Siła wyższa |
Autor |
Wiadomość |
Maciejka
Uzależniony od netu dawniej perełka

Pomogła: 65 razy Wiek: 54 Dołączyła: 28 Sty 2013 Posty: 3779
|
Wysłany: Śro 10 Sie, 2022 12:13
|
|
|
jal, a jak alkoholik nie pije i udaje ze jest trzezwy? Mowie o takim alkoholiku co przestal pic i zyje sobie radosnie i robi to co robil po pijaku z malymi modyfikacjami.... |
_________________ [*] [*] [*]
Otulić siebie miłością, szczegolnie gdy jest cieżko, trudno. |
|
|
|
 |
dromax
Towarzyski abstynencki styl życia

Pomógł: 2 razy Wiek: 72 Dołączył: 27 Lis 2010 Posty: 489 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: Śro 10 Sie, 2022 14:30
|
|
|
Maciejka napisał/a: | jal, a jak alkoholik nie pije i udaje ze jest trzezwy? Mowie o takim alkoholiku co przestal pic i zyje sobie radosnie i robi to co robil po pijaku z malymi modyfikacjami.... |
Jak udaje? Na czy to ma polegać? |
_________________ http://bez-dymka.cba.pl |
|
|
|
 |
Maciejka

|
Wysłany: Śro 10 Sie, 2022 14:35
|
|
|
Na tym co Ty np. Prezentujesz tu na forum. Sprostowanie: Ty nie udajesz, jestes przekonany ze swiat jest inny jak jest w rzeczywistosci. Ja tez bylam o tym przekonana ale terapeuty wybili mi to z glowy. Tatus moj dalej jest o tym przekonany ale starsi ludzie maja swoj swiat to moze niech tak mu juz zostanie po co burzyc spokoj i ryzykowac obraza majestatu *swietej krowy* skoro byl nia przez cale zycie. |
|
|
|
 |
jal
Gaduła Alkoholik dozgonny.

Pomógł: 13 razy Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 790 Skąd: świętokrzyskie
|
Wysłany: Śro 10 Sie, 2022 16:40
|
|
|
Maciejka napisał/a: | jal, a jak alkoholik nie pije i udaje ze jest trzezwy? Mowie o takim alkoholiku co przestal pic i zyje sobie radosnie i robi to co robil po pijaku z malymi modyfikacjami.... |
Każdy ma swoją siłę Wyższą jak i większą...
Abstynencja to jest dopiero początek drogi do trzeźwego życia o takim co mimo nie picia ma nadal myślenie alkoholowe o życiu świecie i wartościach,mówi się że jest pijany na sucho - wiem coś o tym 30 lat temu miałem dwa lat samej abstynencji wtedy nie piłem na zapartego a rodzina miała ze mną koszmar (nie znałem AA). potem zapiłem i dopiero po dwóch latach zacząłem zdrowienie z programem AA i różnymi innymi formami psychoterapeutycznymi. |
_________________ Mam bardzo silną wolę... robi ze mną co jej się tylko podoba.
Mój fotoblog |
|
|
|
 |
Maciejka

|
Wysłany: Śro 10 Sie, 2022 16:47
|
|
|
Ja wiem jal ze tak sie mowi o takim co przestal pic i koniec , zrobil co trzeba to czego od niego chca. W koncu wyczyn wuelki, przestal pic a ze zycie z takim bywa trudniejsze i gorsze jak z pijacym to juz calkiem inna para kaloszy. Teraz dromax cos mi napisze. Dobra przyznaje sie to byla celowa prowokacja z mojej strony. Juz nie bede.... |
Ostatnio zmieniony przez Maciejka Śro 10 Sie, 2022 16:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
dromax

|
Wysłany: Śro 10 Sie, 2022 17:07
|
|
|
Maciejka napisał/a: | Na tym co Ty np. Prezentujesz tu na forum. Sprostowanie: Ty nie udajesz, jestes przekonany ze swiat jest inny jak jest w rzeczywistosci. Ja tez bylam o tym przekonana ale terapeuty wybili mi to z glowy. Tatus moj dalej jest o tym przekonany ale starsi ludzie maja swoj swiat to moze niech tak mu juz zostanie po co burzyc spokoj i ryzykowac obraza majestatu *swietej krowy* skoro byl nia przez cale zycie. |
...Jesteś dzieckiem wszechświata, nie mniej niż gwiazdy i drzewa masz prawo być tutaj i czy to jest dla ciebie jasne czy nie, nie wątp, że wszechświat jest taki jaki być powinien....(fragment DESIDERATY)
Czyli świat jest taki - jaki być powinien... To twoje pitolenie na co się zda? |
|
|
|
 |
Maciejka

