Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: strażnik
Pią 17 Paź, 2008 11:17
motywy zaprzestania picia
Autor Wiadomość
kiwi 
Trajkotka

Pomogła: 28 razy
Wysłany: Nie 22 Lip, 2018 13:50   

Motywy zaprzestania mojego picia .....osmieszylam sie bardzo i ogromny ,bardzo ogromny wstyd !!!!

DarkDarek 
Małomówny

Wysłany: Sob 15 Wrz, 2018 10:14   

Będąc pod wpływem mieszanki alkoholu, leków i narkotyków, dałem się namówić na spróbowanie heroiny. Nawet jako zawodowy alko- ćpun uważam, że heroina to już ostatni przystanek w 'karierze'. Nie mniej jednak uważam, że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Może gdyby nie ten incydent, biegłym teraz po flaszkę i dzwonił do dilera.

Stefan0410 
Małomówny

Wysłany: Nie 16 Wrz, 2018 20:38   

Pamiętam, jak „jeszcze kontrolowałem” chlanie i jaranie trawy, to myślałem-jak dobrze, że nie mam problemu, bo przecież jest jeszcze heroina - a ja taki „czysty” 😆 u mnie motywem przewodnim było : zdanie sobie sprawy, że nie potrafię przestać ( zacząłem uprawiać sport, gryzło się z tym chlanie ), uświadomienie sobie, że mi spowiedzi nie wychodzą ( nawrócenie, chęć zmiany duchowości-okłamywałem samego siebie), dziś wiem, że to były mechanizmy, no i chyba najważniejsze-żona, w trakcie leczenia dda została szybko przeklasyfikowana do współuzależnionych. Wtedy zdałem sobie sprawę, że trzeba zacząć dxiałać, choć oczywiście na początku było mi to baaaardzo nie na rękę. Uznanie bezsilności, takie w sercu, przyszło dopiero po 6 m-cach abstynencji, jak przeszedłem przez cały wachlarz przeżyć związanych z książkowymi przykładami głodu i nawrotów.

Jędrek 
Trajkotka
ALKOHOLIK

Wysłany: Pon 17 Wrz, 2018 07:46   

Cytat:
witam
chciałabym poruszyć temat o motywach zaprzestania picia, z jakiego powodu przestałem/am pić- jakie były motywy mojego zaprzestania picia, kto spowodował że nie pije, jakie było moje dno

Zaprzestałem pić, bo się śmiertelnie przeraziłem.
Mimo to po 8 tygodniach znowu poszedłem pić...
Dnem był oddział zamknięty Szpitala Psychiatrycznego po zapiciu leków psychotropowych.

Odpowiedz do tematu