i co ja mam zrobić ze sobą?! |
Autor |
Wiadomość |
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Pon 29 Lip, 2013 19:38
|
|
|
Zofka35 napisał/a: | Nic w się nie zmieniło na lepsze. |
Po pierwsze - nic się nie zmienia z dnia na dzień.
Po drugie - Twoje Al-Anon jest dla Ciebie i ma zmienić Ciebie i Twoje nastawienie do życia.
Twój mąż może nigdy nie wytrzeźwieć, ale Ty powinnaś tak sobie ustawić życie, żeby doskonale żyć mimo to.
BEZ NIEGO!!! |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
Zofka35
Małomówny współuzależniona
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 25 Sty 2013 Posty: 86
|
Wysłany: Pon 29 Lip, 2013 19:40
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | No to chrzań go i zajmuj się dalej sobą i dziećmi..... |
Wiem, staram się, ale czasami dopada mnie rozżalenie, że kręcę się w kółko.
Nie wszystko ogarniam na spotkaniach, wiem na to trzeba czasu. Ale i tak go już tyle zmarnowałam. |
_________________ "Jestem panem swojego losu, jestem kapitanem mojej duszy“ (Henley) |
|
|
|
|
Zofka35
|
Wysłany: Pon 29 Lip, 2013 19:49
|
|
|
Pietruszka mi na początku poradziła, żebym nie rzucała słów na wiatr. Teraz wiem o czym mówiła. Po ostatnim piciu dałam ultimatum albo idzie się leczyć albo składam papiery rozwodowe. Poszedł ale zrezygnował. I teraz konsekwentnie powinnam się rozwieść A ja nie jestem gotowa na taki krok. Patowa sytuacja |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Pon 29 Lip, 2013 19:51
|
|
|
Zofka35 napisał/a: | I teraz konsekwentnie powinnam się rozwieść A ja nie jestem gotowa na taki krok. Patowa sytuacja |
Wobec tego teraz przestań na ten temat mówić, a zastanów się w jaki sposób zorganizować sobie życie po ewentualnym rozwodzie: mieszkanie, alimenty, praca...
Gdy będziesz gotowa złożysz papiery i odejdziesz...
...lub odwrotnie. |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
Pomogła: 100 razy Wiek: 52 Dołączyła: 22 Lut 2012 Posty: 4059
|
Wysłany: Pon 29 Lip, 2013 19:53
|
|
|
Małe kroczki Zofka, TYLKO takie jakie w danej chwili jesteś w stanie udźwignąć. Już nie marnujesz czasu, a sztucznie też niczego nie przyspieszysz. |
_________________ Nie mąć tego co przejrzyste. (by Kami)
ka |
|
|
|
|
Zofka35
|
Wysłany: Pon 29 Lip, 2013 19:55
|
|
|
Klara napisał/a: | Twój mąż może nigdy nie wytrzeźwieć, ale Ty powinnaś tak sobie ustawić życie, żeby doskonale żyć mimo to.
BEZ NIEGO!!! |
Staram się Klaro , widze po dzieciach , że stały się weselsze i mniej nerwowe, bo ja nie jestem już taka wybuchowa. Jak mnie poniesie to mówię: stop, jaki ja mam na to wpływ i dlaczego złoszczę się na dzieci i... przechodzi. |
_________________ "Jestem panem swojego losu, jestem kapitanem mojej duszy“ (Henley) |
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
Pomogła: 232 razy Wiek: 54 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5443
|
Wysłany: Pon 29 Lip, 2013 19:55
|
|
|
Zofka35 napisał/a: | Patowa sytuacja |
trudno... ale nie patrz na to jak na koniec świata. Zdobyłaś nowe doświadczenie... I jest szansa, że je kiedyś wykorzystasz. A to już samo w sobie jest zmianą.
A teraz weź karteczkę i wypisz sobie 10 spraw, które będą tylko dla Ciebie: (na przykład fryzjer, nowa kiecka, spotkanie z dawno niewidzianym przyjacielem, książka, o której zawsze marzyłaś, ot takie rzeczy, które odkładałaś na zaś, albo zapomniałaś, to, co sprawia TOBIE i tylko TOBIE przyjemność...
1. Ja, Zosia, mam ochotę na...
I wybierz choć jedną i konsekwentnie to zrób. Tylko dla SIEBIE.
|
|
|
|
|
Zofka35
|
Wysłany: Pon 29 Lip, 2013 20:03
|
|
|
pietruszka napisał/a: | A teraz weź karteczkę i wypisz sobie 10 spraw, które będą tylko dla Ciebie: (na przykład fryzjer, nowa kiecka, spotkanie z dawno niewidzianym przyjacielem, książka, o której zawsze marzyłaś, ot takie rzeczy, które odkładałaś na zaś, albo zapomniałaś, to, co sprawia TOBIE i tylko TOBIE przyjemność... |
Siedzę i się zastanawiam... i nic nie mogę wymyślić . Prosta rzecz a ja mam pustkę w głowie. |
|
|
|
|
Duszek
Gaduła coraz częściej szczęśliwa
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 07 Gru 2012 Posty: 719
|
Wysłany: Pon 29 Lip, 2013 20:10
|
|
|
Zofka35 napisał/a: | Prosta rzecz a ja mam pustkę w głowie |
Nie pustkę tylko cały czas kręciłaś się wokół pragnień swojego męża.
A może na dziś:
1. Ja, Zosia mam ochotę na długą kąpiel z relaksującą muzyką.
Realne??? |
_________________ Nie można stracić tego, czego nie ma. Nie można zburzyć tego, co nie zostało zbudowane. Można jedynie rozwiać iluzję tego, co wydawało się realne.
|
|
|
|
|
Duszek
|
Wysłany: Pon 29 Lip, 2013 20:13
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | A jak nie ma magnetofonu???? |
Niech sobie sama pośpiewa
PS. nie wiem jak robić tę opcję odnośnie wygaszania postów |
_________________ Nie można stracić tego, czego nie ma. Nie można zburzyć tego, co nie zostało zbudowane. Można jedynie rozwiać iluzję tego, co wydawało się realne.
|
|
|
|
|
Zofka35
|
Wysłany: Pon 29 Lip, 2013 20:14
|
|
|
Duszek napisał/a: | 1. Ja, Zosia mam ochotę na długą kąpiel z relaksującą muzyką.
Realne??? |
Jak najbardziej Już się cieszę |
|
|
|
|
Zofka35
|
Wysłany: Pon 29 Lip, 2013 20:17
|
|
|
Duszek napisał/a: | pterodaktyll napisał/a:
A jak nie ma magnetofonu????
Niech sobie sama pośpiewa |
To już by było po relaksie |
|
|
|
|
Duszek
|
Wysłany: Pon 29 Lip, 2013 20:17
|
|
|
Zofka35 napisał/a: | Jak najbardziej Już się cieszę |
Tylko warunek: nie myśl o mężu, nie zastanawiaj się gdzie jest, co porabia itd. Po prostu tylko TY jesteś ważna! Zrób sobie maseczkę, jakiś masaż...odpręż się. To pomaga. |
|
|
|
|
|
Zofka35
|
Wysłany: Pon 29 Lip, 2013 20:19
|
|