Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Na czym w życiu się koncentrujemy, co dla nas najważniejsze?
Autor Wiadomość
Marianna 
Małomówny

Wysłany: Śro 23 Lip, 2014 20:25   

pietruszka napisał/a:
można inaczej postrzegać niż przez pryzmat "na ile mogą się przydać" , że potrafię nauczyć się bawić, śmiać, itd... Wiem, że wróciłam na prawidłowe tory :)

Piteruszka jak to zrobiłas? ;)
Ja się łapie na tym że skoro nie mam pracy to jestem mało warta.
Często się zastanawiam , co ja mogę innym dać. Po prostu być to jakby za mało wg. mnie.
Choć wiem że to złe myslenie.

pietruszka 
Moderator

Pomogła: 232 razy
Wysłany: Czw 24 Lip, 2014 00:16   

To się tak zadziało w czasie terapii, raz: dokopalo samo życie, dwa: rozliczyłam się z dzieciństwem, trzy: poznałam samą siebie, nie tą, która była obrazem czyichś oczekiwań, ale siebie, która właśnie jestem taka, jaką jestem.

wampirkowa 
(konto nieaktywne)

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Czw 24 Lip, 2014 06:36   

terapia terapia,

mnie powiedziano, że ja nie mogę przerabiać dzieciństwa bo dla mnie to nie wskazane dlatego nie zakwalifikowano mnie na terapię DDA,
no cóz każdy jest inny albo ja jestem do ............

OSSA 
Upierdliwiec

Pomogła: 29 razy
Wysłany: Czw 24 Lip, 2014 06:57   

wampirkowa napisał/a:
terapia terapia,

mnie powiedziano, że ja nie mogę przerabiać dzieciństwa bo dla mnie to nie wskazane dlatego nie zakwalifikowano mnie na terapię DDA,
no cóz każdy jest inny albo ja jestem do ............

Wapmirku ty zachowujesz sie jak nieleczony alkoholik, nie pojde na terapie, nie wyjde, nie zrobie, bo jestem pokrzywdzona przez los. Zamist truc d***pe ciaglym wspominaniem przeszlosci, zadbac o trazniejszosc i przyszlos. Na tym forum wszyscy maja traumatyczne wspomnienia, ale wiekszosc odciela to gruba krecha i chce zmieniac swoje zycie. Powoli, czasem upadamy, ale idziemy do przodu, tobie zycze tego samego. Zostaw w spokoju ta mala skrzywdzona Marysie, a badz szczesliwa pania Maria,
Ps. Kartke przyjme z pokora

wampirkowa 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Czw 24 Lip, 2014 07:12   

wiesz, nie że nie pójdę na terapię, tylko niezostałam do niej zakwalifikowana, ot co,
Ul Katowicka Skoczów,

a dojeżdzłam na terapię nerwic do Ustronie Narcyz grupową tam zostałam z niej usunięta, i tylko dochodziłam indywisdualnie,

obecnie chodze do psychologa klinicznego na terapię indywidualną babka ona prowadzi terapię ehawiaralno poznawczą

a zaczęła od terapi dla współ dawno temu, jak załozóno mi niebieską kartę, bo wtedy nie było w tym mieście terapii DDA, tam nuczyłam się jak postępowac z ojcem, nauczyłam sie jak wzywać policję, nauczyłam się jak bronić sie przed ojcem, wtedy jeszcze chciałam by istniała rodzina, miałam wrażenie że mogę ja jescze uratować,
jak wszytko zawiodło ja się chciałam zabić, a potem a potem to inna historia

wampirkowa 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Czw 24 Lip, 2014 07:16   

zapewne umiecie odciąt to grubą krechą, zapewne tak ale nie każdy jest "wami",

Ossa, moze dla ciebie jest jasne, co ktoś powinien zrobić, albo jak żyć, może dla Ciebie, ale wiesz nie znając pwncyh rzeczy, nieferuj wyroków,
radzicie sobie, świetnie

OSSA byłaś w szpitalu psychiatrycznym?????

pietruszka 
Moderator

Pomogła: 232 razy
Wysłany: Czw 24 Lip, 2014 07:18   

Aaaaa i jeszcze Marianno... dla mnie praca była wyuczoną formą ucieczki od samej siebie, później też od problemów z alkoholikiem. Kiedy już nie miałam potrzeby uciekać przed bólem, bo zaczęłam się z nim mierzyć, praca przestała być tak ważna... zauważyłam resztę świata...

Maciejka 
Uzależniony od netu
dawniej perełka

Pomogła: 67 razy
Wysłany: Czw 24 Lip, 2014 07:18   

Ja byłam w odwiedziny wstrząsające wrażenie i zgodze się z Wampirem pierwszy raz każdy jest inny.

wampirkowa 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Czw 24 Lip, 2014 07:25   

ja byłąm tam kilkakrotnie, jako pacjent, i to nie tydzień ale nawet po 3 miesiące, i co zaskakujące, 2/3 osób tam przebywających miało dzieciństwo do niczego, i ty mi mówisz o grubej kresce,

kiedyś byłam z koleżanką w odwidzinach w DPS dla osób przewlekle psychicznie chorych i jej mama wyjądowaą tylko tam dlatego iż była przez wiele alt bita i gwąłcona przez swego męża alkoholika,
Matka wylądowała w DPS a córka wylądowała w rodzinie zastępczej,

Maciejka 
Uzależniony od netu
dawniej perełka

Wysłany: Czw 24 Lip, 2014 07:26   

Między skrajnościami jest jeszcze środek i normalnośc tak zwana.

wampirkowa 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Czw 24 Lip, 2014 07:28   

a co to jest normalność?????

bo ja nie wiem co to normalność.

wampirkowa 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Czw 24 Lip, 2014 07:30   

muślisz ze ktoś kto przebywa w szpitalu psycitrycznym przz kilka miesięcy, to dla niego jest tak normalność,
jak żuje kttoś w miejscu gdzie ejst krzydzonym to dla niego jest to normalność,

OSSA 
Upierdliwiec

Pomogła: 29 razy
Wysłany: Czw 24 Lip, 2014 07:30   

[quote="wampirkowa"]zapewne umiecie odciąt to grubą krechą, zapewne tak ale nie każdy jest "wami",

Ossa, moze dla ciebie jest jasne, co ktoś powinien zrobić, albo jak żyć, może dla Ciebie, ale wiesz nie znając pwncyh rzeczy, nieferuj wyroków,
radzicie sobie, świetnie

OSSA byłaś w szpitalu psychiatrycznym?????[/quot]

Co tego ze bylas, o juz przeszlosc, nie mozna ciagle rozdrapywc ran, pozwol m sie wreszcie zagoic i zacznij zyc pelnia zycia, twojego nie mojego czy innego wirtualnego znajomego. Poszukaj przyjaciol w realu, a nie siedz z zaslonietymi oknami w dzien. Swiat jest nie tylko czarno -bialy sa inne barwy.

wampirkowa 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Czw 24 Lip, 2014 07:32   

ja nie widzę innych i dla mnie to jest normalność, właśnie to jest moja normalność,

Maciejka 
Uzależniony od netu
dawniej perełka

Wysłany: Czw 24 Lip, 2014 07:33   

Wampirkowa nie ma czegoś takiego jak normalnośc dla każdego znaczy co innego nie wiem co znaczy dla ciebie , dla mnie znaczy względny spokój i wyciszenie.
Ostatnio zmieniony przez Maciejka Czw 24 Lip, 2014 07:34, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu