|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Przesunięty przez: Klara Wto 15 Lut, 2011 15:57 |
Chcę w końcu być szczęśliwa |
Autor |
Wiadomość |
OSSA
Upierdliwiec
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 20 Wrz 2011 Posty: 2272 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: Czw 22 Wrz, 2011 19:48
|
|
|
Małami nie przejmuj się moim gadaniem, mam po prostu doła. Jak się chce to wszystko można Choć nie będzie ci łatwo, macie małe dzieci i przy rozwodzie może być szarpanina o dzieci, alimenty, widzenia itd.
Słusznie zauważyłaś on tak naprawdę nie wierzy, że TY odeszłaś, myśli babie odbiło,
wróci tu ma mieszkanie, które urządzała, dzieci mają dobre warunki, zrobi wszystko,by ciebie zmanipulować, nawet pójdzie na terapie jeśli mu na Was zależy, ale czy przestanie pić ???
Nie poszłam dalej, bo on przestał pić (rok), osiągnęłam spokój o który walczyłam tyle lat.
Teraz mam pełnoletnie dzieci, to on musi być Oky, by chciały z nim gadać.
Zawsze będzie nas wiele łączyć, przez te wszystkie lata nie było tylko źle, bywało dobrze, on jest inteligentnym facetem (oczywiście jak nie pije) mieliśmy wspólne zainteresowania, znajomych, itd. przeszkadzał tylko ALKOHOL. |
|
|
|
|
Flandria
Uzależniony od netu DDA (Dzielna, Dobra, Aktywna)
Pomogła: 69 razy Dołączyła: 28 Mar 2009 Posty: 3233
|
Wysłany: Czw 22 Wrz, 2011 19:52
|
|
|
elzbieta2011 napisał/a: | osiągnęłam spokój o który walczyłam tyle lat. |
to może dlatego tak Cię to boli?
sukces okazał się zwykłą fatamorganą ... |
|
|
|
|
OSSA
Upierdliwiec
|
Wysłany: Czw 22 Wrz, 2011 20:05
|
|
|
Flandra napisał/a: | elzbieta2011 napisał/a: | osiągnęłam spokój o który walczyłam tyle lat. |
to może dlatego tak Cię to boli?
sukces okazał się zwykłą fatamorganą ... |
Masz rację, ale to nie mój temat.
Małami jest na początku drogi, życzę jej by wybrała lepszą drogę niż ja. |
|
|
|
|
Żeglarz
Gaduła
|
Wysłany: Czw 22 Wrz, 2011 20:47
|
|
|
elzbieta2011 napisał/a: | Małami jest na początku drogi, życzę jej by wybrała lepszą drogę niż ja. |
Droga każdego dnia zaczyna się od nowa |
|
|
|
|
małami
Towarzyski
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 15 Lut 2011 Posty: 201
|
Wysłany: Pią 23 Wrz, 2011 06:26
|
|
|
elzbieta2011 napisał/a: | przy rozwodzie może być szarpanina o dzieci |
O dzieci szarpać się nie zamierzam, wręcz przeciwnie, chciałabym by mąż spędzał z nimi jak najwięcej czasu, o ile oczywiście będzie trzeżwy. elzbieta2011 napisał/a: | Słusznie zauważyłaś on tak naprawdę nie wierzy, że TY odeszłaś, myśli babie odbiło,
wróci tu ma mieszkanie, które urządzała, dzieci mają dobre warunki |
Mieszkania faktycznie mi szkoda, niedawno wyremontowane, dbałam o nie, zawsze był porządek, a mojemu mężowi syf nie przeszkadza, więc w tej chwili jest już pewno nieźle zapuszczone. elzbieta2011 napisał/a: | nawet pójdzie na terapie jeśli mu na Was zależy, ale czy przestanie pić ??? |
Numer z terapią już przerabialiśmy. Terapia podobno uświadomiła mu, że nie jest z nim jeszcze tak źle. Przecież nie śpi nawalony pod ławką i nie pije najtańszych trunków. Uznał, że po prostu się z piciem trochę zagalopował Teraz gdy odeszłam znów zapisał się na terapię,żebym tylko wróciła, ale tym razem nabrać się nie dałam. Cytat: | Zawsze będzie nas wiele łączyć, przez te wszystkie lata nie było tylko źle, bywało dobrze, on jest inteligentnym facetem (oczywiście jak nie pije) mieliśmy wspólne zainteresowania, znajomych, itd. przeszkadzał tylko ALKOHOL. | No właśnie, ALKOHOL. Zaakceptować mogę porozrzucone skarpetki ale alkoholu NIE POTRAFIĘ. |
|
|
|
|
OSSA
Upierdliwiec
|
Wysłany: Pią 23 Wrz, 2011 06:44
|
|
|
[quote="małami"]
Jesteś Wielka, bo przestałaś się kręcić wkoło .
Z pozostałymi sprawami dasz sobie radę, z tego co piszesz nie jesteś sama, masz wsparcie mamy.
Jeśli mogę coś doradzić, nie wycofuj się z tego pozwu o alimenty, będziesz miała zagwarantowane pieniądze na życie dla dzieci.
Mój alimenciarz (to jego słowa) tak się bał konsekwencji nie płacenia alimentów (komornik. ), że zawsze nawet jak pił, w pierwszej kolejności dawał kasę na dzieci.
Przynajmniej nie musiałam się martwić, że nie mam za co jedzenia dzieciom kupić. |
Ostatnio zmieniony przez OSSA Pią 23 Wrz, 2011 06:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Żeglarz
Gaduła
|
Wysłany: Sob 14 Sty, 2012 15:10
|
|
|
Cześć małami
Co słychać u Ciebie? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|