Straciłam tyle lat.... |
Autor |
Wiadomość |
Enika
Małomówny
|
Wysłany: Śro 24 Lip, 2013 13:07
|
|
|
MILA50 napisał/a: | Otoczyłaś się murem i jednego czego pragniesz to aby ON-MĄŻ się zmienił.Ty nie możesz bo...serce,sumienie...wygoda?niechęć do zmian w SOBIE?
|
Ja chce zeby maz sie zmienial , chce zeby przestal PIC !!!! |
Ostatnio zmieniony przez Enika Śro 24 Lip, 2013 13:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
MILA50
Towarzyski nadzieja
Pomogła: 5 razy Wiek: 67 Dołączyła: 09 Sie 2010 Posty: 454
|
Wysłany: Śro 24 Lip, 2013 13:08
|
|
|
Enika napisał/a: | a chce zeby maz sie zmienial , chce zeby przestal PIC ! |
to pzwól mu na to-słoneczko on musi chcieć.... |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Śro 24 Lip, 2013 13:11
|
|
|
Enika napisał/a: | Ja chce zeby maz sie zmienial |
Nie jesteś w stanie zmienić drugiego człowieka! NIE MASZ TAKIEJ MOCY!
Jedyną osobą którą możesz zmienić jesteś TY!
Po prostu zmiany zacznij od siebie.
Gdybym teraz pisała do Leona, napisałabym mu TO SAMO! |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
Enika
Małomówny
|
Wysłany: Śro 24 Lip, 2013 13:14
|
|
|
Mialo byc ze ja NIE CHCE zeby maz sie zmienial , tylko zeby przestal PIC !!! |
|
|
|
|
Maciejka
Uzależniony od netu dawniej perełka
Pomogła: 67 razy Wiek: 55 Dołączyła: 28 Sty 2013 Posty: 3866
|
Wysłany: Śro 24 Lip, 2013 13:15
|
|
|
Enika jesli to ma byc konfrontacja co jest prawdą a co nie to można sie zalogowac na innym podobnym forum anonimowo i bez męża. Podobnie jak mąż i żona nie może chodzić do tego samego terapeuty podobnie i tu lepiej jak ka zde ma swoją grupę/ forum po to żeby nie było właśnie takich akcji. Prawdę znasz ty swoja a mąż swoją i nikt nie umie czytac w niczyich myslach ani nie siedzi w niczyjej głowie. Chodziłam kiedys na otwarte mitingi AA i był 1 w miesiącu a tak to są grupy tylko dla AA po to własnie zeby byc anonimowym, mieć jakieś poczucie bezpieczeństwa, przynalezności do wspólnoty/ nowej rodziny wśród ludzi, którzy to rozumieja , umieją pomóc , wesprzeć , pokazac drogę. Tam niejednokrotnie poruszane są sprawy o których lepiej jak ta druga strona nie wie. Poza tym jak wiadomo Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. |
|
|
|
|
MILA50
Towarzyski nadzieja
Pomogła: 5 razy Wiek: 67 Dołączyła: 09 Sie 2010 Posty: 454
|
Wysłany: Śro 24 Lip, 2013 13:17
|
|
|
Enika napisał/a: | tylko zeby przestal PIC !!! |
nie ma pomyłki-bez zmiany w sobie nie wytrzeźwieje...a samo przestanie picia?/
może być gorzej niż jest....uwierz w jedno...kiedy zaczniesz pracowaC nad zmianami w SOBIE...wejdziesz w nową,pełną,fascynującą,podniecającą,zachwycającą wielowymiarowością jakość życia... |
|
|
|
|
Maciejka
|
Wysłany: Śro 24 Lip, 2013 13:20
|
|
|
Ja chciałam jeszcze zauważyc, że takie publiczne pranie brudów może byc powodem do picia, nie chcę powiedzieć , ze twoja wina tylko, że zapewniasz mu ten komfort picia i pomagac mu pic. |
|
|
|
|
Enika
Małomówny
|
Wysłany: Śro 24 Lip, 2013 13:25
|
|
|
MILA50 napisał/a: | .uwierz w jedno...kiedy zaczniesz pracowaC nad zmianami w SOBIE...wejdziesz w nową,pełną,fascynującą,podniecającą,zachwycającą wielowymiarowością jakość życia... |
