Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA "

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Komputerowy kącik Stefcia
Autor Wiadomość
Klara 
Uzależniony od Dekadencji


Pomogła: 258 razy
Dołączyła: 24 Lis 2008
Posty: 8047
Wysłany: Pon 16 Sty, 2017 16:08   

Aaaaa..... znalazłam! http://allegro.pl/listing...-5-uni-1-1-1025
_________________
"Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/
 
     
olga 
Uzależniony od Dekadencji


Pomogła: 74 razy
Wiek: 49
Dołączyła: 01 Wrz 2011
Posty: 5502
Skąd: Hagen
Wysłany: Pon 23 Sty, 2017 16:09   

drukarka nie powinna mnie poinformowac, ze tusz sie skonczyl? :drapie:

(wypiela tylek na mnie i nie drukuje) :(

nie chce sie kosztowac jesli tusz jeszcze jest
 
     
Stefcio 
Towarzyski



Wiek: 34
Dołączyła: 17 Mar 2016
Posty: 152
Wysłany: Wto 24 Sty, 2017 14:07   

a jaki to model drukarki? No i czy zmieniałaś coś w oprogramowaniu od ostatniej informacji o tuszu
_________________
-Jak zjeść słonia?
-Po kawałku!
 
     
staaw 
Uzależniony od Dekadencji


Pomógł: 120 razy
Wiek: 47
Dołączył: 18 Sie 2010
Posty: 8893
Wysłany: Czw 26 Sty, 2017 17:50   

Jakie zastosowanie może mieć przejściówka USB=>RJ42?

_________________
Za demokracją bywam, przeciwko głupocie jestem...
 
     
Stefcio 
Towarzyski



Wiek: 34
Dołączyła: 17 Mar 2016
Posty: 152
Wysłany: Pią 27 Sty, 2017 14:01   

To nie przejściówka, tylko zewnętrzna karta sieciowa. Ale zastosowanie dla przejściówki też by się znalazło, skrętka ma skuteczny zasięg około 100m i jest tania więc może być bardziej opłacalne przesyłanie danych nią, ale to raczej w bardziej wyspecjalizowanych rozwiązaniach.
_________________
-Jak zjeść słonia?
-Po kawałku!
 
     
olga 
Uzależniony od Dekadencji


Pomogła: 74 razy
Wiek: 49
Dołączyła: 01 Wrz 2011
Posty: 5502
Skąd: Hagen
Wysłany: Pią 27 Sty, 2017 17:22   

drukarka to HP ENVY 4520

mam jeszcze jeden problem...tak sie odprawialam, ze nie zaznaczylam zeby karta pokladowa bylo w formacie pdf i nie da jej sie wydrukowac....
owszem mam ja na laptopie ale przeciez nie bede z laptopem na lotnisko jechac
da sie cos z tym zrobic zeby bylo w tym pdf do druku albo ewentualnie przeniesc na tableta?

wytlumacz mi Stefcio tylko tak jak krowie na granicy bo ja nie kumata :glupek:
 
     
Stefcio 
Towarzyski



Wiek: 34
Dołączyła: 17 Mar 2016
Posty: 152
Wysłany: Pią 27 Sty, 2017 20:10   

Hej Olga, spróbuj zrobić tak jak opisane w tym poradniku, http://techformator.pl/na...jki-drukowania/

Spróbuj rozdziału pierwszego a jak sie nie uda to możesz spróbować z wiersza poleceń

a co do karty pokładowej to w jakim formacie jest? inne niż pdf formaty też powinno dać się wydrukować
_________________
-Jak zjeść słonia?
-Po kawałku!
 
     
olga 
Uzależniony od Dekadencji


Pomogła: 74 razy
Wiek: 49
Dołączyła: 01 Wrz 2011
Posty: 5502
Skąd: Hagen
Wysłany: Sob 28 Sty, 2017 11:48   

udalo mi sie skopiowac te karte razem z kodem kreskowym, potem wysllalam ja sobie sama na swoja poczte, teraz jest mozliwosc wydrukowania, mam tylko obawe czy ten kod nie jest znieksztalcony i bedzie czytelny dla skanera
jak myslisz moze tak byc?
 
     
Linka 
Moderator


Pomogła: 42 razy
Wiek: 54
Dołączyła: 15 Gru 2011
Posty: 2297
Wysłany: Sob 28 Sty, 2017 11:56   

Olga, a pod spodem są cyferki ?
_________________
Na moim niebie zawsze świeci słońce :)
 
     
olga 
Uzależniony od Dekadencji


Pomogła: 74 razy
Wiek: 49
Dołączyła: 01 Wrz 2011
Posty: 5502
Skąd: Hagen
Wysłany: Sob 28 Sty, 2017 11:59   

nie ma ale na oryginale tez nie ma
to jest jakis taki kod co ma bardzo duzo roznych kreseczek a pod spodem sa moje dane, dane lotu, na jednym i na tym drugim tez jest to samo
 
     
Linka 
Moderator


Pomogła: 42 razy
Wiek: 54
Dołączyła: 15 Gru 2011
Posty: 2297
Wysłany: Sob 28 Sty, 2017 12:04   

W takim razie kreseczki powinny odpowiadać tym danym pod spodem.
Na tej zasadzie działają kody kreskowe, ze wprowadzone dane zamieniają na kreski.
nawet gdyby kreski nie były czytelne , to można ręcznie wprowadzić te dane pod kodem.
_________________
Na moim niebie zawsze świeci słońce :)
 
     
olga 
Uzależniony od Dekadencji


Pomogła: 74 razy
Wiek: 49
Dołączyła: 01 Wrz 2011
Posty: 5502
Skąd: Hagen
Wysłany: Sob 28 Sty, 2017 12:17   

ahaaaa dzieki
jesli wykaza sie dobra wola to wprowadza 23r
 
     
margo 
Upierdliwiec


Pomogła: 31 razy
Dołączyła: 12 Sie 2013
Posty: 2735
Wysłany: Pon 06 Lut, 2017 19:53   

Pytanie może nie do końca komputerowe ale może ktoś mi coś poradzi.

Mam nowy telefon (dostałam na urodziny :skromny: )
Xiaomi Redmi 3S z androidem MIUI Global 8.1

no i przeszłam z telefonu na kartę z pomarańczowej sieci do sieci różowej :roll:

zapłaciłam za pakiet i teraz mam 10GB internetu... włączam internet, wyskakuje mi, że łączy się z siecią 4G (łał, z poprzednim operatorem miałam tylko H albo E)... i nic. Klops. Przedtem H, a nawet i E działało jako tako, a teraz pomimo 10GB pakietu i LTE du**. Najlepsze jest to, że mi w telefonie pokazuje, że w tym czasie jak mi ten internet nie działał to zużyłam 3MB :p czy możliwe, że ja coś gdzieś nagrzebałam i dlatego nie działa?
 
     
Stefcio 
Towarzyski



Wiek: 34
Dołączyła: 17 Mar 2016
Posty: 152
Wysłany: Wto 07 Lut, 2017 16:35   

margo napisał/a:
sieci różowej :roll:
Tylko nie różowej, ich kolor (na który mają zarezerwowane prawa) to Magenta

Prawdopodobnie masz nieskonfigurowane połączenie dl telefonu, spróbuj wykorzystać ten poradnik, mam nadzieje że pomoże.

Ewentualnie możesz poszukać lub zapytać też tutaj http://telchina.pl/. Oni tam wiedzą wszystko o telefonach Chińskich
_________________
-Jak zjeść słonia?
-Po kawałku!
Ostatnio zmieniony przez Stefcio Wto 07 Lut, 2017 16:37, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
margo 
Upierdliwiec


Pomogła: 31 razy
Dołączyła: 12 Sie 2013
Posty: 2735
Wysłany: Wto 07 Lut, 2017 20:04   

Stefcio napisał/a:
Ewentualnie możesz poszukać lub zapytać też tuta


ok, zapytam tam
ja też znalazłam jakiś polskie forum Miui, może tam też coś podpowiedzą, ale najpierw jutro pożyczę od kogoś telefon i sprawdzę, czy na innym telefonie działa - jak nie działa to najpierw będę atakować sieć koloru madżenta :p a później będę się szwędać po forach
dzięki ;)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Google
WWW komudzwonia.pl

antyspam.pl


Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
Strona wygenerowana w 1.76 sekundy. Zapytań do SQL: 13