|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Otwarty przez: strażnik Pią 17 Paź, 2008 11:17 |
motywy zaprzestania picia |
Autor |
Wiadomość |
kiwi
Trajkotka
Pomogła: 28 razy Dołączyła: 23 Sty 2010 Posty: 1492
|
Wysłany: Nie 22 Lip, 2018 13:50
|
|
|
Motywy zaprzestania mojego picia .....osmieszylam sie bardzo i ogromny ,bardzo ogromny wstyd !!!! |
|
|
|
|
DarkDarek
Małomówny
|
Wysłany: Sob 15 Wrz, 2018 10:14
|
|
|
Będąc pod wpływem mieszanki alkoholu, leków i narkotyków, dałem się namówić na spróbowanie heroiny. Nawet jako zawodowy alko- ćpun uważam, że heroina to już ostatni przystanek w 'karierze'. Nie mniej jednak uważam, że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Może gdyby nie ten incydent, biegłym teraz po flaszkę i dzwonił do dilera. |
|
|
|
|
Stefan0410
Małomówny
|
Wysłany: Nie 16 Wrz, 2018 20:38
|
|
|
Pamiętam, jak „jeszcze kontrolowałem” chlanie i jaranie trawy, to myślałem-jak dobrze, że nie mam problemu, bo przecież jest jeszcze heroina - a ja taki „czysty” 😆 u mnie motywem przewodnim było : zdanie sobie sprawy, że nie potrafię przestać ( zacząłem uprawiać sport, gryzło się z tym chlanie ), uświadomienie sobie, że mi spowiedzi nie wychodzą ( nawrócenie, chęć zmiany duchowości-okłamywałem samego siebie), dziś wiem, że to były mechanizmy, no i chyba najważniejsze-żona, w trakcie leczenia dda została szybko przeklasyfikowana do współuzależnionych. Wtedy zdałem sobie sprawę, że trzeba zacząć dxiałać, choć oczywiście na początku było mi to baaaardzo nie na rękę. Uznanie bezsilności, takie w sercu, przyszło dopiero po 6 m-cach abstynencji, jak przeszedłem przez cały wachlarz przeżyć związanych z książkowymi przykładami głodu i nawrotów. |
|
|
|
|
Jędrek
Trajkotka ALKOHOLIK
|
Wysłany: Pon 17 Wrz, 2018 07:46
|
|
|
Cytat: | witam
chciałabym poruszyć temat o motywach zaprzestania picia, z jakiego powodu przestałem/am pić- jakie były motywy mojego zaprzestania picia, kto spowodował że nie pije, jakie było moje dno |
Zaprzestałem pić, bo się śmiertelnie przeraziłem.
Mimo to po 8 tygodniach znowu poszedłem pić...
Dnem był oddział zamknięty Szpitala Psychiatrycznego po zapiciu leków psychotropowych. |
_________________ Andrzej
„Niepoczytalność: robisz w kółko to samo, a spodziewasz się zmian”
Poczytalność? Robisz w kółko to samo, kiedy zaczynasz zauważać pozytywne zmiany. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|