Ups .... to brzmi jak obietnica wejscia w nowy swiat , tak mowi diler to potencjalnego konsumenta , hehehe
Sorki , wiem co chcesz mi powiedziec
Sek w tym ze cala prace nad soba i tak musi odrobic osoba zainteresowana , pijacy czy wspol. |
|
|
|
|
Maciejka
|
Wysłany: Śro 24 Lip, 2013 13:29
|
|
|
No wła śnie to co chcesz zrobić ze swoim problemem? |
Ostatnio zmieniony przez Maciejka Śro 24 Lip, 2013 13:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Enika
Małomówny
|
Wysłany: Śro 24 Lip, 2013 13:30
|
|
|
perełka napisał/a: | Ja chciałam jeszcze zauważyc, że takie publiczne pranie brudów może byc powodem do picia, nie chcę powiedzieć , ze twoja wina tylko, że zapewniasz mu ten komfort picia i pomagac mu pic. |
Nawet jesli powodow do picia nie ma , maz na pewno je znajdzie albo wymysli . Jest mistrzem kreatywnosci
Teraz ma jeszcze nowe zabawki , doswiadczenia innych to jak czytanie gotowych recept na wykreowanie nowej wymowki |
|
|
|
|
Maciejka
|
Wysłany: Śro 24 Lip, 2013 13:31
|
|
|
Zapewne masz racje ja tego nie podważam ale po co mu dawać jeszcze jeden? |
|
|
|
|
Enika
Małomówny
|
Wysłany: Śro 24 Lip, 2013 13:33
|
|
|
perełka napisał/a: | No wła śnie to co chcesz zrobić ze swoim problemem? |
Mysle nad tym |
|
|
|
|
Żeglarz
Gaduła
|
Wysłany: Śro 24 Lip, 2013 13:43
|
|
|
Enika napisał/a: | Ups .... to brzmi jak obietnica wejscia w nowy swiat , tak mowi diler to potencjalnego konsumenta , hehehe |
Bo to jest obietnica wejścia w nowy świat
Ja w niego wszedłem i znam bardzo wiele osób, które do niego weszły.
I TY TEŻ MOŻESZ DO NIEGO WEJŚĆ !!!
Ale wiedzie do niego jedna tylko droga. Tą drogą jest odnalezienie szczęścia w sobie, niezależnie od innych ludzi, nawet tych najbliższych.
Jak je odnaleźć?
To jest wywód na długie godziny, ale jak dasz sobie czas i poczytasz bez emocji kolejne wątki osób współuzależnionych to receptę znajdziesz. I uwierzysz, że to jest możliwe!!!
Najprostszą receptą jaką mogę Ci dać na początek to (uwaga będę nudny) idź na terapię. Mi pomogła i pomaga wszystkim, którzy się w nią zaangażują.
I jedno Ci mogę zapewnić, że jak już ją przejdziesz to okaże się, że znajdujesz sie w zupełnie innym miejscu niż Ci się wydawało, że się znajdziesz. ALE BĘDZIESZ SZCZĘŚLIWA. A oto w końcu chodzi. |
Ostatnio zmieniony przez Żeglarz Śro 24 Lip, 2013 13:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Maciejka
|
Wysłany: Śro 24 Lip, 2013 13:58
|
|
|
Ja wrócę do tej nagiej prawdy; nawet jeśli mąż podkoloryzował/ zmienil rzeczywistośc, nie napisał prawdy to kogo w gruncie rzeczy oszukał, z kim nie był szczery? tylko siebie prawda jak oliwa i tak w końcu ujrzy światło dzienne. |
|
|
|
|
Tajga
(konto nieaktywne)
Pomogła: 19 razy Dołączyła: 29 Lip 2011 Posty: 1585
|
Wysłany: Śro 24 Lip, 2013 14:01
|
|
|
Żeglarz napisał/a: | jak już ją przejdziesz to okaże się, że znajdujesz sie w zupełnie innym miejscu |
Prawda to jest.
Kiedy miałam iść na terapię to płakałam ze strachu i buntu całą noc jak bóbr.
Kiedy skończyłam terapię, to wyłam z żalu że JUŻ koniec? |
_________________ Na końcu wszystko będzie dobrze.
Jeżeli nie jest dobrze, znaczy że to jeszcze nie koniec.
J.Lennon |
|
|
|
|
|