Zamknięty przez: Wiedźma Wto 06 Lis, 2018 20:17 |
Ponad dwa lata a ja dalej nic do przodu |
Autor |
Wiadomość |
alkoholik
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Pon 29 Paź, 2018 09:23
|
|
|
Tibor napisał/a: | W ogóle się nad tym nie zastanawiam. Mam nieco inną filozofię życia (trzeźwienia?). To droga akceptacji a nie droga szczęścia. Czasem tej akceptacji nie mam, ale w większości mam. To daje mi spokój i spełnienie. |
Można. Czemu nie. |
|
|
|
|
alkoholik
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Nie 04 Lis, 2018 13:44
|
|
|
:-), oto jestem, ciągle żywy po prawie tygodniowym zaleganiu w łóżku. Starość chyba, bo co innego. Nie przypominam sobie żebym kiedyś tak się rozłożył. Mityng opuściłem i demonstrację antyklerykalną ale o dziwo nie zapiłem ;-). Dobrze być zdrowym, trzeźwym i uśmiechniętym. |
|
|
|
|
alkoholik
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Wto 06 Lis, 2018 07:20
|
|
|
perełka napisał/a: | Facet zwyczajnie pomylil moejsca i chcosl dzialac na forum zamiasyt zrobic cos w swiecie np. Jak Kukiz . Cos nie padowalo to poszedl tam gdzie mozna cos z tym zrobic. |
Perełka - dzięki:-). Tak właśnie jest. Pomyliłem miejsca. Ale cieszę się, że trzeźwieję dzięki temu mogę się zaangażować w coś więcej niż tylko kombinowanie na alkohol. Słaby jeszcze jestem, łatwowierny, porywczy w dążeniu. Ale działam, zmieniam się i jest coraz lepiej. Jestem z siebie dumny. |
|
|
|
|
Maciejka
Uzależniony od netu dawniej perełka
Pomogła: 67 razy Wiek: 55 Dołączyła: 28 Sty 2013 Posty: 3866
|
Wysłany: Wto 06 Lis, 2018 07:47
|
|
|
Alkoholik zeby byla jasnosc. Nie jestem po niczyjej stronie. Formalnie jestem katoliczka ale blizej mi do protestancyzmu. Nie rozumiem islamu i tu nie zabieram glosu. Nie umiem przejsv obojetnie wobec krzywdy, wobec hipokryzji, wnerwia mbie wszechobecna manipulacja i ..... dostrzegam , ze czadem sama tak postepuje niw zdajac spbie z tego sprswy. Byc czlowieekiem oznacza popelniac bledy, madrosc polega na uczeniu sie na nich a pokora przyznawac sie do slabosci. Zaczynajac prace tu gdzie jestem teraz popelnilam blad, nie poradzilam sobie ze stresem. Przyznalam sie do tego, przeprosilam, ponioslam konsekwencje, jest ciezko bo taka praca ale rodzina nie chce mnie puscic. Warto prxynsjmniej probowac, starac sie naprawiac najpierw w sobie, byc soba a innych starac sie nie zmieniac. |
_________________ [*] [*] [*] |
|
|
|
|
alkoholik
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Wto 06 Lis, 2018 07:55
|
|
|
perełka napisał/a: | Alkoholik zeby byla jasnosc. Nie jestem po niczyjej stronie. . |
Jasna sprawa, ja nie oczekuje od Ciebie poparcia akurat mojej wizji świata. Ważne, że nie zabraniasz mi jej mieć. |
|
|
|
|
Maciejka
Uzależniony od netu dawniej perełka
Pomogła: 67 razy Wiek: 55 Dołączyła: 28 Sty 2013 Posty: 3866
|
Wysłany: Wto 06 Lis, 2018 07:57
|
|
|
Nikt mi nie dal takiego prawa zeby mowic czy nakaxywac innym czy i w co maja wierzyc. Jakie maja miec wartosci i w jaki sposob chca zyc. |
_________________ [*] [*] [*] |
|
|
|
|
alkoholik
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Wto 06 Lis, 2018 07:59
|
|
|
perełka napisał/a: | Nikt mi nie dal takiego prawa zeby mowic czy nakaxywac innym czy i w co maja wierzyc. Jakie maja miec wartosci i w jaki sposob chca zyc. |
Niektórym to nie przeszkadza. Sami sobie to prawo nadają. Ale to już inny temat. |
|
|
|
|
alkoholik
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Wto 06 Lis, 2018 14:32
|
|
|
Dobranoc :-). |
|
|
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
Pomogła: 100 razy Wiek: 52 Dołączyła: 22 Lut 2012 Posty: 4059
|
Wysłany: Wto 06 Lis, 2018 18:12
|
|
|
Dobranoc? Wstawaj śpiochu! |
_________________ Nie mąć tego co przejrzyste. (by Kami)
ka |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Wto 06 Lis, 2018 20:18
|
|
|
Na prośbę Alkoholika zamykam temat i dezaktywuję jego konto
Alkoholiku!
Ta operacja jest odwracalna - gdybyś zechciał wrócić daj mi znać. |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
|