|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Historia i wszelkie jej nauki pomocnicze |
Autor |
Wiadomość |
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
|
Wysłany: Pon 04 Kwi, 2022 12:11
|
|
|
Janioł napisał/a: |
jest taka prośba do admina ..wezcie mi juz tego Niemca
Iras jak sobie z jednym niemcem nie radzisz to co bedzię z kompanią ? |
|
_________________ |
|
|
|
|
Jras4
Docent
|
Wysłany: Śro 06 Kwi, 2022 21:20
|
|
|
niw to ze nie radze ,ale raczej nie chce miec urlopu ,chociasz ja i tak ostatnio mało pisze
ale tak wyjasnie dlaczego nie chce tu tego intruza ,chce zacząc pewnien historyczny watek i zakładam ze w tym temacie ten Niemiec jest nieukiem i laikiem oby nie lajkonem ,( laikon w slangu srodowiska debil który nadaje sie jedynie do podawania czegoś ale czegos prostego np cegły ) |
_________________ KATOLIK CZARNY PEDOFIL |
|
|
|
|
Halloween
(banita)
|
Wysłany: Czw 07 Kwi, 2022 01:18
|
|
|
Jras4 napisał/a: | niw to ze nie radze ,ale raczej nie chce miec urlopu ,chociasz ja i tak ostatnio mało pisze |
No wiem, gdybyś tylko zechciał sobie ze mną poradzić... drżę ze strachu.
A przecież możesz skorzystać z mojej pomocy.
Zwróć się z prośbą. Rozpatrzę pozytywnie, po czym niezwłocznie do działania przystąpię. Pomogę ci zredagować nawet tekst skierowany przeciwko mnie. Usunę słowa wynikające z delikatności twojego systemu nerwowego, pozostawiając całość merytorycznego przekazu. Ty wyrazisz swoją dezaprobatę do moich poczynań, a ja pomogę ci uchronić się od konsekwencji nagannych ocen twojego sposobu wysławiania się. Co pewnie przyczyni się do tego, że kolorystyka twego "ubioru" tylko twoim wyborem pozostanie. Wystarczy poprosić.
Jras4 napisał/a: |
ale tak wyjasnie dlaczego nie chce tu tego intruza ,chce zacząc pewnien historyczny watek i zakładam ze w tym temacie ten Niemiec jest nieukiem i laikiem oby nie lajkonem ,( laikon w slangu srodowiska debil który nadaje sie jedynie do podawania czegoś ale czegos prostego np cegły ) |
No skoro nieuk to i oczywiście laik, bardzo precyzyjna, przemyślana ocena.
Oceniać regulamin zabrania, jednak podniosłość i powaga wypowiedzianych słów pozwala na drobne odstępstwo od twardego regulaminu.
Intruz? Dlaczego intruz? Pan sobie usiądzie, herbatkę wypije... pogadamy, załatwimy, pan się przekona, że nie intruz a gość cenny.
Bardzo mnie pan panie Iras ucieszył zapowiedzią kolejnych naukowych wykładów. Tym bardziej pozostanę i z niecierpliwością będę oczekiwał eksplozji wiedzy i intelektu. Oczywiście jako nieuk, pozostanie mi tylko podziwianie wiedzy fachowca. Pewnie od czasu do czasu znajdę to, czy owo...
Oczywiście wtedy natychmiast poinformuje samego mistrza o zaistniałej lekkiej ... (niepoprawności powiedzmy).
Czyli kolego, powinieneś z mojej obecności nawet się ucieszyć.
Pełen wiary oczekuje, że ta obecność moja będzie miała jakiś delikatny wpływ na jakość merytoryczną tego, co zamierzasz tu zaprezentować, omówić.
Mam tylko nadzieje, że nie będę jedynym czytelnikiem, który nie ograniczy się do chóralnych oklasków czy niszczącej krytyki, a podejmie trud merytorycznej dyskusji. Niestety dotychczasowe obserwacje budzą pewien niepokój... o zainteresowanie tutejszych forumowiczów tematyką historyczną. To tak jakby robić wykłady o wyższości pokarmów roślinnych nad mięsnymi w... stadzie lwów.
I tak po gadaninie... ryczeniu, pójdą coś upolować.
Oczywiście, jeżeli twoja debata będzie tyczyła się historii światowego ruchu LGBT... to zajmę się podawaniem cegieł.
W Rzeszy budownictwo rusza, uchodźcy u granic i w państwie.
Z jednym zgodzić się nie mogę. Niestety kolego.
Myślę, że niejeden tzw. debil jest w stanie skompromitować/zawstydzić cię swoim poziomem umiejętności przemiany słowa mówionego w słowo pisane.
Trochę pokory nawet i magistrowi nauk historycznych i nauk pomocniczych, nie zaszkodzi.
Ot nawet wzmianka o dużym zwierzaku kopytnym, który zapomniał jak...
Ufam, że to tylko chwilowa niedyspozycja precyzyjnego umysłu pana magistra.
Czekam. Usiądę cichutko w ostatniej ławce.
|
_________________ Fröhlich leben trotzig kämpfen und mit dem Lächeln sterben. J.P.
Żyj się wesoło, walcz zawzięcie i z uśmiechem umieraj. J.P. |
Ostatnio zmieniony przez Halloween Czw 07 Kwi, 2022 01:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Whiplash
Admin Techniczny
Wiek: 46 Dołączył: 01 Lip 2011 Posty: 1339 Skąd: White Undercane
|
Wysłany: Czw 07 Kwi, 2022 07:42
|
|
|
Jras4 napisał/a: | ale raczej nie chce miec urlopu |
A jednak zbierasz...
Jras4 napisał/a: | lajkonem ,( laikon w slangu srodowiska debil który nadaje sie jedynie do podawania czegoś ale czegos prostego np cegły ) |
Obelga zawoalowana jest nadal obelgą. Tym razem żółta (przynajmniej ode mnie)
A Ciebie Hall nawet nie chce mi się w całości czytać, ale ostrzegam nie prowokuj, to nie pierwszy Twój post w tym tonie. Jeśli masz coś do powiedzenia w temacie historii to proszę bardzo, a jak nie to zapraszam do tematu muzycznego. Polecam "Audience is listening" - Stiviego Vaia, też fajne. |
_________________ Niektórym ludziom należałoby wytoczyć proces myślenia.
Szczęście nie jest celem... Jest środkiem transportu. |
|
|
|
|
Halloween
(banita)
|
Wysłany: Czw 07 Kwi, 2022 12:10
|
|
|
Whiplash napisał/a: |
A Ciebie Hall nawet nie chce mi się w całości czytać, ale ostrzegam nie prowokuj, to nie pierwszy Twój post w tym tonie. Jeśli masz coś do powiedzenia w temacie historii to proszę bardzo, a jak nie to zapraszam do tematu muzycznego. Polecam "Audience is listening" - Stiviego Vaia, też fajne. |
Oczywiście, że będę się wypowiadał w tym, co pan magister napisać raczy.
I ciesz się... to pewnie sprawi, że pan magister bardziej się postara.
Przekonam się jak dalece ten wybitny naukowiec, swoje horyzonty rozciągnąć potrafi.
A być może i jego nowy produkt odejdzie od minionych schematów.
Niestety... nie chciało ci się moderatorze całości czytać.
Ubolewam.
Jednak czy nie należy to do twoich obowiązków?
Czy jako nadzwyczaj inteligentny i nieskazitelnie przyzwoity człowiek, z całością materiału zapoznać się powinieneś, zanim (krytycznie/pozytywnie) tekst zaopiniujesz?
Jak często zdarza ci się krytykować/chwalić, potrawy kucharza bez skosztowania efektu jego kucharskiego kunsztu i kuczennej pracy?
I tobie moderatorze oferuje pomoc... podsyłaj mi teksty, jakie opublikować zamierzasz.
Dyskretnie doradzę, zawarte sprzeczności, baraki konsekwencji wyszukam.
Będzie szansa na ich dopracowanie.
Pozdrawiam, z szacunkiem i podziwem pozostaję.
Ja.
|
_________________ Fröhlich leben trotzig kämpfen und mit dem Lächeln sterben. J.P.
|
|
|
|
Halloween
(banita)
|
Wysłany: Czw 07 Kwi, 2022 12:34
|
|
|
Whiplash napisał/a: | pterodaktyll napisał/a: | tekst do czytania | Tekst jak tekst, ale przypadek kliniczny zaiste ciekawy :p |
Sorry, moja nieuwaga.
Czy pan moderator właśnie mnie obraził?
Czy to tylko wynikająca z pełnionej funkcji doświadczenie pozwoliło panu na zdiagnozowanie przypadku klinicznego?
Pan się postara ze słowami liczyć. Nie dlatego, żebym pana jakoś przesadnie cenił, tylko z uwagi na to dam sobie prawo panu tym samym zacząć odpowiadać. Zaoferujmy sobie szacunek... wzajemny szacunek.
Bez tego my wszyscy staniemy się tutaj Irasami. Bez urazy, pan też.
I masz pan panie mod... już przykład sformowania tekstu, którego moja korektura wyszłaby panu z pewnością na dobre.
Ewentualne piłeczki odbicie;
"Staniemy się Irasami"
Uznam za kiepski argument, szacunek jest zazwyczaj wynikiem czyjegoś taktu i szacunku. Tej zasady Iras nigdy nie nauczył się przestrzegać. Otrzymuje tylko efekt własnej taktyki/jedynej znanej mu formy komunikacji...
Niech pan nie stanie się Irasem, nawet takim w nieco sprytniejszej formie.
Zresztą zawoalowaną formę delikatnej obelgi w Irasa poście pan błyskotliwie wykrył... teraz czas błyskotliwość na własne słowa skierować.
|
|
|
|
|
Halloween
(banita)
|
Wysłany: Czw 07 Kwi, 2022 12:37
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: |
Na tym forum to właściwie standard |
Będziesz zlinczowany.
|
|
|
|
|
Whiplash
Admin Techniczny
Wiek: 46 Dołączył: 01 Lip 2011 Posty: 1339 Skąd: White Undercane
|
Wysłany: Czw 07 Kwi, 2022 13:25
|
|
|
Halloween napisał/a: | Jednak czy nie należy to do twoich obowiązków? |
Niedomówienie ~~~
Halloween napisał/a: | Bez tego my wszyscy staniemy się tutaj Irasami. Bez urazy, pan też. |
A wiesz, że póki co, cenię Go bardziej niż Ciebie? On jest żywym człowiekiem, którego znam, Ty jedynie wytworem mojej wyobraźni funkcjonującym na podstawie subiektywnego odbioru twoich internetowych wypocin. I o ile poziom z Irasem w necie trzymacie równy, o tyle w realu on jest wyżej, niż to co potrafię sobie wyobrazić mając strzęp informacji o Tobie. |
_________________ Niektórym ludziom należałoby wytoczyć proces myślenia.
Szczęście nie jest celem... Jest środkiem transportu. |
|
|
|
|
Halloween
(banita)
|
Wysłany: Czw 07 Kwi, 2022 13:53
|
|
|
Whiplash napisał/a: | Halloween napisał/a: | Jednak czy nie należy to do twoich obowiązków? |
Niedomówienie ~~~
Halloween napisał/a: | Bez tego my wszyscy staniemy się tutaj Irasami. Bez urazy, pan też. |
A wiesz, że póki co, cenię Go bardziej niż Ciebie? On jest żywym człowiekiem, którego znam, Ty jedynie wytworem mojej wyobraźni funkcjonującym na podstawie subiektywnego odbioru twoich internetowych wypocin. I o ile poziom z Irasem w necie trzymacie równy, o tyle w realu on jest wyżej, niż to co potrafię sobie wyobrazić mając strzęp informacji o Tobie. |
No postarałeś się.
Choć jednak trochę już w tym bezradności widzę.
Czy to już wszystko, co wyskrobiesz z głębi umysłowych czeluści?
Piąstki zaciśnięte, buzia złością wykrzywiona, w oczkach łezki słabość emanują...
To widze, tak cię widzę.
Może to ty odpuść, w urok muzyki się rzuć.
Może ona twoja bezsilność ukoi.
Postaram się jak najwięcej ciekawej muzyki podawać.
Może słynne "woman in love" twoją delikatną osobowość wspomoże?
Nie... potrzebne ci jest teraz "Stand Up And Fight" od Turisas.
Miłego dnia forumowiczu.
I nic nie wskórałeś... Iras będzie tu musiał naprawdę się postarać.
Pomocy, mu udziel. Innej aniżeli ta tutaj, kiepska, nieprzemyślana.
|
Ostatnio zmieniony przez Halloween Czw 07 Kwi, 2022 13:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
|
Wysłany: Czw 07 Kwi, 2022 14:13
|
|
|
Na prawdę nie da się zbanować tego niemieckiego trola? |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Czw 07 Kwi, 2022 14:35
|
|
|
staaw napisał/a: | Na prawdę nie da się zbanować tego niemieckiego trola? |
Da się.
Halloween, jeszcze jedna taka prowokacja i wylatujesz.
Z blokadą na IP i wpisem na listę persona non grata.
|
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
Kami
Trajkotka Jak wyczerpać temat, zanim nas wyczerpie K.C.B.
|
Wysłany: Czw 07 Kwi, 2022 14:50
|
|
|
Whiplash napisał/a: | A wiesz, że póki co, cenię Go bardziej niż Ciebie? On jest żywym człowiekiem, którego znam, Ty jedynie wytworem mojej wyobraźni funkcjonującym na podstawie subiektywnego odbioru twoich internetowych wypocin. |
A więc tego, kogo nie znasz OSOBIŚCIE jest jedynie wytworem twojej wyobraźni funkcjonującym na podstawie subiektywnego odbioru internetowych wypocin?! Whiplash napisał/a: | I o ile poziom z Irasem w necie trzymacie równy, o tyle w realu on jest wyżej, |
też kiedyś tak myślałam, żeby przymykać oko na pewne internetowe zachowania a raczej ich brak ale już dawno zmieniłam zdanie i uważam, że jedną z najważniejszych różnic między ludźmi a zwierzętami jest to, że zwierzęta nie pozwalają by najgorszy z nich mógł zostać liderem stada..... |
_________________ To nie droga prowadzi do celu, ale cel wskazuje Ci drogę...K.C.Buszman |
|
|
|
|
Halloween
(banita)
|
Wysłany: Czw 07 Kwi, 2022 15:45
|
|
|
Kami napisał/a: |
A więc tego, kogo nie znasz OSOBIŚCIE jest jedynie wytworem twojej wyobraźni funkcjonującym na podstawie subiektywnego odbioru internetowych wypocin?!
też kiedyś tak myślałam, żeby przymykać oko na pewne internetowe zachowania a raczej ich brak ale już dawno zmieniłam zdanie i uważam, że jedną z najważniejszych różnic między ludźmi a zwierzętami jest to, że zwierzęta nie pozwalają by najgorszy z nich mógł zostać liderem stada..... |
Dziękuję Ci Kami.
Wiem, że Twoja wypowiedź nie jest usprawiedliwieniem, obroną moich poczynań.
Jest głosem rozsądku.
Głosem na pustyni, tym wartościowszym.
Wiedźma napisał/a: | staaw napisał/a: | Na prawdę nie da się zbanować tego niemieckiego trola? |
Da się.
Halloween, jeszcze jedna taka prowokacja i wylatujesz.
Z blokadą na IP i wpisem na listę persona non grata.
|
Wiedźmo, czyn to, co postanowiłaś.
Ja nie zamierzam nic kompletnie zmieniać.
Więc oszczędź sobie jakichś dalszych kłopotów.
Spełnij życzenie forumowej rady starszych.
A I... zatrudnij dla forum kogoś, kto ma choćby gruntowne, podstawowe pojęcie o informatyce.
Blokada na IP nie jest niczym skutecznym. Wpis na listę persona non grata, pomoże tyle, co wpis na listę potraw.
Spoko... nie zamierzam was nękać.
Czyli czasu nie trać.
|
|
|
|
|
Halloween
(banita)
|
Wysłany: Czw 07 Kwi, 2022 17:45
|
|
|
staaw napisał/a: | Na prawdę nie da się zbanować tego niemieckiego trola? |
Wow!
Cóż za gwałtowny popis agresji. Ty tak spontanicznie czy strategicznie? Kolega Whiple... o wsparcie poprosił. Niestety, nawet pomimo mojej wyraźnej zachęty, twoja szefowa postanowiła wrzask potraktować bardziej teatralnie aniżeli skutecznie.
Mnie to już jest obojętne, jednak ty wyglądasz naprawdę żałośnie.
Trzeba było może jakieś wykrzykniki...?
Udajesz takiego czy naprawdę kimś takim jesteś?
Szefowo, ja rozumiem Twoje położenie. Postanowiłem temu osobnikowi kilka słów napisać, jednocześnie sprawę Tobie ułatwiając. Napisałaś "jeszcze raz..." no to jest ten kolejny raz.
No i to pewnie naprawdę jest bezsensem jakiegoś upadłego, alkoholem zniszczonego ludzkiego wraka tutaj dobijać, wyrywać mu jego urojenia o naukowej karierze, o z rynsztoka powstaniu.
Wiedźma... podziękuj mi w myślach i zadziałaj.
No... wiedźmo.
Ja się teraz wyloguje, spraw, aby logowanie było już niemożliwe. No Irasa szkoda.
|
Ostatnio zmieniony przez Halloween Czw 07 Kwi, 2022 17:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Jras4
Docent
|
Wysłany: Czw 07 Kwi, 2022 19:33
|
|
|
Halloween napisał/a: | Zwróć się z prośbą. Rozpatrzę pozytywnie, | tego uczynić nie mogę ,proszenie Niemca o pomoc jest poniżej godności ludzkiej Ale zeby nie wchodzić w polemikę z tobą porostu odejdź |
_________________ KATOLIK CZARNY PEDOFIL |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|