Powiedział że ma nawrót,co to tak naprawdę jest? |
Autor |
Wiadomość |
Lena0611
Małomówny
|
Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 20:13 Powiedział że ma nawrót,co to tak naprawdę jest?
|
|
|
Dzisiaj powiedział że ma nawrót,co to jest za stan? |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
|
|
|
|
Lena0611
Małomówny
|
Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 20:48
|
|
|
Boję się! |
|
|
|
|
GregoRR
Towarzyski Więcej ludzi utonęło w kieliszku niż w morzu.
Pomógł: 2 razy Wiek: 47 Dołączył: 24 Mar 2013 Posty: 145 Skąd: Warmia-Mazury
|
Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 20:52
|
|
|
Co to jest nawrót? To najgorsze dla mnie co może być,depresja,nerwowość,egoizm tylko myślenie o wypiciu_tak u mnie wyglądał nawrut,ale już to się zmieniło teraz tylko suchy kac,jakbym ze 3 dni pił_najedz się porządnie potem wypij 10 litrów wody mineralnej i może ci przejdzie i zero kontaktów ze znajomymi od imprezek alkoholowych. |
_________________ Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić_Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nadążyć_Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem. |
Ostatnio zmieniony przez GregoRR Sob 27 Kwi, 2013 20:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ant69
Towarzyski ant69
|
Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 20:55
|
|
|
Jestem napisał/a: | Co to jest nawrót? To najgorsze dla mnie co może być,depresja,nerwowość,egoizm tylko myślenie o wypiciu_tak u mnie wyglądał nawrut,ale już to się zmieniło teraz tylko suchy kac,jakbym ze 3 dni pił. |
Proszę nie mylić nawrotu z głodem alkoholowym...
... na nawrót to trzeba sobie pożądnie zapracować |
|
|
|
|
GregoRR
|
Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 20:57
|
|
|
ant69 napisał/a: | Jestem napisał/a: | Co to jest nawrót? To najgorsze dla mnie co może być,depresja,nerwowość,egoizm tylko myślenie o wypiciu_tak u mnie wyglądał nawrut,ale już to się zmieniło teraz tylko suchy kac,jakbym ze 3 dni pił. |
Proszę nie mylić nawrotu z głodem alkoholowym...
... na nawrót to trzeba sobie pożądnie zapracować |
Piszę tylko jak u mnie wyglądał nawrót,a głód to mam i do tej pory,ale on wygląda u mnie inaczej. |
_________________ Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić_Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nadążyć_Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem. |
Ostatnio zmieniony przez GregoRR Sob 27 Kwi, 2013 20:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Klara
|
Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 20:57
|
|
|
Leno, 23 stycznia napisałaś tak:
Cytat: | a co do leczenie to każdy musi być na to gotowy ja nie jestem..odważę się to to zrobię. Bez urazy takie wypowiedzi więcej szkodzą niż pomagają. |
Gdybyś skorzystała z naszych rad i poszła na terapię, teraz wiedziałabyś, co robić, a Ty się obraziłaś. Czego więc teraz oczekujesz? |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
ant69
Towarzyski ant69
|
Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 21:03
|
|
|
Jestem napisał/a: | ale on wygląda u mnie inaczej. |
Wiadomo, każdy ma inaczej... ja jeszcze sobie na nawrót nie zapracowałem (dzięki Bogu), bo żeby mieć nawrót to trzeba gdzieś dojść żeby było się skąd wracać, a ja dopiero dwa latka treźwieję. Głody miewam...a owszem |
|
|
|
|
Lena0611
Małomówny
|
Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 21:45
|
|
|
Klara napisał/a: |
Leno, 23 stycznia napisałaś tak:
Cytat: | a co do leczenie to każdy musi być na to gotowy ja nie jestem..odważę się to to zrobię. Bez urazy takie wypowiedzi więcej szkodzą niż pomagają. |
Gdybyś skorzystała z naszych rad i poszła na terapię, teraz wiedziałabyś, co robić, a Ty się obraziłaś. Czego więc teraz oczekujesz? | Raczej dzieckiem nie jestem ażeby się obrażać..Zapytałam jak wygląda ten stan,więc nie bardzo rozumiem pytania |
|
|
|
|
GregoRR
|
Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 21:46
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | Jestem napisał/a: | najedz się porządnie potem wypij 10 litrów wody mineralnej i może ci przejdzie i zero kontaktów ze znajomymi od imprezek alkoholowych. |
Przecież to nie ona ma ten nawrót.......... |
Przepraszam,wiem nie wyraziułem się odpowiednio,ale wiadomo o co chodzi Napisałem tylko o sobie. |
Ostatnio zmieniony przez GregoRR Sob 27 Kwi, 2013 21:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
pannamigotka
(konto nieaktywne)
Pomogła: 33 razy Wiek: 59 Dołączyła: 14 Lip 2012 Posty: 1416
|
Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 22:00
|
|
|
Lena0611 napisał/a: | Zapytałam jak wygląda ten stan |
Nawrót to jest proces, zajmuje się tym terapia nawrotów. Koleżanki mąż od kilku miesięcy ma nawrót, wszedł już chyba w przedostatnią fazę, ale na szczęście poszedł po rozum do głowy i zapisał się na terapię.
Ona wiedząc, że ma nawrót, przygotowywała się na to, co się prawdopodobnie stanie, szykowała pewne sprawy. Nie pije dopiero 4 lata, ale to osoba, która regularnie zapija i raczej nie trzeźwieje... być może potrzebuje jeszcze 1 zapicia... lub porządnej terapii... |
|
|
|
|
ewa29
Gaduła
Pomogła: 5 razy Wiek: 43 Dołączyła: 11 Sty 2012 Posty: 906 Skąd: woj.łódzkie
|
Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 22:17
|
|
|
Witaj Lena0611
Lena0611 napisał/a: | Dzisiaj powiedział że ma nawrót,co to jest za stan? |
Podam ci link do stronki to sobie poczytaj.
http://koalkoholizm.pl/zd...dy/nawoty-picia |
_________________ Siła,wiara i nadzieja to one mnie utrzymują przy życiu |
|
|
|
|
Klara
|
Wysłany: Nie 28 Kwi, 2013 10:56
|
|
|
Lena0611 napisał/a: | Raczej dzieckiem nie jestem ażeby się obrażać..Zapytałam jak wygląda ten stan,więc nie bardzo rozumiem pytania |
W takim razie przypomnij sobie rozmowę w Twoim poprzednim temacie:
http://www.komudzwonia.pl...?t=7700&start=0 |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
endriu
(banita)
Pomógł: 18 razy Wiek: 55 Dołączył: 06 Maj 2011 Posty: 2925 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Nie 28 Kwi, 2013 20:55
|
|
|
u mnie nawrót nie skończył się zapiciem
ale robiłem rzeczy, takie jakbym był pijany
np. zadzwoniłem do agencji towarzyskiej
ale na szczęście nie poszedłem tam |
_________________ Nie piję od 29.04.2011
|
|
|
|
|
Lena0611
Małomówny
|
Wysłany: Nie 28 Kwi, 2013 21:38
|
|
|
Klara napisał/a: | Lena0611 napisał/a: | Raczej dzieckiem nie jestem ażeby się obrażać..Zapytałam jak wygląda ten stan,więc nie bardzo rozumiem pytania |
W takim razie przypomnij sobie rozmowę w Twoim poprzednim temacie:
http://www.komudzwonia.pl...?t=7700&start=0 | Ale nie wiem dalej..napisałam teraz co jest w danym momencie! |
|
|
|
|
|