Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Powiedział że ma nawrót,co to tak naprawdę jest?
Autor Wiadomość
Lena0611 
Małomówny

Wysłany: Pon 29 Kwi, 2013 12:14   

PSG-1 napisał/a:
To tak reasumując. Nie lepiej tych wszystkich alkoholików zostawić samopas? Po co Wy tkwicie w związkach z nimi?
Cytat:
Oczywiście, że obserwujemy takie nawroty i mają one najczęściej miejsce przy zawirowaniach związanych z nawrotem choroby alkoholika lub innymi problemami życiowymi.

Kolejne problemy przez tych dziadów no... A jak zachleje to też źle, ja nie chleje też źle. Po co te związki trwają?
Bo może się wierzy że tak wcale nie musi być,może i naiwne.

pietruszka 
Moderator

Pomogła: 232 razy
Wysłany: Pon 29 Kwi, 2013 18:31   

PSG-1 napisał/a:
To tak reasumując. Nie lepiej tych wszystkich alkoholików zostawić samopas? Po co Wy tkwicie w związkach z nimi?

Czynnych? Oczywiście... z reguły nie są do niczego przydatni... nawet do dzikiego seksu... :bezradny:

Po co współuzależnione tkwią w takich wiązkach? Widać taki związek zaspakaja pewne potrzeby... obu stron...

Inna sprawa taki trzeźwiejący alkoholik... ale to całkiem inna, dość rzadko spotykana odmiana ;)

A co do różnic w pojmowaniu chorób: alkoholizmu i raka... myślę, że dziewczyny dość dokładnie wytłumaczyły...

Niedawno wskutek zawirowań życiowych przeżyłam nawrót wspóluzależnienia. Za powrót do normalności byłam odpowiedzialna tylko i wyłącznie ja sama. Dobrze wiedziałam sama, gdzie i jak szukać dla siebie pomocy, No i już umiem prosić o pomoc. I w tym miejscu po raz kolejny buziaczki dla Klary, Wiedźmy, Rybeńki i reszty dziewcząt i chłopaków :buzki:

P.S. Jak nie chleje i pracuje nad sobą, się rozwija, to wcale nie jest źle... fny
Ostatnio zmieniony przez pietruszka Pon 29 Kwi, 2013 20:21, w całości zmieniany 4 razy  

Odpowiedz do tematu