moze sie to komuś przyda |
Autor |
Wiadomość |
olga
Uzależniony od netu
Pomogła: 77 razy Dołączyła: 01 Wrz 2011 Posty: 4353 Skąd: Hagen
|
Wysłany: Pią 14 Cze, 2013 12:10
|
|
|
perełka napisał/a: | dzieci wychowywane w domu alko nabywają też cech, które procentują w życiu |
noo pewnie masz racje, tylko wiedz, ze dziewczynkom latwiej, chlopcy maja trudniej |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Pią 14 Cze, 2013 12:11
|
|
|
perełka napisał/a: | A niby dlaczego kalekie? Jak ogródek wypiolłam i kwiaty podlałam nawozem to są takie piękne że sąsiadka patrzy z zazdrośćią |
Zakładamy że te cierniste róże to nasze życie...
3 tygodnie temu dowiedziałem się że mam raka, najpierw jakby mnie wałkiem w łeb współcośtam przywaliła...
2 tygodnie rozmyślań (sam się zdziwiłem jak spokojnych, kiedyś byłbym całkiem załamany) , działania i dzisiaj wychodzę z rozpoznaniem nieczynny gruczolak nadnercza...
Czyli jeszcze pożyję...
Uważam że te ciernie to takie walnięcie w łeb od Boga bym pamiętał do kogo należy moje życie... |
|
|
|
|
Maciejka
Uzależniony od netu dawniej perełka
Pomogła: 67 razy Wiek: 55 Dołączyła: 28 Sty 2013 Posty: 3866
|
Wysłany: Pią 14 Cze, 2013 12:13
|
|
|
Nie mam chłopca to nie mam o tym pojęcia czy łatwiej czy trudniej. Wielkim odkryciem kiedyś dal mnie bylo, że facet też ma uczucia i potrafi czuć i wiem z teorii, że chłopców inaczej się wychowuje..... |
|
|
|
|
Idylka
Małomówny Idylka
|
Wysłany: Pon 17 Cze, 2013 07:28
|
|
|
Staww,znowu Ci sie upiekło?:-) |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Pon 17 Cze, 2013 07:32
|
|
|
Idylka napisał/a: | Staww,znowu Ci sie upiekło? |
I jak tu nie wierzyć że komuś zależy bym troszkę dawnych grzechów ponaprawiał? |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
zołza
Upierdliwiec Zołza
Pomogła: 62 razy Dołączyła: 03 Maj 2013 Posty: 2219 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Pon 17 Cze, 2013 19:58
|
|
|
staaw, staaw napisał/a: | 3 tygodnie temu dowiedziałem się że mam raka, najpierw jakby mnie wałkiem w łeb współcośtam przywaliła...
2 tygodnie rozmyślań (sam się zdziwiłem jak spokojnych, kiedyś byłbym całkiem załamany) , działania i dzisiaj wychodzę z rozpoznaniem nieczynny gruczolak nadnercza...
Czyli jeszcze żyję... |
Życie potrafi płatać figle Ogromnie się cieszę |
_________________ To,że płaczę czasem nie znaczy,że jestem słaba. To,że nie zawsze uśmiecham się nie znaczy,że nie jestem szczęśliwa.. To,że często marzę nie znaczy,że nie patrzę na świat realnie... |
|
|
|
|
Kawa
Towarzyski ...na początku drogi ...
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 03 Kwi 2013 Posty: 101
|
Wysłany: Wto 18 Cze, 2013 13:58
|
|
|
Staaw - dobrze, że wszystko jednak oki
Co do wychowywania dzieci - to ciężko powiedzieć, która płeć bardziej podatna na ''modelowanie'' rodzica (czy to też - otoczenia)....
Ale wydaje mi się (pewnie mi się dostanie ), że faceci mają łatwiej w życiu... Kobiety mają więcej na głowie - bo chociażby - opieka/wychowanie dziecka to głównie ''rola'' kobiety. |
_________________ "Swoje porażki należy wykorzystać jako wskazówki do pozytywnych zmian siebie samego" |
Ostatnio zmieniony przez Kawa Wto 18 Cze, 2013 13:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Wto 18 Cze, 2013 14:05
|
|
|
Według mnie mężczyźni mają równie dużo do zrobienia co kobiety, tylko trzeba im piloty od telewizorów pozabierać...
(to teraz pewnie mi się dostanie za zdradę...) |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
Maciejka
Uzależniony od netu dawniej perełka
Pomogła: 67 razy Wiek: 55 Dołączyła: 28 Sty 2013 Posty: 3866
|
Wysłany: Wto 18 Cze, 2013 14:09
|
|
|
Ja myslę, że każda płeć ma swoje zadania, role. Kobieta to ta co dba o dom, dzieci atmosferę w domu tzw ciepelko ogniska domowego a męzczyzna ma utrzymac dom, przynosic kase, zadbać o dobre warunki materialne dla rodziny - przynajmniej tak to funkcjonuje/ funkcjonowało u naszych przodków a teraz te role się zminiają i jest bardziej partnerstwo jak patriarchat czy matriarchat czy jakoś tak.... |
|
|
|
|
Mała
Trajkotka
Pomogła: 34 razy Wiek: 49 Dołączyła: 18 Cze 2013 Posty: 1017 Skąd: Moja Wiocha :D
|
Wysłany: Śro 19 Cze, 2013 10:11
|
|
|
staaw napisał/a: | Według mnie mężczyźni mają równie dużo do zrobienia co kobiety, tylko trzeba im piloty od telewizorów pozabierać...
|
Dawno temu wywaliłam telewizor z pokoju...i uzależniliśmy się od książek;D |
_________________ "Nigdy się nie nie bój" - Krudowie <3 |
|
|
|
|
olga
Uzależniony od netu
Pomogła: 77 razy Dołączyła: 01 Wrz 2011 Posty: 4353 Skąd: Hagen
|
Wysłany: Śro 19 Cze, 2013 10:19
|
|
|
ja telewizor mam, niekiedy oglądam, tylko propaganda mnie denerwuje więc nie słucham |
|
|
|
|
Jędrek
Trajkotka ALKOHOLIK
|
Wysłany: Śro 19 Cze, 2013 10:46
|
|
|
perełka napisał/a: | Taaaaaak najpierw trzeba dojrzeć, że ten ma problem co szuka pomocy. Zdrowy nie idzie do lekarza |
A ja chodziłem do lekarza, jak juz sobie nie radziłem z.... kuracjami swoimi prymitywnymi. A w sprawie alkoholizmu, to nikt by mnie nie przekonał, że mam problem. Psychiatryk mi dał do myślenia....... |
_________________ Andrzej
„Niepoczytalność: robisz w kółko to samo, a spodziewasz się zmian”
Poczytalność? Robisz w kółko to samo, kiedy zaczynasz zauważać pozytywne zmiany. |
|
|
|
|
Jędrek
Trajkotka ALKOHOLIK
|
Wysłany: Śro 19 Cze, 2013 10:49
|
|
|
staaw napisał/a: | Według mnie mężczyźni mają równie dużo do zrobienia co kobiety, tylko trzeba im piloty od telewizorów pozabierać...
(to teraz pewnie mi się dostanie za zdradę...) |
Mi syn 8 lat temu zrzucił telewizor.... Postanowiliśmy nie kupować nowego z żoną i tak już zostało.
A jak sobie przypomnę, jak z palcem przyspawanym do pilota się wylegiwałem godzinami........... I była taka fajna funkcja, że się sam wyłączał, gdybym przypadkiem usnął. Bo przecież musiało coś migać w pokoju........ Nie wiem dlaczego. |
_________________ Andrzej
„Niepoczytalność: robisz w kółko to samo, a spodziewasz się zmian”
Poczytalność? Robisz w kółko to samo, kiedy zaczynasz zauważać pozytywne zmiany. |
|
|
|
|
Kawa
Towarzyski ...na początku drogi ...
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 03 Kwi 2013 Posty: 101
|
Wysłany: Śro 19 Cze, 2013 14:09
|
|
|
Cytat: | A jak sobie przypomnę, jak z palcem przyspawanym do pilota się wylegiwałem godzinami........... I była taka fajna funkcja, że się sam wyłączał, gdybym przypadkiem usnął. Bo przecież musiało coś migać w pokoju........ Nie wiem dlaczego. |
Bojciu, mój mąż ma tak nadal.... masakra jakaś
A, że mam dużą plazmę, to prądu zżera co nie miara, za samo miganie |
_________________ "Swoje porażki należy wykorzystać jako wskazówki do pozytywnych zmian siebie samego" |
|
|
|
|
Linka
Moderator
Pomogła: 47 razy Wiek: 59 Dołączyła: 15 Gru 2011 Posty: 2210
|
Wysłany: Śro 19 Cze, 2013 14:31
|
|
|
Jędrek napisał/a: | A jak sobie przypomnę, jak z palcem przyspawanym do pilota się wylegiwałem godzinami...... |
mój ex tak samo, calusieńką zimę i każdą wolną chwilę....ręka cały czas na pilocie
właśnie wyłączono nam sygnał analogowy, telewizor stary, a dekodera niet' |
_________________ Na moim niebie zawsze świeci słońce |
|
|
|
|
|