Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Uświadomiłam sobie ,że nie jestem sama
Autor Wiadomość
esik79 
Małomówny

Wysłany: Śro 03 Kwi, 2013 19:48   

ciebie też spoko oczywiście serdecznie witam :buziak:

Puma 
Milczek

Wysłany: Śro 03 Kwi, 2013 19:55   

Marzyć znaczy móc rozejrzyj się wokół zacznij wychodzić do ludzi napewno trafisz ma jakiegoś odpowiedzialnego i kochajacego :radocha:

esik79 
Małomówny

Wysłany: Śro 03 Kwi, 2013 19:59   

Wielkie dzieki za wsparcie, cały czas mam nadzieje ze to sie w koncu wydarzy, najważniejsze to myśleć pozytywnie :lol2:

Puma 
Milczek

Wysłany: Śro 03 Kwi, 2013 20:16   

Zacznij działać wiem że trudny jest pierwszy krok ale nie masz dzieci więc masz dobrą sytuację zacznij działać załóż sprawę odwiedź fora dla samotnych samo nic się nie zdarzy ty musisz :zrobić pierwszy krok :skromny:

esik79 
Małomówny

Wysłany: Śro 03 Kwi, 2013 20:20   

wiem, ale mam niską samoocenę miedzy innymi dzieki swojemu mężomi , który ciągle powtarza że jestem gruba , musze popracowac nad poczuciem własnej wartości , mam nadzieje ze terapia indywidualna mi w tym pomoże

Klara 
Uzależniony od Dekadencji

Pomogła: 264 razy
Wysłany: Śro 03 Kwi, 2013 20:41   

esik79 napisał/a:
mam nadzieje ze terapia indywidualna mi w tym pomoże

Czyli wyprostuje Ci tzw. celownik, który jeśli jest skrzywiony powoduje, że osoby współuzależnione, DDA i inne takie jak my, szukając partnera, trafiają zwykle albo w niezrównoważonego, albo uzależnionego i koło się kręci.... :(

Puma 
Milczek

Wysłany: Śro 03 Kwi, 2013 20:43   

To niech sobie patyk znajdzie i z nim sobie żyje ja nie wierzę w terapię indywidualną w grupie jest siła ale zmieniłam zdanie nie chcę już być służącą i workiem więc postanowiłam że odchodzę wiem że on się już nie zmieni nie wiem jak twój ale dużo pracy i siły będziesz musiała włożyć jeśli w to dalej wierzysz :evil2"

Kawa 
Towarzyski
...na początku drogi ...

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Czw 04 Kwi, 2013 11:19   

Cytat:
esik79 napisał/a
wiem, ale mam niską samoocenę miedzy innymi dzieki swojemu mężomi , który ciągle powtarza że jestem gruba , musze popracowac nad poczuciem własnej wartości , mam nadzieje ze terapia indywidualna mi w tym pomoże

Nigdy, przenigdy - nie daj sobie wmówić, że jesteś nieatrakcyjna.

Uroda to pojęcie względne... każdy lubi co ''innego'' ;)
Zresztą gdybyśmy wszyscy wyglądali tak samo lub jak sobie ''życzą'' aktualnie media - czy nie byłoby to w gruncie rzeczy nudne?

Druga sprawa - czasami jest tak, że facet zarzuca coś w wyglądzie kobiecie, bo sam nie wygląda jak boski heros, tylko, jak jakaś ''anciciapla'' ;)

Druga sprawa - przynajmniej wiem po sobie - dużo dają różnego rodzaju lektury, artykuły czy wypowiedzi osób ''z doświadczeniem'' (czy to na terapii czy na forum) ... wtedy ''łatwiej'' zrozumieć siebie i to - w jaki sposób alkoholik nami kieruje (bądź, ja my sami dajemy sobą kierować)...
Co gorsza - jeśli nic nie zrobimy z sobą - to się do tego przyzwyczajamy... myślimy - to przecież normalne, to nie żadna patologia itp.

Twój facet znęca się nad Tobą, nie masz dzieci, pewnie masz pracę - to na co czekasz!!!
Na pewno masz rodziców, babcię, przyjaciółkę - która wyciągną pomocną dłoń do Ciebie;
Wiem, że łatwo się mówi - sama tkwię w związku z alko, ale już powoli układam plan B, w który ''wtajemniczyłam'' moją mamę - dzięki czemu zyskałam sojusznika, a nie wroga.

Powodzenia :buzki:

esik79 
Małomówny

Wysłany: Czw 04 Kwi, 2013 15:00   

tez szykuje sobie plan awaryjny, ale powoli, nie mam gdzie sie podziac za bardzo a do rodziców nie mogę wrócic niestety, musze odłożyc trochę kasy na czarna godzine

Odpowiedz do tematu