ODZYSKUJĘ SWOJE ZYCIE, JUŻ WIEM DO CZEGO DĄŻĘ |
Autor |
Wiadomość |
smokooka
Uzależniony od netu
Pomogła: 100 razy Wiek: 52 Dołączyła: 22 Lut 2012 Posty: 4059
|
Wysłany: Sob 03 Sty, 2015 21:05
|
|
|
Basiunia, tym bardziej więc ostrzegam, wampirów i manipulatorów łatwo ściągnąć w swoje otoczenie przy tak odważnych decyzjach i zmianach jakie planujesz. |
_________________ Nie mąć tego co przejrzyste. (by Kami)
ka |
|
|
|
|
BARBARA
Gaduła Nieśmiała
Pomogła: 4 razy Wiek: 53 Dołączyła: 10 Lut 2013 Posty: 683 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: Sob 03 Sty, 2015 21:19
|
|
|
smokooka napisał/a: | wampirów i manipulatorów |
Właśnie taką ja widze ale nie chcę jej oceniać, nie jestem psychjatrą, ona straciła syna i synową w wypadku zostawili dwoje malutkich dzieci które są w rodzinie zastępczej, mąż się nad nią kiedyś znęcał. Teraz bardzo się zmienił ale ona zachowuje się właśnie jak zacytowałam, jak to zobaczyłam w jej zachowaniu, pomyślałam że powinna się leczyć. Muszę sobie sama poradzić, na szczęście nic jej nie mówiłam, a jej propozycji nie przyjmuje. |
_________________ Każdego dnia zaczynaj życie od nowa.
Życie znowu wstępuje w ciebie,gdy się dziwisz,że każdego poranka pojawia się światło. Jesteś szczęśliwy,ponieważ twoje oczy widzą,twoje dłonie czują a twoje serce bije. |
|
|
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Sob 03 Sty, 2015 21:21
|
|
|
Dla Ciebie to pewnie lepiej. A świata nie zbawisz, jeśli to w miarę bliska emocjonalnie osoba, może uda Ci się z nią porozmawiać, skłonić do przemyśleń, ale tylko w sposób nie raniący, nie zagrażający Tobie. Za siebie jesteś odpowiedzialna, za nią nie. |
ka |
Ostatnio zmieniony przez smokooka Sob 03 Sty, 2015 21:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
Pomogła: 232 razy Wiek: 54 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5443
|
Wysłany: Sob 03 Sty, 2015 21:46
|
|
|
Basiu, pamiętam, jak pracowałam nad IV stopniem Alanon przy pomocy takiej książeczki ze wskazówkami. Było tam pytanie, którego sens bardzo utkwił mi w pamięci: Czy przebywam z/otaczam się osobami zdrowymi emocjonalnie?". Wtedy byłam na etapie, że wszędzie widziałam osoby z dysfunkcjami, więc to pytanie mi trochę dręczyło. Dzisiaj z całą pewnością mogę powiedzieć, że znacznie bardziej mi po drodze po prostu z osobami zdrowymi emocjonalnie, a najbardziej z osobami zdrowiejącymi emocjonalnie, które dążą do dalszego rozwoju. |
|
|
|
|
BARBARA
Gaduła Nieśmiała
|
Wysłany: Sob 03 Sty, 2015 22:09
|
|
|
Smoczku nie jestem dość stabilna emocjonalnie na taką rozmowę z nią, bardziej zaszkodziłabym sobie niż jej, ale już w zwykłych rozmowach z nią mówię jej szczerze jak coś mie w jej słowach albo zachowaniu drażni, na tyle się odważyłam broniąc swoich granic.
pietruszka napisał/a: | Czy przebywam z/otaczam się osobami zdrowymi emocjonalnie? |
Ona jest jedyną osobą na którą ja tak reaguję, oczywiście po za teściową bo tej to nigdy nie strawie.
pietruszka napisał/a: | bardziej mi po drodze po prostu z osobami zdrowymi emocjonalnie, a najbardziej z osobami zdrowiejącymi emocjonalnie |
No do tego to jeszcze nie doszłam , narazie dobrze czuję się z osobami które nie tylko znają moją sytuację ale też ją rozumieją, z którymi jestem szczera i nie muszę niczego ukrywac. |
Życie znowu wstępuje w ciebie,gdy się dziwisz,że każdego poranka pojawia się światło. Jesteś szczęśliwy,ponieważ twoje oczy widzą,twoje dłonie czują a twoje serce bije. |
|
|
|
|
BARBARA
Gaduła Nieśmiała
|
Wysłany: Sob 14 Sty, 2017 12:29
|
|
|
Witam serdecznie w nowym roku. Dawno tu nie zaglądałam z powodu braku sprawnego sprzętu.
U mnie wszystko w porządku, pracuję, żyję w zgodzie ze ze sobą, nadal obok alko ale jest mi dobrze samej, i nie zamierzam wracać do wspólnego życia małżeńskiego.
Pozdrawiam wszystkich i życzę wszystkiego dobrego. |
|
|
|
|
Tosia
Trajkotka
Pomogła: 21 razy Wiek: 53 Dołączyła: 06 Lip 2011 Posty: 1559
|
Wysłany: Sob 14 Sty, 2017 12:33
|
|
|
BARBARA, O Basiu, i Tobie zyczę w tym Nowym Roku jeszcze wiecej szczęścia i miłosci. Uściski |
_________________ Milosc zaczyna sie od. .....usmiechu :-) |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Sob 14 Sty, 2017 12:53
|
|
|
To dobrze Basiu że już sprzęt masz sprawny, cokolwiek itd.
Przytulam... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
Pomogła: 232 razy Wiek: 54 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5443
|
Wysłany: Nie 15 Sty, 2017 09:18
|
|
|
Witaj Basiu. Nawzajem wszystkiego dobrego w tym roku. |
|
|
|
|
Mała
Trajkotka
Pomogła: 34 razy Wiek: 49 Dołączyła: 18 Cze 2013 Posty: 1017 Skąd: Moja Wiocha :D
|
Wysłany: Nie 15 Sty, 2017 19:39
|
|
|
Barbara |
_________________ "Nigdy się nie nie bój" - Krudowie <3 |
|
|
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Nie 15 Sty, 2017 22:49
|
|
|
|
ka |
|
|
|
|
BARBARA
Gaduła Nieśmiała
|
Wysłany: Pią 21 Lip, 2017 19:56
|
|
|
witam
|
|
|
|
|
olga
Uzależniony od netu
Pomogła: 77 razy Dołączyła: 01 Wrz 2011 Posty: 4353 Skąd: Hagen
|
Wysłany: Pią 21 Lip, 2017 20:04
|
|
|
Powitać co u Ciebie? |
|
|
|
|
BARBARA
Gaduła Nieśmiała
|
Wysłany: Pią 21 Lip, 2017 20:14
|
|
|
U mnie wszystko w porządku, żyję, pracuję, na nic nie mam czasu ale mam się dobrze |
|
|
|
|
esaneta
Moderator
Pomogła: 94 razy Wiek: 52 Dołączyła: 12 Lip 2011 Posty: 3397
|
Wysłany: Pią 21 Lip, 2017 20:16
|
|
|
O! Cześć Barbara |
_________________ I Love gołąbki Klarci.
|
|
|
|
|
|