Zamknięty przez: pietruszka Sob 20 Kwi, 2013 22:34 |
Na początku drogi |
Autor |
Wiadomość |
ewa29
Gaduła
Pomogła: 5 razy Wiek: 43 Dołączyła: 11 Sty 2012 Posty: 906 Skąd: woj.łódzkie
|
Wysłany: Sob 20 Kwi, 2013 18:07
|
|
|
A mogłabym zobaczyć Twoje prace?? |
_________________ Siła,wiara i nadzieja to one mnie utrzymują przy życiu |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Sob 20 Kwi, 2013 18:08
|
|
|
Smoczku... jaki masz zbyt na swoje robótki?
Da się przeżyć? |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
Pomogła: 100 razy Wiek: 52 Dołączyła: 22 Lut 2012 Posty: 4059
|
|
|
|
Ewa ja się nie pienię, nie denerwuję ani nie złoszczę, tylko w sposób zrozumiały i konkretny mówię co myślę albo to co mogłoby ci pomóc. Jak zwykle zresztą, już mi za mój sposób rozmowy z tobą kiedyś dziękowałaś, o ile dobrze zrozumiałam to dziękowałaś na poważnie. To nie ja żyję w takich warunkach i nie są w stanie mnie dotknąć. Szkoda mi dzieci, przykro mi jak patrzę co się u ciebie dzieje i tyle. We mnie nie ma złości, tylko opadające łapki. Nie jestem twoim wrogiem. |
_________________ Nie mąć tego co przejrzyste. (by Kami)
ka |
|
|
|
|
ewa29
Gaduła
|
|
|
|
Coś mi się obiło,że masz swoją stronę w inter. |
|
|
|
|
ewa29
Gaduła
|
Wysłany: Sob 20 Kwi, 2013 18:10
|
|
|
Później będę, idę pokąpać dzieciaki,potem kolacja i położę Je spać. |
|
|
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Sob 20 Kwi, 2013 18:13
|
|
|
Póki co moje prace w większej części są niewykończone, tzn jest zrobiona baza a na przykład nie ma jeszcze zapięć, czy innych elementów. Większość potrzebnych do tych robótek artykułów kupuję z zasiłku z opieki społecznej. Jeszcze nie sprzedaję, szykuję się żeby mieć jakąś konkretną ilość tych głównie bransoletek a nie kilka sztuk. Wstępnie pokazywałam swoją pracę (dla Jarka) w zaprzyjaźnionej galerii i jej właścicielka była zainteresowana współpracą. Nie mam strony w necie ani fotek jeszcze. Ale robię sobie spokojnie, jak tylko mi czas pozwoli i wena na dobór kolorów jest i dobrze mi z tym. |
ka |
|
|
|
|
BARBARA
Gaduła Nieśmiała
Pomogła: 4 razy Wiek: 53 Dołączyła: 10 Lut 2013 Posty: 683 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: Sob 20 Kwi, 2013 18:56
|
|
|
ewa29 napisał/a: | jakoś próbowałam szydełkować,ale za cholewe nie potrafię. |
Nie chcę się chwalić ale robótek na szydełku uczyłam się w 5 klasie sama, przyglądałam się gotowym serwetkom i przerabiałam wzór.
Dziś robię z wzorów z gazetek. |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Sob 20 Kwi, 2013 19:35
|
|
|
Łomatko!!! Po pięćdziesięciu stronach tej gadaniny i pobożnych życzeń tytuł pozostaje jak najbardziej adekwatny do tego wszystkiego. "Na początku drogi" i ......dalej nic się nie zmienia.........może za kilkadziesiąt następnych stron, coś zacznie docierać do autorki tego wątku. Dobrze byłoby żeby nie obudziła się za parę lat ze świadomością, że spi***l* sobie całe życie i to na własne życzenie.... |
_________________ |
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
Pomogła: 232 razy Wiek: 54 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5443
|
Wysłany: Sob 20 Kwi, 2013 19:38
|
|
|
BARBARA napisał/a: | Nie chcę się chwalić |
ależ chwal się Basiu, chwal, ogromnie lubię patrzeć, co tam artystycznie tworzą userki na naszym forum. jest tu nas trochę robótkowo zakręconych |
|
|
pietruszka
Moderator
Pomogła: 232 razy Wiek: 54 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5443
|
Wysłany: Sob 20 Kwi, 2013 19:40
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | może za kilkadziesiąt następnych stron, |
obawiam się, że tyle nie wytrzyma żaden z userów... można pomóc komuś, kto chce pomocy... |
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Sob 20 Kwi, 2013 20:01
|
|
|
pietruszka napisał/a: | BARBARA napisał/a: | Nie chcę się chwalić |
ależ chwal się Basiu, chwal, ogromnie lubię patrzeć, co tam artystycznie tworzą userki na naszym forum. jest tu nas trochę robótkowo zakręconych |
koniecznie się pochwal ja na szydełku tylko umiem koraliki przerabiać, a czegokolwiek innego ni huhu nic a nic. Zupełnie nie wiem jak można widzieć te oczka bez mikroskopu i halogena |
ka |
|
|
|
|
BARBARA
Gaduła Nieśmiała
|
Wysłany: Sob 20 Kwi, 2013 20:32
|
|
|
Mam kilka serwetek w domu ale nie wiem gdzie mogłabym je pokazać, mogłabym zrobić zdjęcia. Kiedyś uwielbiałam je robić,nawet przy trójce małych dzieci miałam na to czas a teraz mi się nie chce |
|
|
|
|
BARBARA
Gaduła Nieśmiała
|
Wysłany: Sob 20 Kwi, 2013 21:25
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | Adres jest w mojej stopce - co robię po godzinach |
Dziękuję ale jak to znależć ? |
_________________ Każdego dnia zaczynaj życie od nowa.
Życie znowu wstępuje w ciebie,gdy się dziwisz,że każdego poranka pojawia się światło. Jesteś szczęśliwy,ponieważ twoje oczy widzą,twoje dłonie czują a twoje serce bije. |
|
|
|
|
JaKaJA
Trajkotka Niespodzianka!-ja czuję!! ;)
Pomogła: 53 razy Wiek: 46 Dołączyła: 18 Wrz 2010 Posty: 1650 Skąd: Moje miasto
|
Wysłany: Sob 20 Kwi, 2013 21:49
|
|
|
Ja Pier******* poprostu nie wierzę w to co tu czytam Moja Mama to pisze czy jak??? Ewka! a czy Ty jesteś świadoma tego,że te wasze dzieci będą musiały tyrać na Was- lekkoduchów jak tylko podrosną??????????????????????? bo z tego co czytam nie zmieni się NIC przez najbliższe kilka lat a lata pracy uciekają.....uciekają.....uciekają......jak zamierzasz wysyłać dzieci do szkół,ubierać,karmić????????? siu-bziu w głowie to bardzo delikatnie powiedziane!!!!!!! wiesz,moja Matka żyła bardzo podobnie do Ciebie -nogi rozłożyć i jakoś to będzie i uwierz mi,że chwilami szczerze jej nienawidzę odkąd pamiętam tyrałam na nią (pierwsza praca-pole w podstawówce i kasa do jej kieszeni bo na chleb nie ma ) i tak k**** jest do dziś bo zajęta wszystkim innym tylko nie dziećmi i pracą , przep**** swoje życie i nawet renty nie ma żałosne poprostu!!!! |
_________________ Cała jestem z miłości |
|
|
|
|
Zagubiona
Trajkotka
Pomogła: 21 razy Wiek: 39 Dołączyła: 26 Gru 2012 Posty: 1288
|
Wysłany: Sob 20 Kwi, 2013 21:50
|
|
|
Czytam ten wątek od dłuższego czasu i jest mi coraz bardziej smutno i żal. Nie Ewo, nie Ciebie ale Twoich dzieci! To, że gotujesz sobie taki los to Twoja sprawa ale czym zawiniły dzieci?
Nie idziesz nic do przodu- owszem każdy ma swoje tempo ale Ty idziesz w tył. Nadal brak pracy, mieszkanie u alkoholika i trzecie dziecko w drodze- smutne to.
O metodach antykoncepcji nie chcę się wypowiadać- ale jest jedna skuteczna w 100%- brak seksu!
Zastanów się nad swoim życiem i przyszłością dzieci, bo tak jak ktoś już Ci tu napisał, może się okazać, że wychowają się w placówce, a co gorsze to będzie dla nich zdrowsze niż dom rodzinny.
Amen. |
_________________ "Depresja, to ciało, które chce żyć i umysł, który chce umrzeć." |
|
|
|
|
|