Otwarty przez: Klara Pią 03 Sie, 2012 19:34 |
odczarowana:) |
Autor |
Wiadomość |
ewa29
Gaduła
Pomogła: 5 razy Wiek: 43 Dołączyła: 11 Sty 2012 Posty: 906 Skąd: woj.łódzkie
|
Wysłany: Nie 22 Sty, 2012 01:12 odczarowana:)
|
|
|
Mam na imie Ewa.Jestem żoną trzeźwiejącego alkoholika ale nie leczącego się i chyba współuzależniona bo tak sobie myślę że się odczarowałam i ten stan już minął ale wiem że terapia jest mi konieczna.Mam dwójkę dzieci córka 2latka a synek 9dni:) więc póki co zajmuję się maluszkiem także terapia musi poczekać. Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
|
Masakra
Trajkotka O jedna impreze za duzo
|
Wysłany: Nie 22 Sty, 2012 01:38
|
|
|
Witaj
To jeszcze powiedz co ten Twoj alkoholik robi ze trzezwieje jak sie nie leczy? |
_________________ Jest tam napisane gdzies, posrod gwiazd na niebie, jak pokore w sobie miec...
W I O S N A
Dulcius Ex Asperis |
Ostatnio zmieniony przez Masakra Nie 22 Sty, 2012 01:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
kosmo
Gaduła uzależniona, ociekająca jadem...
Pomogła: 48 razy Dołączyła: 03 Sie 2011 Posty: 746
|
Wysłany: Nie 22 Sty, 2012 06:45
|
|
|
ewa29 napisał/a: | Mam dwójkę dzieci córka 2latka a synek 9dni:) |
Wiat Ewo, gratulacje...
Dla dzieci i siebie powinnaś, jak tylko stanie się to możliwe, iść na terapię dla współuzależnionych, a Twój alko zacząć w końcu drogę ku świadomemu trzeźwieniu... |
_________________ miej serce i patrzaj w serce... |
|
|
|
|
Izzy
Towarzyski
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 06 Lis 2011 Posty: 286
|
Wysłany: Nie 22 Sty, 2012 07:36
|
|
|
witaj Ewo
gratulacje maleństwa
też mi się nasuwa pytanie jak sobie trzeźwieje Twój mąż bez pomocy, czy to tylko przerwa po prostu
pomóż sobie, zajmij się swoimi sprawami, dowiedz się o spotkaniach Al-anon w Twojej okolicy; pewnie masz mało czasu; dzieci można zabrać ze sobą, to otwarci ludzie i zrozumieją... może chciałabyś poczytać coś na początek? ja zaczęłam od lektury i odpiero po 4 miesiącach poszłam na spotkanie; ja tak to może "Współuzależnienie" Beattie Melody; albo "Małżeństwo na lodzie" (mam w pdf mogę przesłać);
tutaj ludzie pomogą i wysłuchają
dobrze, że jesteś |
_________________ Matki to aniołowie na praktyce. |
|
|
|
|
evita
[*][*][*]
Pomogła: 75 razy Wiek: 58 Dołączyła: 03 Wrz 2009 Posty: 2895 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: Nie 22 Sty, 2012 09:12
|
|
|
Witaj Ewo Jesteś w identycznej sytuacji jak ja kiedyś ... gdy mój synek miał 2 latka ja urodziłam córeczkę. Mąż oczywiście po raz kolejny obiecywał, że już nigdy nie będzie pił ale niestety również po raz kolejny nie dotrzymał słowa. Było mi bardzo ciężko z dwójką takich małych dzieciaczków i wpadłam w depresję. Ty masz co nieco łatwiej bo wiesz co możesz zrobić żeby się nie dać do końca zniewolić przez alkoholizm męża więc trzymaj się tego co postanowiłaś
Ewa - współuzależniona |
_________________ spragniona niecodzienności,stęskniona do nadzwyczajności ...
|
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Nie 22 Sty, 2012 09:18
|
|
|
Witaj Ewo
Gratuluję nowego członka rodziny.
To jest ważna lektura dla Ciebie:
Byłoby dobrze, żebyś sobie uświadomiła, że współuzależnienie nie chce się tak ot, samo odczepić, jeśli już się przytrafiło , a w nomenklaturze trzeźwych alkoholików ten, który tylko "odstawił kieliszek" - nie trzeźwieje. |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
zuziahh
Małomówny zuziahh
Pomogła: 1 raz Wiek: 44 Dołączyła: 10 Sty 2012 Posty: 38 Skąd: Objazda
|
Wysłany: Nie 22 Sty, 2012 11:33
|
|
|
ewa29 napisał/a: | Jestem żoną |
ewa29 napisał/a: | alkoholika ale nie leczącego |
Witaj jestem w podobnej sytuacji mój alko wie że problem jest jednak leczyć będzie się "od jutra"
Ja również jestem na początku walki o lepsze jutro dla siebie i dzieci mam 4 synów Uczęszczam na terapię od 2 miesięcy i wiem że tylko dzięki wsparciu które otrzymuje mam siłę walczyć |
|
|
|
|
KICAJKA
Trajkotka współuzależniona-stara al-anonka
Pomogła: 101 razy Wiek: 64 Dołączyła: 28 Wrz 2009 Posty: 1555 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Nie 22 Sty, 2012 18:05
|
|
|
Ja również gratuluję nowego członka rodziny...
Dobrze,że jesteś choć trochę świadoma swojej sytuacji...
Życzę Ci abyś mogła,umiała i chciała zadbać o to
by Twoje dzieci i Ty sama nie bedziecie ponosili
kosekwencji choroby mena |
_________________ " Jestem dzieckiem wszechświata nie mniej niż drzewa i gwiazdy,mam prawo być tutaj..."
http://www.youtube.com/wa...feature=related
|
|
|
|
|
olga
Uzależniony od netu
Pomogła: 77 razy Dołączyła: 01 Wrz 2011 Posty: 4353 Skąd: Hagen
|
Wysłany: Pon 23 Sty, 2012 09:20
|
|
|
Witaj Ewa - Olga współ. |
|
|
|
|
Mysza
Gaduła
Pomogła: 41 razy Dołączyła: 03 Mar 2010 Posty: 830 Skąd: Wrocek
|
Wysłany: Pon 23 Sty, 2012 09:22
|
|
|
Witaj na pokładzie
Aśka współ... |
_________________ "Bądź zmianą, którą pragniesz ujrzeć w świecie" - Mahatma Gandhi |
|
|
|
|
Pati
Gaduła Inna od innych.DDA.
Pomogła: 13 razy Wiek: 46 Dołączyła: 11 Gru 2010 Posty: 927
|
Wysłany: Pon 23 Sty, 2012 20:51
|
|
|
Witam Cię Ewo29 |
_________________ Najlepszym miejscem pod słońcem jest dom,w którym żyją ludzie ofiarujący sobie w najtrudniejszych chwilach tak rzadki dar,jak wybaczenie. (G.McDonald) |
|
|
|
|
Żeglarz
Gaduła
|
Wysłany: Pon 23 Sty, 2012 21:04
|
|
|
Ahoj Ewo |
|
|
|
|
ewa29
Gaduła
Pomogła: 5 razy Wiek: 43 Dołączyła: 11 Sty 2012 Posty: 906 Skąd: woj.łódzkie
|
Wysłany: Wto 24 Sty, 2012 00:17
|
|
|
U mnie nic nowego.W tym tygodniu planuję iść do poradni współuzależnień umówić się na wizytę z terapeutą bo stwierdziłam że im dłużej będę zwlekać tym gorzej dla mnie. Za to mój alko pierwszy dzień po terapii grupowej ale Ja i tak wątpie w jego pragnienie bycia w trzeźwości bo już kiedyś 6 razy chodził na terapie grupową i indywidualną i nic to nie pomogło dlatego wolę dmuchać na zimne niż potem się rozczarować boleśnie wszystko to co mówi nie biorę na poważnie bo jego obietnice nigdy nie zostały spełnione i nigdy wiem to nie będą. jak na razie ma miodowy miesiąc |
|
|
|
|
Krzysztof 41
Gaduła krzysztof
|
Wysłany: Wto 24 Sty, 2012 00:22
|
|
|
ewa29 napisał/a: | bo jego obietnice nigdy nie zostały spełnione |
I nie tylko jego czynni alkoholicy tak już mają za mało jeszcze dostał w d**ę. |
_________________ Dziś dam radę wreszcie wstać,dzisiaj wreszcie ruszę w świat,własną ścieżką, jeszcze nie znaną,
zobaczyć chce co jest za ścianą. |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Wto 24 Sty, 2012 08:16
|
|
|
ewa29 napisał/a: | im dłużej będę zwlekać tym gorzej dla mnie |
Tego się trzymaj Ewo i idź za ciosem |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
|