Nie wiem co robić i jak się zachować |
Autor |
Wiadomość |
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Śro 06 Kwi, 2011 21:17
|
|
|
O, tu masz link do Powiatowego Centrum Pomocy Rodzinie w Łańcucie: http://www.pcpr-lancut.pl...enu=28&strona=1
Na tej stronce jest informacja, że sami nie udzielają pomocy, ale kierują pod właściwy adres.
Wynika z tego, że jeśli tam zadzwonisz, to się wszystkiego dowiesz. |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
niesmiala
Małomówny
|
Wysłany: Śro 06 Kwi, 2011 21:30
|
|
|
dziekuje Klaro za informacjie |
|
|
|
|
niesmiala
Małomówny
|
Wysłany: Czw 03 Lis, 2011 22:21
|
|
|
Nawet nie wiem od czego mam zaczac.Zostalo mi jeszcze do powrotu do domu 2 tygodnie dzis maz przywiozl starsza corke ze szpitala ma zapalenie stawu kolanowego po 3 dniach wyposcili do domu przepisali antybiotyk po kturym jest jej bardzo nie dobrze, i kazali jutro mezowi przyjechac do szpitala dowiedziec sie co dalej .Najgorsze jest wtym to ze muj maz dzis wlasnie zacza pic a ja nic nie moge zrobic serce mi peka ze sa z nim same i jeszcze corka ktura potrzebuje opieki bo nie moze chodzic do ja noga boli a niech to szlak |
|
|
|
|
niesmiala
Małomówny
|
Wysłany: Czw 03 Lis, 2011 22:24
|
|
|
dlaczego ja jestem taka glupia tyle razy juz dostalam nauczke |
|
|
|
|
Klara
|
Wysłany: Czw 03 Lis, 2011 22:30
|
|
|
Gosiu, może masz jakąś sąsiadkę, którą byś mogła poprosić o pomoc, zaproponować zapłatę za opiekę gdy wrócisz do domu, czy coś podobnego?
Może ktoś z rodziny jest w pobliżu? |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
niesmiala
Małomówny
|
Wysłany: Czw 03 Lis, 2011 22:38
|
|
|
dzwonilam juz do siostry ma jutro do nich pojechac najgorsze ze trzeba do tego szpitala jutro jechac a jak on pojedzie jak pije i pewnie bedzie pil najmnie 3 tyg pod moja nie obecnosc zrobil sobie 2 butle wina |
|
|
|
|
Klara
|
Wysłany: Czw 03 Lis, 2011 22:42
|
|
|
niesmiala napisał/a: | dzwonilam juz do siostry ma jutro do nich pojechac |
Chodziło mi o kogoś, kto również pojedzie z małą do szpitala.
Siostra nie zechce?
Może wzięłaby dzieci do siebie...
Czemu zostawiasz dzieci z alkoholikiem? |
|
|
|
|
niesmiala
Małomówny
|
Wysłany: Czw 03 Lis, 2011 22:51
|
|
|
Sylwia ma juz 18 lat moz nie pil 3 miesiace po ostatnim ciagu obiecwal ze juz nie bedzie pil byl nawet na rozmowie u terapelty a ja glupia znow dalam sie zmanipulowac on jest w tym mistrzem |
|
|
|
|
niesmiala
Małomówny
|
Wysłany: Czw 03 Lis, 2011 22:53
|
|
|
i znow dalam sie oszukac sama sobie jestem winna |
|
|
|
|
Klara
|
Wysłany: Pią 04 Lis, 2011 07:41
|
|
|
niesmiala napisał/a: | Sylwia ma juz 18 lat |
Aaaa, no to inna sprawa...
niesmiala napisał/a: | po ostatnim ciagu obiecwal ze juz nie bedzie pil |
Nigdy nie wierz w to, co obiecuje alkoholik po ciągu, czyli na poczuciu winy.
Czy to Ty utrzymujesz swojego męża, czy on też pracuje? |
|
|
|
|
Ate
Nimfomanka netowa
Pomogła: 36 razy Wiek: 56 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 1869
|
Wysłany: Pią 04 Lis, 2011 08:21
|
|
|
Klara napisał/a: | Nigdy nie wierz w to, co obiecuje alkoholik po ciągu, czyli na poczuciu winy. | to jest najprawdzwsza prawda, na poczuciu winy obiecywalam gwiazdki z nieba, byleby tylko dzieciaki daly mi spokoj |
_________________ fortes fortuna adiuvat
|
|
|
|
|
esaneta
Moderator
Pomogła: 94 razy Wiek: 52 Dołączyła: 12 Lip 2011 Posty: 3397
|
Wysłany: Pią 04 Lis, 2011 08:24
|
|
|
Ate napisał/a: | Klara napisał/a: | Nigdy nie wierz w to, co obiecuje alkoholik po ciągu, czyli na poczuciu winy. | to jest najprawdzwsza prawda, na poczuciu winy obiecywalam gwiazdki z nieba, byleby tylko dzieciaki daly mi spokoj |
A ja poszłam dalej - nigdy nie wierzę alkoholikowi, albo raczej nigdy nie uzależniam się/mojego życia/moich spraw/naszych wspólnych też - od deklaracji alko.
Udaje mi się w ten sposób unikac rozczarowania a w wielu wypadkach i kłopotów mniejszych bądź większych. |
_________________ I Love gołąbki Klarci.
|
|
|
|
|
Ate
Nimfomanka netowa
|
Wysłany: Pią 04 Lis, 2011 08:27
|
|
|
esaneta napisał/a: | A ja poszłam dalej - nigdy nie wierzę alkoholikowi, albo raczej nigdy nie uzależniam się/mojego życia/moich spraw/naszych wspólnych też - od deklaracji alko. | tak Esanetko, Tylko Ty jestes madra, pewna siebie, dojrzala emocjonalnie kobieta a taki dzieciak..ktory nie wie co ma zrobic bo matka znowu zalana w trupa, on sie bedzie chwytal wszystkiego... |
|
|
|
|
|
esaneta
Moderator
Pomogła: 94 razy Wiek: 52 Dołączyła: 12 Lip 2011 Posty: 3397
|
Wysłany: Pią 04 Lis, 2011 08:33
|
|
|
Ate, przepraszam za bezpośredniość - a druga połowa, mąż/partner/ojciec dzieci? Byłas sama z dziećmi gdy piłaś? |
_________________ I Love gołąbki Klarci.
|
|
|
|
|
Ate
Nimfomanka netowa
|
Wysłany: Pią 04 Lis, 2011 08:37
|
|
|
esaneta napisał/a: | Byłas sama z dziećmi gdy piłaś? | spokojnie, mozesz pytac, moj partner podjal prace dzieki ktorej pojawial sie srednio raz w tygodniu w domu, doskonale mial swiadomosc ze pije, majac w domu malenkie dziecko.. Nie bede go obwiniac i oceniac, bo najwiececy syfu w zyciu swoich dzieci zrobilam ja.. Jest to czescia mnie, takie uklucia w ser<cu, poczucie winy ktorego nie sposob sie po propstu pozbyc |
|
|
|
|
|
|