krok 3 |
Autor |
Wiadomość |
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Nie 20 Sie, 2017 19:12
|
|
|
staaw napisał/a: | Gwarantuję Jacku że wiertło trójka w Twoim kolanie spowoduje że Twoja decyzja o niepiciu legnie w gruzach i wyżłopiesz litra spirytusu byleby nie włączali wiertarki...
To będzie Twoja decyzja że zaczynasz pić? |
Stasiu,bardzo dobre pytanie - ale to Ty mnie na nie odpowiedz
no cheba nie myślisz ze tego od wiertarki
)) a swoją drogą,skąd wiesz że to trójka była (( |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
Jacek
|
Wysłany: Nie 20 Sie, 2017 19:14
|
|
|
staaw napisał/a: | Ja piłem (czepiam się) |
słusznie zauważyłeś
jakoś się tego nie mogę wyzbyć |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
|
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Nie 20 Sie, 2017 19:23
|
|
|
Jacek napisał/a: | staaw napisał/a: | Gwarantuję Jacku że wiertło trójka w Twoim kolanie spowoduje że Twoja decyzja o niepiciu legnie w gruzach i wyżłopiesz litra spirytusu byleby nie włączali wiertarki...
To będzie Twoja decyzja że zaczynasz pić? |
Stasiu,bardzo dobre pytanie - ale to Ty mnie na nie odpowiedz
no cheba nie myślisz ze tego od wiertarki
)) a swoją drogą,skąd wiesz że to trójka była (( |
Po szkole jestem ślusarzem.
Trójka jest na tyle cienka że nie uszkodzi zbyt wiele a jednocześnie na tyle gruba że się nie złamie w trakcie przekonywania do zmiany decyzji... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
Tibor
Towarzyski
Pomógł: 7 razy Wiek: 50 Dołączył: 08 Sie 2016 Posty: 495 Skąd: z jasnej strony mocy
|
Wysłany: Nie 20 Sie, 2017 20:15
|
|
|
Słyszałem o takiej dziedzinie nauki, która nazywa się gdybologia. Ona jest -zauważyłem- mocno rozpowszechniona wśród alkoholików.
Jakiś czas temu rozmawiałem z kimś, który nie może lub nie chce przestać pić i próbował mi udowodnić, że przestałby gdyby... Podobnie był przekonany, że ja piłbym nadal gdyby... Kiedy mu mówiłem, że dziś czuje, że mam wolny wybór - On, że "czy gdyby cie podpalano ogniem...
Tak mi się to skojarzyło z tym wiertłem trójką. Nie miałem takiej sytuacji jeszcze, żeby mi w kolano wwiercano wiertło fi-3 pod groźbą wypicia spirytusu, ani też pod podobną groźbą podpalano ogniem więc nie mogę się podzielić doświadczeniem.
Jestem ciekaw jakie jest prawdopodobieństwo wystąpienia takiej sytuacji. Prawdę mówiąc nawet mnie to nie interesuje... jakby co
I cały czas nie wiem dlaczego "trójka"? Z wykształcenia po szkole zawodowej jestem ślusarzem i znacznie bardziej popularnym wiertłem była "czwórka" |
_________________ "życie duchowe to nie teoria" |
|
|
|
|
Tibor
Towarzyski
Pomógł: 7 razy Wiek: 50 Dołączył: 08 Sie 2016 Posty: 495 Skąd: z jasnej strony mocy
|
Wysłany: Nie 20 Sie, 2017 20:40
|
|
|
staaw napisał/a: | Wiem że 3,3 jest zalecane |
Do czwórki - 3,2 przelicznik 0,8 |
|
|
|
|
Tibor
Towarzyski
|
Wysłany: Nie 20 Sie, 2017 20:44
|
|
|
Spoko.
Nie umiem wygaszać postów. Mam prośbę do moderatorów o usunięcie. Totalny OFF |
|
|
|
|
Jacek
|
Wysłany: Pon 21 Sie, 2017 07:58
|
|
|
Tibor napisał/a: | Słyszałem o takiej dziedzinie nauki, która nazywa się gdybologia. Ona jest -zauważyłem- mocno rozpowszechniona wśród alkoholików.
Jakiś czas temu rozmawiałem z kimś, który nie może lub nie chce przestać pić i próbował mi udowodnić, że przestałby gdyby... |
dokładnie tak jest
i zdaża się to najczęściej u osobników,którzy boją się odpowiedzialności za swoje występki
w ten sposób się tłumaczą ,zwalając na innych lub na sytuacje zejściową |
|
|
|
|
|
deratyzator
(banita)
|
Wysłany: Pią 13 Paź, 2017 20:40
|
|
|
Postanowiliśmy powierzyć naszą wolę i nasze życie opiece Boga, jakkolwiek Go pojmujemy. Krok III możemy postawić dopiero po dwóch pierwszych krokach. Krok ten jest potwierdzeniem drugiej części I kroku ,,przestaliśmy kierować własnym życiem". Przestałem kierować i nie kieruję do dzisiaj. Oddałem swoją wolę i swoje życie opiece Boga, mojego Boga tak jak ja go pojmuję. Nie kieruję swoim życiem, ale jestem za nie odpowiedzialny. |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4553 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Pią 13 Paź, 2017 23:12
|
|
|
deratyzator napisał/a: | Nie kieruję swoim życiem, ale jestem za nie odpowiedzialny | To trochę tak jak w tym przysłowiu : " kowal zawinił, cygana powiesili " |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
deratyzator
(banita)
|
Wysłany: Sob 14 Paź, 2017 08:06
|
|
|
Albo jak w tym ,,Gdyby kózka nie skakała toby nóżki nie złamała" Albo w tym ,,Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie" |
|
|
|
|
Jacek
|
Wysłany: Sob 14 Paź, 2017 12:56
|
|
|
albo jak to
- Baca podcina gałąź na której siedzi
- Baco nie podcina się gałęzi na której się siedzi,bo spadniesz (upomina Bace turysta,który to widzi)
- eee nie (odrzekł Baca i tnie dalej gałąź)
- po jakimś czasie gałąź nie wytrzymuje ciężaru,,,Baca spadł
- pozbierał się otrząsł i rzekł - kurna prorok czy co??? |
|
|
|
|
|
|