Otwarty przez: yuraa Czw 09 Maj, 2013 16:17 |
Moje uzależnienie - % |
Autor |
Wiadomość |
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Pią 20 Lip, 2018 21:25
|
|
|
Aniołkowa napisał/a: | Założyliscie kółko robótek ręcznych ?? |
No prawie - widziałaś co mam w stopce? |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Pią 20 Lip, 2018 21:26
|
|
|
Jras4 napisał/a: | wspulne płacze |
Żebyś zaraz Ty się nie rozpłakał, jak Ci przygrzmocę pałą! |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
Aniołkowa
Towarzyski DDA, uzależniona od alkoholu
|
Wysłany: Pią 20 Lip, 2018 22:43
|
|
|
Jras4 napisał/a: | wspulne płacze |
Weź to popraw, bo aż mnie bolą te Twoje płacze |
_________________ Cel osiągany jest lotem, w wyniku rejsu lub marszem. Miarowym następstwem kroków, w dowolnie wybranym czasie. |
|
|
|
|
Aniołkowa
|
Wysłany: Śro 01 Sie, 2018 19:29
|
|
|
Kochani !!! Odpiszcie mi jak najprędzej !!! Zamówiłam przed chwilą wodę z lemonką i miętą a kelner przygotował zwykłe mohito. Upiłam 2 niewielkie łyki i coś mi nie pasowało, mąż sprawdził i potwierdził że coś może być nie tak, kelner się przyznał że się pomylił. Natychmiast pobiegłam do pokoju i zwymiotowałam wszystko co tylko było w żołądku. Jestem przestraszona i przerażona !!! Bĺagam powiedzcie że te 6,5 roku nie poszły na marne, że nadal mogę się chwalić każdym kolejnym dniem i odliczać dalej !!! Proszę odezwijcie się bo odchodzę od zmysłów że ktoś przez swoją niekompetencję mógłby zniweczyć moje wieloletnie starania |
_________________ Cel osiągany jest lotem, w wyniku rejsu lub marszem. Miarowym następstwem kroków, w dowolnie wybranym czasie. |
|
|
|
|
Aniołkowa
|
Wysłany: Śro 01 Sie, 2018 20:02
|
|
|
Gdzie jesteście tak bardzo się boję siedzę i czekam ... |
|
|
|
|
Whiplash
Admin Techniczny
Pomógł: 43 razy Wiek: 46 Dołączył: 01 Lip 2011 Posty: 1340 Skąd: White Undercane
|
Wysłany: Śro 01 Sie, 2018 20:14
|
|
|
Luzuj porty
Nawet jakbyś nie zwymiotowała, to nic się przecież nie stało...
Za to masz naukę na przyszłość - nie ufać nikomu i niczemu
(to tak na szybko, żeby uspokoić, zaraz dopiszę pare słów) |
_________________ Niektórym ludziom należałoby wytoczyć proces myślenia.
Szczęście nie jest celem... Jest środkiem transportu. |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Śro 01 Sie, 2018 20:14
|
|
|
co zrobisz i jak podejdziesz do tego tak naprawde zależy tylko od Ciebie , pewne jest że nie "zmarnowałaś" tych lat ......pogadaj tak od serca z kimś bliskim z AA i idź do terapeuty to na pewno pomoże przetrważ ciężkie chwile |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Śro 01 Sie, 2018 20:15
|
|
|
Zadzwoń do mnie za 15 min. tel masz na prive jak chcesz pogadać oczywiście. |
_________________ |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Śro 01 Sie, 2018 20:15
|
|
|
Aniołkowa napisał/a: | że ktoś przez swoją niekompetencję mógłby zniweczyć moje wieloletnie starania | a to nie do końca cała prawda , sa zalecenia dla trzeźwiejących alkoholików by nie chodzić w miejsca gdzie podaje i pije się alkohol |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
Aniołkowa
|
Wysłany: Śro 01 Sie, 2018 20:20
|
|
|
Tak bardzo Wam Dziekuje !!!
Jestem perfekcjonistką , te wszystkie lata pilnowałam się na każdym kroku, przy wypisywaniu recept, przy spotkaniach, mąż był wiecznym testerem pralinek, by szukać słodyczy bezpiecznych i tak dalej...
Przepełniała mnie duma, że nie miaĺam w ustach grama alkoholu. Dziś przez sekundę poczułam jakby ziemia usunęłami się spod nóg, aż pociemniało mi w oczach kiedy kelner przyznał się do pomyłki. Nie pamiętam jak biegłam do łazienki tak byłam wystraszona. |
Ostatnio zmieniony przez Aniołkowa Śro 01 Sie, 2018 20:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Aniołkowa
|
Wysłany: Śro 01 Sie, 2018 20:23
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | Zadzwoń do mnie za 15 min. tel masz na prive jak chcesz pogadać oczywiście. |
Zapisałam, odpisaĺam |
|
|
|
|
Whiplash
Admin Techniczny
Pomógł: 43 razy Wiek: 46 Dołączył: 01 Lip 2011 Posty: 1340 Skąd: White Undercane
|
Wysłany: Śro 01 Sie, 2018 20:23
|
|
|
1. Po pierwsze, nie ma się czym chwalić, czy to rok; 2,5; 6,5; 11 czy 20... Zawsze może być taki dzień, kiedy ta liczba nie będzie miała żadnego znaczenia.
2. Po drugie - nie napiłaś się, po prostu wypiłaś łyk czegoś, czego ani nie chciałaś, ani nie oczekiwałaś. Przypominam, że podobnie można się nachlać jedząc niektóre owoce...
3. Nie zmieniło to Twojego podejścia do picia (jak sądzę) więc tez nie zmieniło Ciebie, ergo - nic się nie stało.
a z moich diświadczeń to też kiedyś mi się zdażyło wydydnić niechcący nie ze swojej szklanki pół szklanki coli... wymieszanej 50:50 z wódką... skrzywiłem się tylko, zakląłem w duchu i przeszedłem do porządku dziennego. Poza tym, nieświadomy lekarz może Ci podać alkohol w celach leczniczych (w sensie jakichś leków na bazie alkoholu), czy to znaczy że złamie abstynencję? Nie! To co w Twojej głowie siedzi decyduje o tym, czy jesteś alkoholiczką, czy złamałaś abstynencję no i co z tym dalej powinnaś, chcesz, czy musisz robić (ten wybór również należy do Ciebie, czyli Twojej głowy )
Także ten, jak pisałem na wstępie - luzuj porty, nie ma co się napinać.
No i wiatrak włącz bo duchota
PS.: No i z tym zaufaniem mam do dzisiaj... wącham i delikatnie smakuję zanim niepewny napój wypijam |
_________________ Niektórym ludziom należałoby wytoczyć proces myślenia.
Szczęście nie jest celem... Jest środkiem transportu. |
|
|
|
|
Aniołkowa
|
Wysłany: Śro 01 Sie, 2018 20:25
|
|
|
Janioł napisał/a: | Aniołkowa napisał/a: | że ktoś przez swoją niekompetencję mógłby zniweczyć moje wieloletnie starania | a to nie do końca cała prawda , sa zalecenia dla trzeźwiejących alkoholików by nie chodzić w miejsca gdzie podaje i pije się alkohol |
Restauracja, kolacja pobytowa w hotelu
Uwierz mi, pilnuję się bardzo, inaczej nie odliczałabym 6,5 roku |
|
|
|
|
Aniołkowa
|
Wysłany: Śro 01 Sie, 2018 20:30
|
|
|
Whiplash, dzuekuje !!!
Ps z nr 1 się nie zgadzam, chwalę się każdego roku, bo pracuję świadomie na to i bardzo się staram
Ps 2 zawsze mówię lekarzowi że nie przyjmę nic z alkoholem - i nie dostaję
W takim razie abstynencja trwa !!!!!
Pierwszy raz przez te wszystkie lata zdarzyła mi się taka sytuacja, nie byłam na to przygotowana, strach zwalił mnie z nóg. Sytuacja bez precedensu.
Jeszcze bardziej wzmogę czujność. |
|
|
|
|
Aniołkowa
|
Wysłany: Śro 01 Sie, 2018 20:33
|
|
|
Janioł napisał/a: | pewne jest że nie "zmarnowałaś" tych lat ..... |
jeszcze łezki płyną mi ciurkiem, nie masz pojęcia jak bardzo chciałam to usłyszeć
jakbyście przecieli obręcz która mhie ściskała w oczekiwaniu na odpiwiedz... |
|
|
|
|
|