak sobie radzisz ?
Pozdrowienia ! :papa2:

igła 
Towarzyski
szukam siebie

Wysłany: Śro 07 Lis, 2012 21:12   

Hej, miło że się odzywasz

Spokój na pokładzie. Mąż nie pije, chodzi do tego swojego terapeuty. Nie podoba mi się to, że wmawia on mojemu mężowi, że nie jest alkoholikiem, bo nie pije przecież, ale skoro nie pije..Nie wtrącam się, nie wmawiam mu alkoholizmu i jestem zdrowsza. Nauczyłam się mieć swoje zdanie, nie wciskać go innym na siłę, ale też bronić kiedy jestem pewna, że mam rację.

Tej jesieni bardzo dużo spraw sobie przemyślałam. Zaufałam sobie i swoim uczuciom. Staram się postępować odważnie, ale rozsądnie. Lubię kiedy mój wysiłek jest wynagradzany moim wewnętrznym spokojem.

Otoczona moimi facetami zagłębiam się w swoją kobiecość. Odkrywam te cechy, które u mężczyzn nie występują. I nie chodzi o cycki. Dla mojej mamy, choć kochała mnie nad życie, liczył się przede wszystkim porządek i poukładanie. Szybko wyszłam za mojego silnego charakterem faceta i dorobiliśmy po drodze trzech następnych. Teraz jest miejsce na to, żebym mogła w końcu być sobą. Zoną i matką też, ale sobą przede wszystkim. Cieszę się tym.

ewa29 
Gaduła

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Czw 08 Lis, 2012 14:41   

igła napisał/a:
Staram się postępować odważnie, ale rozsądnie.

Aniu bardzo mi się podoba Twoja postawa :okok: i tak trzymaj i zastosuj Hasło Powoli,lecz pewnie :okok: Super że ci się układa i że jesteś szczęśliwa i spełniona :buziak: Pozdrawiam cieplutko :buzki:

ewa29 
Gaduła

Wysłany: Czw 08 Lis, 2012 20:41   

igła napisał/a:
zagłębiam się w swoją kobiecość

igła napisał/a:
I nie chodzi o cycki.

Aniu dobrze że masz co pokazać bo ja niestety push ap muszę nosić ;) :wstyd:

ARTURO 
Małomówny
uzależniony C2H6O

Wysłany: Nie 11 Lis, 2012 10:19   

Cieszę się że sobie radzisz i Wam się układa !, jak to kobieta umie wyprowadzić swojego faceta na prostą ! :) moja żona też wniosła znaczący wkład w moje wychowanie :prosi: .
Dzięki jej za to !
U mnie i u nas układa się bardzo dobrze , niedługo minie 1,5 roku jak ,, wziołem się za siebie '' - wszystko zmieniło się na lepsze !
Ostatnio zmieniony przez ARTURO Nie 11 Lis, 2012 10:20, w całości zmieniany 1 raz  

ewa29 
Gaduła

Wysłany: Wto 04 Gru, 2012 22:17   

Witaj Aniu co u Ciebie często myślę co tam słychać jak Ty żyjesz kochana :) Wracaj do Nas i odzywaj się częściej :) Pozdrawiam :buziak:

igła 
Towarzyski
szukam siebie

Wysłany: Śro 05 Gru, 2012 22:02   

Ja też Ewa o Tobie myślę i czytam jak sobie radzisz :) . U mnie raz lepiej raz gorzej, jak to w życiu. Przeżyłam 18 mojego syna u nas w domu! Mąż wydaje mi się że w nawrocie. Od września miał już chyba 4 wpadki, co tu mówić.

Staram się skupiać uwagę na sobie i dzieciach, nie ględzić, nie marudzić. Pilnować swoich granic. Jest to trudne, bo łatwiej wydrzeć mordę, popłakać i sobie ulżyć. Równowaga psychiczna to po prostu nuda. Ale potrafię ćwiczyć już ją nawet w pracy. Nawet mi nieźle idzie ostatnio. Czuję jak staję się coraz silniejsza wewnętrznie. Próbuję też oddzielać sobie w głowie to, co czuję i czego potrzebuję od tego, co wypada i "powinno się" robić.

Ważę sobie słowa, myśli, działania. Układam od najważniejszych do byle jakich, wybieram, przestawiam. Dobrze się czuję sama ze sobą.

Chodzę na swoją terapię grupową, wspieram moje dziewczyny, które dopiero zaczynają. Także te, które od lat stoją w miejscu i nie mają odwagi w siebie uwierzyć. Sama też się od nich dużo uczę.

całusy

ewa29 
Gaduła

Wysłany: Śro 05 Gru, 2012 22:12   

Witaj Aniu fajnie że zaglądnęłaś na forum ogromnie się cieszę i podoba mi się to że świetnie sobie radzisz.Ja nadal się gryzę ze sobą bo rozum i serce podpowiadają inaczej i nie mogą się pogodzić ze sobą :bezradny: a to jednak ciężki stan i jest mi źle.Bardzo chcę chodzić na terapie grupową ale znowu nie mam z kim zostawić maluchów a na grupową to raczej z tego co wiem to chodzi się bez dzieci.Mój S. na d*** i wiem że długo nie zajedzie ale dalej mieszkamy osobno. A tak poza tym to przyszło mi z sądu zasądzenie alimentów.Życie toczy się dalej i cóż trzeba żyć sama bo sama.. :)

ewa29 
Gaduła

Wysłany: Nie 23 Gru, 2012 01:12   

Igiełko zajrzyj do nas napisz co tam u Ciebie :)

Duszek 
Gaduła
coraz częściej szczęśliwa

Pomogła: 16 razy
Wysłany: Nie 23 Gru, 2012 09:42   

Witaj Igiełko. Twój post czytam z zaciekawieniem, myląc jaka mądra z Ciebie kobieta. :okok: Podoba mi się to, że próbujesz zająć się swoim życiem i swoimi uczuciami. Ja jestem daleko za Tobą i niestety jeszcze walczę...ale myślę ze kiedyś to minie i będę żyć w spokoju. Tego spokoju i Tobie życzę! Trzymaj się. :)
Ostatnio zmieniony przez Duszek Nie 23 Gru, 2012 09:43, w całości zmieniany 1 raz  

ARTURO 
Małomówny
uzależniony C2H6O

Wysłany: Śro 26 Gru, 2012 08:28   

Witaj Igiełko ! Wszystkiego dobrego i miłego ! :kwiatek:
Jak mężulek ?
Pozdrowienia.

Słoneczko 
Gaduła
Alko/Współ.../DDA/

Pomogła: 18 razy
Wysłany: Czw 27 Gru, 2012 12:33   

igła napisał/a:
Ważę sobie słowa, myśli, działania. Układam od najważniejszych do byle jakich, wybieram, przestawiam. Dobrze się czuję sama ze sobą.

Chodzę na swoją terapię grupową, wspieram moje dziewczyny, które dopiero zaczynają. Także te, które od lat stoją w miejscu i nie mają odwagi w siebie uwierzyć. Sama też się od nich dużo uczę.
:brawo:

I jak sobie dziś radzisz?
:buziak:

igła 
Towarzyski
szukam siebie

Wysłany: Pią 28 Gru, 2012 16:22   

Jak miło, że do mnie zaglądacie. U mnie dobrze. Czasami mam takie napady, że wszystko do kitu i przeciwko mnie, ale przyjmuję po prostu te odczucia ze świadomością, że podelstwo przycicha lub przechodzi. Mam w sobie jeszcze potrzebę kontrolowania, ale przebywam wśród tak mocnych charakterów, że mogę kontrolować jedynie mojego pięciolatka. Z innymi muszę iść na rozum i dialog. Zastanowić się co czuję, co chcę osiągnąć. Upierać się przy tym, co ważne dla mnie, a odpuszczać to, na co nie mam wpływu. Udaje się. Zmieniam się wewnętrznie. Czuję to. Bardziej zajmuję się tym, co w środku, niż tym, co na zewnątrz. Jest mi dobrze.

Mąż dobrze. I on widzę, że się zmienia. Zbliżamy się do siebie. Dziś wróciliśmy ze świątecznych wypraw. Dziś więc pranie, zakupy i domowe zajęcia. Pozdrawiam wszystkich.

Odpowiedz do tematu