Chyba mi się coś pomyliło. Myslalam , że to ogólny temat a chyba jest jak autor odbiera świat, czyli staaw 2 albo 3. Nie jest to zaczepka ani prowokacja. Już nie udzielam się tutaj.
endriu Gość
Wysłany: Czw 17 Paź, 2019 13:35
nie poPiSaliscie się w tej WWA. Na szczęście Polska Was uratowała
Pomógł: 120 razy Wiek: 47 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 8893
Wysłany: Nie 20 Paź, 2019 16:14
Trudno się nie zgodzić...
Jeżeli uważacie Państwo że PiS to jest bardzo zła partia (ja się z tym zgadzam), to pomyślcie jak złe musiały być poprzednie rządy, jak ogromna korupcja, złodziejstwo, pogarda dla człowieka, tłumienie wolności słowa (czego osobiście doświadczam) że udręczony lud Polski wybrał PiS jako jedyną partię dającą nadzieję że poprzednich władców uda się powsadzać do więzień, bo tam jest ich miejsce...
_________________ Za demokracją bywam, przeciwko głupocie jestem...
ossa Gość
Wysłany: Pon 21 Paź, 2019 16:42
staaw napisał/a:
udręczony lud Polski wybrał PiS jako jedyną partię dającą nadzieję że poprzednich władców
Nie czuje się udręczona nie korzystam z 500 + , 13 emerytury , obniżki PIT . Wkurza mnie , że muszę płać abonament RTV choć nie oglądam "mediów narodowych" , dzięki " dobrej zmianie " płacę wyższe rachunki za leki, czynsz, podstawowe artykuły spożywcze itd.
Wyniki wyborów do Sejmu (proc.)
Prawo i Sprawiedliwość – 43,59
Koalicja Obywatelska PO .N iPL Zieloni – 27,40
Sojusz Lewicy Demokratycznej – 12,56
Polskie Stronnictwo Ludowe – 8,55
Konfederacja Wolność i Niepodległość – 6,81
Mniejszość Niemiecka – 1,09 (zagwarantowane)
Owszem mają więcej mandatów w sejmie Metoda D'Hondta , ale przegrali senat
Teraz próbują majstrować w myśl zasady nie ważne kto jak głosuje, ważne kto liczy głosy.
staaw napisał/a:
PiS jako jedyną partię dającą nadzieję że poprzednich władców uda się powsadzać do więzień, bo tam jest ich miejsce...
Na początek niech zajmą się swoimi "wieżami" , "kamienicami na godziny" itd. zwykły obywatel może być skazany za zjedzenie w sklepie 1 szt. śliwki w czekoladzie o wartości 40 gr.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum