PIĘĆ WSKAZÓWEK DLA UZYSKANIA WZAJEMNEGO POROZUMIENIA. |
Autor |
Wiadomość |
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Nie 15 Lis, 2009 16:11
|
|
|
KICAJKA napisał/a: | Pierwszą komunię zorganizowaliśmy w klubie |
też robilismy pierwsza komunie w klubie abstynenta, reakcji negatywnych nie zauważylem.
w piwnicy pytałas Kicajko o balety, tu odpowiem bo odsypiałem do 14, balety udane do trzeciej bawiliśmy, ludzi mnóstwo, przeważnie te same twarze ale i nowi się trafiaja.
wazniejszy od baletów jednak jak dla mnie mityng uroczysty, znowu poczułem tą magiczną siłę wspólnoty. parę osób po kilkaset kilometrów przejechało by uczestniczyć w święcie. i ta atmosfera zrozumienia i wzajemnej akceptacji.
do jednego z jubilatów przyjechał kolega z Zielonej Góry przedstawil się jako alkoholik i uzależniony od internetu, nie przegapiłem okazji i pogadałem z nim kilka minut.
oczywiscie zna nasze forum, zaglądał tu ale nie powiedział pod jakim nikiem,wykręcił się jakos innym tematem, tak jak by nie chciał powiedziec, a tam jego sprawa.
no ale świat się kurczy |
|
|
|
KICAJKA
Trajkotka współuzależniona-stara al-anonka
Pomogła: 101 razy Wiek: 64 Dołączyła: 28 Wrz 2009 Posty: 1555 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Nie 15 Lis, 2009 19:01
|
|
|
yuraa napisał/a: | w piwnicy pytałas Kicajko o balety, tu odpowiem bo odsypiałem do 14, balety udane do trzeciej bawiliśmy, ludzi mnóstwo, przeważnie te same twarze ale i nowi się trafiaja.
wazniejszy od baletów jednak jak dla mnie mityng uroczysty, znowu poczułem tą magiczną siłę wspólnoty. parę osób po kilkaset kilometrów przejechało by uczestniczyć w święcie. i ta atmosfera zrozumienia i wzajemnej akceptacji. |
Cieszę się,że potrafisz się dobrze bawić,a to racja,że atmosfera wspólnoty jest na takich imprezach magiczna.Przyznaję,że czasem czułam się kimś wyjątkowy mogąc uczestniczyć w spotkaniach rocznicowych,taka atmosfera jest niepowtarzalna.A jeszcze jak ma się obok kogoś bliskiego i wspólnie się w tym uczestniczy,to jest super. |
_________________ " Jestem dzieckiem wszechświata nie mniej niż drzewa i gwiazdy,mam prawo być tutaj..."
http://www.youtube.com/wa...feature=related
|
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Nie 15 Lis, 2009 19:32
|
|
|
yuraa napisał/a: | wazniejszy od baletów jednak jak dla mnie mityng uroczysty |
dla mnie też
w zupełności mnie wystarcza jak tak się wsłucham i słucham i słucham i zajadam słodycze |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Nie 15 Lis, 2009 19:45
|
|
|
a co ciekawe, żal mi było że juz po mityngu choc trzy godziny zeszło.
a w przerwie usłyszałem ze ktos już nie mógł się końca doczekac |
|
|
|
jamesjamesbond
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Pią 20 Sty, 2012 14:32
|
|
|
No no ale temat wątku, a ja myślałem że panie alanonki to preferują policje i obstawianie się niebieskimi kartami. |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Pią 20 Sty, 2012 14:40
|
|
|
jamesjamesbond napisał/a: | a ja myślałem |
To jeszcze jeden dowód na to, że Twoje myślenie nie jest logiczne |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
jamesjamesbond
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Pią 20 Sty, 2012 14:50
|
|
|
Taka wiedzma ma zupełnie inny avatar i nick niż ty o Klaro, i dzięki temu ujmuje mię szczerością
Myślę że twój antynetykietalny bezsilny merytorycznie krótki pśtyczek ad personam (a la: a ty jesteś gupi) świadczy o jakiś i problemach w zgodliwym (patrz temat tego wątku) załatwianiu spraw z mężem (lubisz policyjskich?).
Klara napisał/a: | jamesjamesbond napisał/a: | a ja myślałem |
To jeszcze jeden dowód na to, że Twoje myślenie nie jest logiczne |
Wiem że kobiety to specjalistki od logiki ale postaraj się mniej ad personam a bardziej rzeczowo- tym bardziej że temat topicu i pierwszy post jest super. |
Ostatnio zmieniony przez jamesjamesbond Pią 20 Sty, 2012 14:58, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
jamesjamesbond
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Pią 20 Sty, 2012 15:17
|
|
|
Słuchaj Marcelus wydaje mi się że jak jedyną odpowiedzią jest stwierdzenie typu "nie masz logiki james" nawet bez dania racji... no fakt słusznie swą koleżankę za to nagradzasz: a daj mu jeszcze bana
Zajmuję się sobą i to dość intensywnie, mam za tym nawet sporo łażenia. Co nie znaczy że mam tu międlić tylko o sobie. Widzę że niektórzy się tu mną ad personam niesamowicie zajęli. Ad personam to formuła zbliżona do netykiety.
Żałuję, że w tym wątku tak szybko rozmył się duch tych tez pierwszego świetnego postu, zachęcam aby do nich nawiązać- może jakoś mi się uda, postaram się pomyśleć. Sam temat jest super. |
Ostatnio zmieniony przez jamesjamesbond Pią 20 Sty, 2012 15:24, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
|
Jonesy
Upierdliwiec
|
Wysłany: Pią 20 Sty, 2012 15:33
|
|
|
ad personam to Ci napiszę ja i to dosadniej niż Klara, która ma nieco więcej kultury ode mnie.
Spieprzaj Pan do działu dla uzależnionych, jak żeś jest uzależniony. |
_________________ Nemo vir est qui mundum non reddat meliorem
|
|
|
|
|
|