Zamknięty przez: Klara Nie 07 Lip, 2013 08:23 |
Biedny, biedny alkoholik... |
Autor |
Wiadomość |
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Sob 06 Lip, 2013 19:03
|
|
|
smokooka napisał/a: | toż mnie przecież też nie |
O! |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
evita
[*][*][*]
Pomogła: 75 razy Wiek: 58 Dołączyła: 03 Wrz 2009 Posty: 2895 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: Sob 06 Lip, 2013 19:04
|
|
|
leon napisał/a: | olga napisał/a: | nie czuje złości, nie cierpie urazy i nawet bym go debilem nie nazwała..... |
Tez wierze,ze dobrym czlowiekiem jestes,jak rowniez nie uwierzylbym,ze stawialas mu za wysoko poprzeczke,zbyt mocno go laczkiem przyciskalas,co slaby element moze teoretycznie doprowadzic do desperackich poczynan |
zaprawde powiadam CI
powiem prawde i tylko prawde - jeszcze do niedawna czulam sie niesamowicie pokrzywdzona przez mojego osobistego mena i wszystkie psy na nim wieszalam ale juz mi minelo
czas leczy rany |
_________________ spragniona niecodzienności,stęskniona do nadzwyczajności ...
|
|
|
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
Pomogła: 100 razy Wiek: 52 Dołączyła: 22 Lut 2012 Posty: 4059
|
Wysłany: Sob 06 Lip, 2013 19:10
|
|
|
Klara napisał/a: | smokooka napisał/a: | toż mnie przecież też nie |
O! |
Klarciu, ja po prostu nie biorę śmiertelnie poważnie tego co nasz kolega wolny wypisuje, czasem mi się podoba co pisze, czasem nie i nic mi do tego Bywa że ma rację chłopak, bywa że się myli albo wypowiada niejasno, bywa grzeczny i bywa niegrzeczny, a wczorajsze wydarzenia minęły bezpowrotnie i się nie wrócą Ja sama nie jestem constans tak do końca, zmieniam zdania, decyzje, poglądy i zupełnie mi z tym dobrze. Staram się być daleka od oceniania kategorycznego raz na zawsze różnych spraw, sytuacji, osób. |
_________________ Nie mąć tego co przejrzyste. (by Kami)
ka |
|
|
|
|
evita
[*][*][*]
Pomogła: 75 razy Wiek: 58 Dołączyła: 03 Wrz 2009 Posty: 2895 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: Sob 06 Lip, 2013 19:15
|
|
|
Klara, wez na luz rob swoje jako modem i nie wdawaj sie w dysputy bo szkoda Twojego zdrowia |
_________________ spragniona niecodzienności,stęskniona do nadzwyczajności ...
|
|
|
|
|
Klara
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Sob 06 Lip, 2013 19:20
|
|
|
smokooka napisał/a: | Staram się być daleka od oceniania kategorycznego raz na zawsze różnych spraw, sytuacji, osób. |
Jesteś lepsza Smoku, bo mnie się to udaje tylko do czasu, gdy osoba niosąca na sztandarach nieocenianie, ocenia innych; gdy daje prawo niezgadzania się z nim, a następnie na każde zdanie wyrażające niezgodę jest wytaczane działo z zarzutami o agresji, nienawiści których w rzeczywistości nie było.
Wtedy zaczyna mnie ponosić |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Sob 06 Lip, 2013 19:29
|
|
|
Klara napisał/a: | Jesteś lepsza Smoku, | absolutnie nie jestem lepsza, bo po pierwsze wciąż się uczę i celowo napisałam że się staram a w ogóle to zmiany jakie się we mnie dzieją muszą się utrwalić
Klara napisał/a: | Wtedy zaczyna mnie ponosić | ano właśnie Cię rozumiem, bo i mnie ponosi mimo starań, kiedy emocje biorą górę nad obiektywnością, dlatego się w ogóle wczoraj wtrąciłam, bo wiem jak ja się potrafię wkręcić i co umiem nawywijać zupełnie niepotrzebnie.
Manipulator zostanie manipulatorem bo zna tę sztukę doskonale, czy pijany czy trzeźwiejący. W zasadzie każdy kontakt z alkoholikiem niesie ryzyko że będzie się podlegać manipulacji. Każdy bierze odpowiedzialność za siebie i wyłącznie wobec siebie jeśli chodzi o uległość i skutki
edit:
Stasiu słusznie zaważył:
staaw napisał/a: | smokooka napisał/a: | W zasadzie każdy kontakt z alkoholikiem niesie ryzyko |
Nie większe niż z nieleczoną współcośtam... |
Potwierdzam |
ka |
Ostatnio zmieniony przez smokooka Sob 06 Lip, 2013 19:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
staaw
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Sob 06 Lip, 2013 19:37
|
|
|
smokooka napisał/a: | W zasadzie każdy kontakt z alkoholikiem niesie ryzyko |
Nie większe niż z nieleczoną współcośtam... |
|
|
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Sob 06 Lip, 2013 19:39
|
|
|
|
ka |
|
|
|
|
Maciejka
Uzależniony od netu dawniej perełka
Pomogła: 67 razy Wiek: 55 Dołączyła: 28 Sty 2013 Posty: 3866
|
Wysłany: Sob 06 Lip, 2013 20:01
|
|
|
Mnie tez nie zmanipulował i nie zmanipuluje za bardzo mi kogoś przypomina w realu |
|
|
|
|
zołza
Upierdliwiec Zołza
Pomogła: 62 razy Dołączyła: 03 Maj 2013 Posty: 2219 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Sob 06 Lip, 2013 20:10
|
|
|
Upss chyba powinnam się wycofać - wojna trwa a ja A |
|
|
|
|
Halloween
(banita)
|
Wysłany: Sob 06 Lip, 2013 20:19
|
|
|
zołza napisał/a: | Upss chyba powinnam się wycofać - wojna trwa a ja A |
zakopcie wasze toporki |
_________________ Fröhlich leben trotzig kämpfen und mit dem Lächeln sterben. J.P.
Żyj się wesoło, walcz zawzięcie i z uśmiechem umieraj. J.P. |
|
|
|
|
Maciejka
|
Wysłany: Sob 06 Lip, 2013 20:22
|
|
|
Ja do wolnego mam podobne podejście jak Smoczuś |
|
|
|
|
wolny
(banita)
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Lut 2013 Posty: 1198 Skąd: Kresy wschodnie
|
Wysłany: Nie 07 Lip, 2013 04:26
|
|
|
Jest jeden i tylko jeden aspekt tej nazwijmy to emocjonalnej zadymy , dzięki Klarze , i zresztą ona to zrobiła najwyraźniej z rozmysłem tak myślę , ponieważ taki miała cel( podświadomy), a mianowicie , upewniła się ilu ma jeszcze dostawców pożywek dla jej malusiego JA,.. czyli Egonka. ( No paru jak widać jeszcze siem ostało )
Sprawa jest niezwykle prosta,. otóż Ci,.. którzy nie rozumieją pewnych nowych informacji lub nie chcą o nich czytać, to są Ci właśnie ludzie którzy nie potrafią,.. ani czytać,.. ani słuchać , SZUKAJĄ JEDYNIE POTWIERDZENIE WSZYSTKIEGO TEGO, O CZYM JUŻ I TAK WIEDZĄ
W związku z powyższym życzę tym wszystkim trwającym nadal w stanie wskazującym na odmienny stan świadomości,.. aby może kiedyś,.. kiedy przyjdzie ich czas,.. aby otrzeźwieli wreszcie , bo życie jest takie piękne !!!
|
_________________ Ci, którzy mnie nie rozumieją,.. uwielbiają mnie,.. a ci którzy mi urągają,.. też mnie nie rozumieją !! |
|
|
|
|
Maciejka
|
Wysłany: Nie 07 Lip, 2013 04:43
|
|
|
Odwracanie kota ogonem to jedna z twoich licznych umiejętności, to nie Klara robi zadyme tylko ty , piszesz kłamstwa w temacie nowej userki i zwyczajnie jej szkodzisz bo ci nagle zachciało sie znaleźc przyczynę alkoholzmu. Tylko jak cos u kogoś sie psuje ze zdrowiem to przyczyny szuka lekarz i proponuje leczenie a nie pacjent czy inni ludzie.
Mój stan świadomości bardzo mi odpowiada i mam nadzieję , że twoje zyczenia pozostaną tylko życzeniami i sprawdza się dla ciebie samego. Słyszałam, że w pewnym wieku zmiany przychodza trudniej a nie raz zostawić takiego kogoś samemu sobie i chyba czytając ciebie to jest prawda.
Głową muru nie przebijesz. Kto sieje wiatr ten zbiera burze a ty jesteś tego najlepszym przykładem. |
|
|
|
|
wolny
(banita)
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Lut 2013 Posty: 1198 Skąd: Kresy wschodnie
|
Wysłany: Nie 07 Lip, 2013 05:26
|
|
|
perełka napisał/a: | piszesz kłamstwa w temacie nowej userki i zwyczajnie jej szkodzisz |
Opanuj sie kobieto !!!! To są zwyczajne oszczerstwa i pomówienia!! Ale to i tak jest bez znaczenia,.. to ma znaczenie,.. ale dla oceniającego |
_________________ Ci, którzy mnie nie rozumieją,.. uwielbiają mnie,.. a ci którzy mi urągają,.. też mnie nie rozumieją !! |
|
|
|
|
|