|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA "
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Pokochałam alkoholika |
Autor |
Wiadomość |
Kami
Gaduła Jak wyczerpać temat, zanim nas wyczerpie K.C.B.

Pomogła: 37 razy Wiek: 53 Dołączyła: 03 Sty 2014 Posty: 989
|
Wysłany: Nie 28 Cze, 2020 19:52
|
|
|
esaneta, ja też poruszyłam ten temat z moją psycholożką i usłyszałam jeszcze więcej niż Ty, moja powiedziała że nie tylko jestem dobrą matką, ale jestem ich Aniołem. (masa polemiki była....no właśnie, była, więc też już nie wracam do tego)
Problem, który już rozwiązałam sama ze sobą to ta moja cholerna nadgorliwość w stosunku do słabszych, biednych i poszkodowanych. Moje dzieci mnie miały, więc nie widziałam problemu.
i właśnie w tym był problem....
Dziś mi było smutno, bo Mateusz będzie z dala od nas ponad 750 km, więc spotkania z wiadomych powodów bardzo ograniczone. No ale takie życie.
OSSA, ja nie rozpamiętuję już od ponad 5 lat przeszłości. Odkąd zrozumiałam cały mechanizm uzależnień, współuzależnień itp, kiedy to pojęłam poukładałam sobie świat.....
teraz widzę jasno, błyszczy wszystko tylko momentami za dużo czasem samo się myśli, ten błysk logiczny czasem oślepia
OSSA Cytat: | dobrze, że odezwałaś |
Maciejka, jak mnie poproszą o radę to nią chętnie służę, dawno skończyłam myśleć że dzięki własnej naiwności zmienię świat na lepszy. Mam własny, nareszcie poukładany. I niech tak zostanie. |
_________________ To nie droga prowadzi do celu, ale cel wskazuje Ci drogę...K.C.Buszman |
|
|
|
 |
staaw
Uzależniony od Dekadencji

Pomógł: 122 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 8912
|
Wysłany: Nie 28 Cze, 2020 20:31
|
|
|
Kami napisał/a: | dawno skończyłam myśleć że dzięki własnej naiwności zmienię świat na lepszy. . |
I bardzo dobrze
Może nie wszystkie, lecz z pewnością większość nieszczęść jakie spotkały ludzkość wzięło się z tego że jakiś idiota chciał zreformować doskonałe dzieło boże... |
_________________ **** |
|
|
|
 |
Maciejka
Uzależniony od netu dawniej perełka

Pomogła: 62 razy Wiek: 51 Dołączyła: 28 Sty 2013 Posty: 3306
|
Wysłany: Pon 29 Cze, 2020 04:02
|
|
|
Kami zawsze jeszcze jest internet. To nie to samo co spotkanie ale kontakt jest. Ja tak ze swoją córką i wnukami się komunikuję. Moi są kilka tysięcy km ode mnie. Na początku też płakałam, było smutno i teskno ale się przyzwyczaiłam. Trudno, tak wybrała , mam to przyjąć do wiadomości i tyle. Ważne , że widzi mamę w swoim życiu. |
|
|
|
 |
Wiedźma
Administrator

Pomogła: 182 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9644
|
Wysłany: Pon 29 Cze, 2020 04:13
|
|
|
Fajnie, że się odezwałaś, Kami, bo już zaczynałam się obawiać, czy Cię aby wirus nie dopadł...
Cieszę się, że pomalutku wraca (chyba ) normalność. |
|
|
 |
Maciejka
Uzależniony od netu dawniej perełka

Pomogła: 62 razy Wiek: 51 Dołączyła: 28 Sty 2013 Posty: 3306
|
Wysłany: Pon 29 Cze, 2020 08:43
|
|
|
Moja rodzina to leciała samolotem jak te ataki terrostyczne były we Francji np albo zestrzeliwali samoloty. Musieli mi zdjęcia wysyłać z każdego lotniska i z domu. Dolecieli, żyją, córka też była i wróciła i jest ok. Jakoś to przeżyłam |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|