Żona Alkoholika |
Autor |
Wiadomość |
Maciejka
Uzależniony od netu dawniej perełka
Pomogła: 67 razy Wiek: 55 Dołączyła: 28 Sty 2013 Posty: 3866
|
Wysłany: Wto 28 Maj, 2013 08:51
|
|
|
Migotka poruszyło się we mnie coś; Całe zycie nam dzieciom wmawiano, że matka ma nas w 4 literach zawsze cała nasza 8 mówiła, że matka będzie kiedyś stara a ojciec umrze to niech radzi sobie sama bo z nami postępowała podle. Nikt jej nie weźmie do siebie ewentualnie zostaje jakiś ośrodek. Dodam , że matka uciekając do dziadka i potem jak nie było jej 3,5 roku nie zadała sobie trudu żeby zainteresowac sie naszą 6 bo wtedy tyle nas było. Brat mając dziś własne dzieci i dobiegając 40- stki ma do niej zal o to do dzisiaj.
Kolejna rzecz; przypomniało mi sie jak mój mąż przed śmiercią leżał s tanie krytycznym w szpitalu i przez moment wisiała możliwość, że mam się nim zająć mimo, iż mieliśmy separację. Byłam wtedy świeżo po terapii i było we mnie dużo złości i żalu do niego za to co nam zgotował jak z nami mieszkał. Gorączkowo zastanawiałam się gdzie go umieścić bo sama nie chciałam sie nim zajmować. Moja najstarsza córka dopiero teraz jak minęło sporo lat od jego śmierci będąc w cerkwi zapaliła za niego świeczkę. Chcę powiedzieć, że niełatwo jest przyjac do wiadomośći, że tato/ mąż zachowywał się bo nie był sobą, bo to choroba i trzeba dużo pracy żeby uporać sę z poczuciem krzywdy jakie zostało w dziecku nawet jeśli już jest dorosłe i ma wlasną rodzinę. |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Wto 28 Maj, 2013 10:37
|
|
|
milka2112 napisał/a: | odwiedzam go a oni mnie uważaja za jakiś psychiczny przypadek i powtarzaja meza sie leczy a nie pozostawia samemu sobie |
no właśnie i było im przypomnieć kto tu nosi tytuł "doktor" |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
esaneta
Moderator
Pomogła: 94 razy Wiek: 52 Dołączyła: 12 Lip 2011 Posty: 3397
|
Wysłany: Sob 01 Cze, 2013 12:04
|
|
|
evita napisał/a: | zanim pomyslisz o mezu to najpierw sprawdz co u ciebie slychac |
to powinno być credo współuzależnionych- świetne Evi |
_________________ I Love gołąbki Klarci.
|
|
|
|
|
|