Oczekiwania wobec innych ludzi |
Autor |
Wiadomość |
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Śro 22 Lut, 2012 19:43
|
|
|
Toffi napisał/a: | problemy mnie przerosły. trochę chyba jednak jest tak, że zasłaniam się chorobą |
W takim wypadku oczekuje się wsparcia od rodziny, a od rodziców szczególnie.
Może oni nie zauważają tego, że sobie nie radzisz?
Może wydaje im się, że ciągle jesteś silna?
Może należałoby wyraźnie poprosić o pomoc wraz z instrukcją: Nie radzę sobie z tym, tym i tym.... pomóżcie! |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
Ostatnio zmieniony przez Klara Śro 22 Lut, 2012 19:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Toffi
Małomówny
|
Wysłany: Śro 22 Lut, 2012 19:50
|
|
|
no właśnie Klaro już to przerobiłam.
lepiej mi jak polegam na sobie a od nich nic nie oczekuję. oczywiście mówię czasem, że to czy to bym chciała, proszę o kupienie lekarstwa np. jak jestem przeziębiona, czy podłączenie gazu, bo sama nie umiem. na ogół takie drobne przysługi spełnią, ale przecież głównie chodziło mi o zainteresowanie, okazanie troski, poczucie, ze jak będzie naprawdę mi źle to mogę liczyć nawet na poświęcenie ze strony rodziców- czasu, pieniędzy. a tego nie ma i lepiej mi będzie już tego nie oczekiwać. |
|
|
|
|
Toffi
Małomówny
|
Wysłany: Sob 17 Mar, 2012 22:50
|
|
|
nerwowy dzień dzisiaj miałam..
bo oczekiwałam, że komornik to instytucja działająca zgodnie z prawem, a chyba tak nie do końca jest..
mąż sprzedał samochód 28 lutego, komornik 5 marca przysłał papiery zajęcia konta i auta z dniem 1 marca. mąż zadzwonił, by wyjaśnić, że auto sprzedał- komornik, że ok, poprosi tylko umowę. umowę dostarczyłam 9 marca, ale nie dostałam żadnego potwierdzenia, że ją dostarczyłam i to chyba mój błąd, bo 12 marca komornik przysłał drugie pismo, że zajmuje samochód z dniem 1 stycznia 1900r. na piśmie tym nie ma pieczęci komornika jak na wszystkich poprzednich tylko pieczęć i podpis asesora. taki błąd przypadkiem? nie wiem, olać to dziwne pismo? czy jednak lepiej złożyć wniosek w sądzie o zwolnienie spod egzekucji z zabezpieczeniem powództwa? obawiam się, ze taki wniosek kosztuje |
|
|
|
|
evita
[*][*][*]
Pomogła: 75 razy Wiek: 58 Dołączyła: 03 Wrz 2009 Posty: 2895 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: Sob 17 Mar, 2012 22:58
|
|
|
Toffi napisał/a: | olać to dziwne pismo? |
ja bym odpisała, wysyłając na adresata ! perfidnie, z premedytacją i z wysublimowaną ironią wytykając wszystkie błędy w tym piśmie jakie otrzymałaś debilizm śmiechu warty ze szczególnym uwzględnieniem daty załącz jeszcze odpis aktu urodzenia swego i męża |
_________________ spragniona niecodzienności,stęskniona do nadzwyczajności ...
|
|
|
|
|
Toffi
Małomówny
|
Wysłany: Czw 29 Mar, 2012 08:53
|
|
|
parę ładnych godzin spędziłam w necie odnośnie tego komornika, no i wyjaśnianie tego pisma chyba nic by nie dało. nie liczy się data zajęcia a data dowiedzenia się o zajęciu. kupujący złożył wniosek o zwolnienie spod egzekucji i po tygodniu komornik umorzył egzekucję. |
|
|
|
|
Toffi
Małomówny
|
Wysłany: Sob 05 Maj, 2012 10:05
|
|
|
miałam mały dołek, tak mnie te wszystkie problemy przerosły.. choroba męża, komornik, niemiłe zachowanie otoczenia, brak kasy..
na coś to było potrzebne- uświadomiłam sobie, że mam wpływ na to kogo wpuszczam do mego życia. staram się wziąć odpowiedzialność za swoje życie i dobre samopoczucie w swoje ręce, a nie oczekiwać, że inni o to zadbają. |
|
|
|
|
ewa29
Gaduła
Pomogła: 5 razy Wiek: 43 Dołączyła: 11 Sty 2012 Posty: 906 Skąd: woj.łódzkie
|
Wysłany: Pią 07 Gru, 2012 22:19
|
|
|
Witaj Aguś przykro mi że u Ciebie tak się popaprało w tym życiu i rozumiem jak się czujesz ale Agnieszko przecież wiadomo że to nie ty napaprałaś Ty zrobiłaś dużo dobrego w końcu nie masz czego żałować i uważam że i tak jesteś wygrana |
_________________ Siła,wiara i nadzieja to one mnie utrzymują przy życiu |
|
|
|
|
ewa29
Gaduła
|
Wysłany: Pią 07 Gru, 2012 22:22
|
|
|
Wracaj do Nas tu na forum wiem że być może masz inne zdanie ale Ja często bywam tutaj a poza tym uważam że tu naprawdę są fajni ludzie lubią też dać kopa ale to takiego na rozpęd no już nie smuć się Aguś |
|
|
|
|
ewa29
Gaduła
|
Wysłany: Wto 09 Lip, 2013 17:37
|
|
|
Witaj Aguś Może czasem odwiedzisz chociaż swój wątek , bo tak jakoś milej by się zrobiło
Ps Napisz jak tam pupil trzymam |
|
|
|
|
|