Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Wiedźma
Czw 19 Sty, 2012 23:20
nowa,zagubiona,żona alkoholika
Autor Wiadomość
yankiel 
Towarzyski
Gwiazdka

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Czw 19 Sty, 2012 19:53   

tu raczej o mojego alko chodzi,a jego rodzice 50lat po slubie,profesorowie czynni do tej pory,i co??skad on taki sie wzial?brat 15lat w stanach umial sie dorobic majatku poteznego sam ,swoimi rekoma,alkoholizm jest mu obcy,jedynie to co przez mojego meza taka ma stycznosc z tym

Krzysztof 41 
Gaduła
krzysztof

Wysłany: Czw 19 Sty, 2012 19:54   

yankiel napisał/a:
sluchajcie wlasnie ja wiem,wiec zajmijcie cie czyms innym jak kopaniem w czyims zyciu,nie chcecie ufac ,wierzyc,ciagle cos co mwoie nie jest prawda,wiec co tu pisac,skoro itak wiecie lepiej,czy to sąd ,bo ja sie tak tu czuje,nie ma wsparcia,a szukanie i doklejanie czegis,czego nie bylo,nie bylo alkoholizmu w moim zyciu a ja NIE ZNAM DO TEJ PORY SMAKU PIWA,WINA ,NIGDY NIE MIALAM W USTACH

Wiesz ludzie po prostu próbują Ci pomóc,wytłumaczyć, myślę że jest to wszystko robione za szybko i zamiast pomocnej dłoni odbierasz to forum jako osaczenie Ciebie odsapnij troszkę i zacznij rozumieć co piszą odsuń od siebie złe emocje. :pocieszacz:

yankiel 
Towarzyski
Gwiazdka

Wysłany: Czw 19 Sty, 2012 19:55   

no to skoro to odkrylas,usial byc alkohol,wiec jak o normalnosci mowic,u mnie nie bylo nic,32lata po slubie chodzili za raczke po ulicach,tak bylo

yankiel 
Towarzyski
Gwiazdka

Wysłany: Czw 19 Sty, 2012 19:57   

dobrze to Krzysztof zauwazyles,tak wlasnie to odczuwam,denerwuje sie z kolejnych atakow,lub dopisywania mi jakis historii z mojego dziecinstwa jak ja je sama znam najlepiej,to boli poprostu,to rani moich rodzicow,ktorzy dali z siebie wszystko,zebym miala jak najlepiej

OSSA 
Upierdliwiec

Pomogła: 29 razy
Wysłany: Czw 19 Sty, 2012 20:02   

Klara napisał/a:
Osoby dorastające w rodzinach dotkniętych dysfunkcją, mają tendencje do wiązania się z dysfunkcyjnymi partnerami - alkoholikami, narkomanami, hazardzistami, ludźmi emocjonalnie niestabilnymi...
Kobiety o cechach DDD (z rodzin dysfunkcyjnych) kochają ratować biednych uzależnionych :(
Nie oburzaj się Yankielko, wszystkie przez to przeszłyśmy :(

Klaro nie zgadzam się z Tobą, ja nie dorastałam w rodzinie dotkniętej dysfunkcją, w moim domu było skromnie, czasem biednie ale zawsze mogłam liczyć na rodziców, a jednak sama wybrałam sobie na partnera uzależnionego człowieka.
Dlaczego :mysli: , bo się zwyczajnie zakochałam i nie wiedziałam jak wygląda życie z osobą uzależnioną. Najpierw nie widziałam , później liczyłam, że go zmienię, aż w końcu osiągnęłam własne dno. Zaczęłam zmieniać siebie i swoje nastawienie wobec jego choroby. Pozwoliłam mu dorosnąć i ponosić konsekwencję picia.
Widać były dotkliwe, bo przestał pić, może jest na tzw. "dopuściku" , ale nie mam zamiaru się tym martwić.

Krzysztof 41 
Gaduła
krzysztof

Więc musisz podejść z dystansem i nie bierz wszystkiego co ludzie piszą do Siebie tu są przecież DDD DDA i inni uzależnieni którzy chcą Ci pomóc jak najszybciej tylko się da i nic nie poradzisz oprócz dystansu jaki musisz zachować musisz iść małymi krokami do przodu. :pocieszacz:

Klara 
Uzależniony od Dekadencji

Pomogła: 264 razy

yankiel napisał/a:
no to skoro to odkrylas,usial byc alkohol

:nie: Nie było - sporadycznie tak, że mogę na palcach policzyć, kiedy mój ojciec pił alkohol. Mama w tym samym czasie - kieliszek, dwa...
Natomiast mój ojciec był wybuchowy i apodyktyczny, ogromnie dużo wymagał od dzieci, (choć od siebie też).
Wszystko w domu było podporządkowane jego spokojowi, jego pracy, jego zadowoleniu...WSZYSTKO!

OSSA 
Upierdliwiec

Pomogła: 29 razy
Wysłany: Czw 19 Sty, 2012 20:05   

yankiel napisał/a:
dobrze to Krzysztof zauwazyles,tak wlasnie to odczuwam,denerwuje sie z kolejnych atakow,lub dopisywania mi jakis historii z mojego dziecinstwa jak ja je sama znam najlepiej,to boli poprostu,to rani moich rodzicow,ktorzy dali z siebie wszystko,zebym miala jak najlepiej

Nie denerwuj się wiele osób na forum ma takie doświadczenie z domów rodzinnych i pewnie nie może zrozumieć jak osoby , które miały fajne dzieciństwo i dobrych rodziców mogło wdepnąć w .... Mogły ja sama jestem tego przykładem.

Klara 
Uzależniony od Dekadencji

Pomogła: 264 razy
Wysłany: Czw 19 Sty, 2012 20:06   

OSSA napisał/a:
się zwyczajnie zakochałam i nie wiedziałam jak wygląda życie z osobą uzależnioną

Echhh, ja też... :skromny:

Chciałam wytłumaczyć Yankielce, dlaczego wypytujemy o Jej dzieciństwo, bo nas oskarżyła o plotkarstwo :(
Nie zaprzeczysz, że to co napisałam, w ogromnej większości przypadków się potwierdza.

yankiel 
Towarzyski
Gwiazdka

Wysłany: Czw 19 Sty, 2012 20:10   

raczej to forum w wiekszosci mnie wlasnie bardzo szybko osaczylo,poniewaz czulam to juz od kilku dni,napisalam do Wiedzmy,zeby usunela moje konto tu,nie chcialam zeby moj maz czytal jakby mial wejsc,ale i glownie po to zebym sama wlasnie odsapnela,bo nie czulam wsparcia,a szybki bieg z kopniakami,jednak Wiedzma stwierdzila,ze nie wolno usunac konta ,bo rada starszych nie wyraza decyzji na to ,a nawet na schowanie tego watku do archiwum,to jakby musowe tu byc i odbierac kolejne razy,bo jednak jest ciekawosc,kto zaraz mi przylozy cos nowego

yankiel 
Towarzyski
Gwiazdka

Wysłany: Czw 19 Sty, 2012 20:11   

ja zakochalam sie w czlowieku ,ktory kilka miesiecy naszej znajomosci zbudowal nam dom,to byl poczatek,nie bylo mowy o zadnym nalogu

yankiel 
Towarzyski
Gwiazdka

Wysłany: Czw 19 Sty, 2012 20:21   

chcialam sie stad uwolnic ,ale wiedzma trzyma mnie tu sila,a naprawde wiele zlych emocji wlasnie stad odebralam w ostatnich dniach

yankiel 
Towarzyski
Gwiazdka

Wysłany: Czw 19 Sty, 2012 20:22   

TAK SIE NIE ROBI WIEDZMO,NIE OGRANICZAJ WOLNOSCI,DAJ ODEJSC,GDY CZUJESZ SIE ,ZLE ODBIERANA
Ostatnio zmieniony przez yankiel Czw 19 Sty, 2012 20:25, w całości zmieniany 1 raz  

yankiel 
Towarzyski
Gwiazdka

Wysłany: Czw 19 Sty, 2012 20:26   

NAPISALAM,NOWA,ZAGUBIONA,ALE GDZIE TAM,CHCE MI SIE PLAKAC POPROSTU,NIE ,ZE MAM MEZA ALKOHOLIKA,BO WIEM,ZE DAMY RADE,ALE ,ZE TU TAK MI WYSZLO

Wiedźma 
Administrator

Pomogła: 193 razy
Wysłany: Czw 19 Sty, 2012 20:29   

A czy ja Cię trzymam siłą? :shock:
Wystawiłam rękę przez Twój monitor i złapałam Cię za włosy?
Sorry, Yankiel, ale jeśli nie chcesz tu być, to przestań się logować i tyle.
Nie zamierzam Ci kolejny raz tłumaczyć moich decyzji.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi