|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
przed rozwodem z alko...prośba o wsparcie... |
Autor |
Wiadomość |
zagubiona85
Małomówny
|
Wysłany: Pią 18 Lis, 2011 18:54
|
|
|
kahape napisał/a: | zagubiona85 napisał/a: | mam straszne huśtawki nastrojów od euforii po łzy jak grochy zmienne co kilka godzin w zależności od tego czy ten drugi zadzwoni czy popiszę z koleżanką która poprawi mi humor, | a dlaczego KTOŚ ma poprawiać ci humor? Dlaczego czekasz na innych, a nie możesz tego zrobić sama? np. tymi przyjemnościami w gotowaniu, fajnym filmem, piosenką, może .... trzasnąć się perfumami? Zawsze cos się znajdzie.
W czym koleżanka jest lepsza od ciebie? Ona potrafi poprawiać humory a ty nie? Ejże!!! Ty też potrafisz!!!!
pozdr |
no właśnie sama też próbuje malując paznokcie na fajny kolor czy słuchając muzyki...ale większą siłą napędową są inni ludzie dla których mogę żyć...
oj ale popaprana ta moja psychika
chyba naprawdę oprócz terapii współuzależnienia przydałaby mi się jeszcze porządna psychoterapia ale skąd brać na to kasę..
no i jak zająć się sobą żeby się nad sobą nie użalać? i tak sobie już mnóstwo zajęć wynalazłam, ale ciągle jeszcze znajduje czas na smutek..a może nie da się bez tego..trzeba przejść i swoje przezyc |
|
|
|
|
OSSA
Upierdliwiec
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 20 Wrz 2011 Posty: 2272 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: Sob 19 Lis, 2011 10:00
|
|
|
zagubiona85 napisał/a: |
chyba naprawdę oprócz terapii współuzależnienia przydałaby mi się jeszcze porządna psychoterapia ale skąd brać na to kasę..
|
Dla chcącego nic trudnego , nie potrzebujesz kasy na psychoterapię możesz zgłosić się do najbliższej placówki leczenia uzależnień w swoim mieście lub pobliżu.
Obok terapii dla osób współuzależnionych prowadzona jest terapia indywidualna.W mojej poradni były jeszcze zajęcia tematyczne np. asertywność, walka ze stresem, uczucia.
Zupełnie za darmo możesz iść na grupę Al-Anon.
Dla mnie największą korzyścią z tych zajęć, że poznałam dziewczyny z którymi przyjaźnie się do dziś w każdej chwili mogę zadzwonić pogadać, umówić się w realu na kawę. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|