|
Wysłany: Śro 10 Sie, 2022 17:11
|
|
|
A Twoje pitolenie na co? Te teologiczne co jest Twoje bo ksiadz naucza inaczej i te abstynencko- alkoholowo-AAowskie co tez odbiega od zdrowienia i zasad AA a, nawet klubow abstynenckivh? |
Ostatnio zmieniony przez Maciejka Śro 10 Sie, 2022 17:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
dromax

|
Wysłany: Śro 10 Sie, 2022 17:32
|
|
|
Maciejka napisał/a: | A Twoje pitolenie na co? Te teologiczne co jest Twoje bo ksiadz naucza inaczej i te abstynencko- alkoholowo-AAowskie co tez odbiega od zdrowienia i zasad AA a, nawet klubow abstynenckivh? |
Zasady AA to ja mam gdzieś (by nie powiedzieć dosadniej). te całe kroki i te sławetne tradycje to mnie dzisiaj nie interesują...
Podobnie jak ta cała pieprzona CZAPA AA - te całe służby regionalne, ta całe intergrupy i ta cała służba krajowa. Przecież ich wszystkich trzeba utrzymywać ze zbiórki kapelusza. |
|
|
|
 |
staaw
Uzależniony od Dekadencji

Pomógł: 125 razy Wiek: 51 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9003
|
Wysłany: Śro 10 Sie, 2022 17:36
|
|
|
dromax napisał/a: | Zasady AA to ja mam gdzieś (by nie powiedzieć dosadniej). |
Kiedy piłem miałem gdzieś wszystkie zasady... czym się różnisz od pijaka?
No i oczywiście chętnie liczyłem pieniądze różnych "darmozjadów" zamiast swoich... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy. |
|
|
|
 |
dromax

|
Wysłany: Śro 10 Sie, 2022 19:34
|
|
|
staaw napisał/a: |
Kiedy piłem miałem gdzieś wszystkie zasady... czym się różnisz od pijaka?
... |
Różnica jest zasadnicza, ogromna bym rzekł...
A czym się różni pijak zwyczajny od nadzwyczajnego? A czym się różni alkoholik czynny od tego niepijącego? A czym się on różni od pijaka zwyczajnego, a czym od nadzwyczajnego?
tego typu pytania można mnożyć...
Chcesz dalej filozofować??? |
Ostatnio zmieniony przez dromax Śro 10 Sie, 2022 19:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
staaw

|
Wysłany: Śro 10 Sie, 2022 19:53
|
|
|
dromax napisał/a: | Chcesz dalej filozofować??? |
Właściwie to staram się rozmawiać z ludźmi trzeźwymi, szanującymi zasady.
Czasem, kiedy komputer eksportuje mi kilkadziesiąt minut pakiet zdjęć, piszę by nie gapić się bezczynnie w pasek postępu |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy. |
|
|
|
 |
dromax

|
Wysłany: Śro 10 Sie, 2022 21:42
|
|
|
staaw napisał/a: | dromax napisał/a: | Chcesz dalej filozofować??? |
Właściwie to staram się rozmawiać z ludźmi trzeźwymi, szanującymi zasady.
Czasem, kiedy komputer eksportuje mi kilkadziesiąt minut pakiet zdjęć, piszę by nie gapić się bezczynnie w pasek postępu |
Raczej GOŃ SIĘ! |
|
|
|
 |
staaw

|
Wysłany: Czw 11 Sie, 2022 04:39
|
|
|
dromax napisał/a: | Raczej GOŃ SIĘ! |
Smutno mi kiedy widzę jak cierpisz przez tą całą abstynencję
|
|
|
|
 |
jal
Gaduła Alkoholik dozgonny.

Pomógł: 13 razy Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 790 Skąd: świętokrzyskie
|
Wysłany: Czw 11 Sie, 2022 05:35
|
|
|
dromax napisał/a: | ...Zasady AA to ja mam gdzieś (by nie powiedzieć dosadniej). te całe kroki i te sławetne tradycje to mnie dzisiaj nie interesują...
Podobnie jak ta cała pieprzona CZAPA AA - te całe służby regionalne, ta całe intergrupy i ta cała służba krajowa. Przecież ich wszystkich trzeba utrzymywać ze zbiórki kapelusza. |
A jak się to ma do grupy AA którą proponujesz w stopce ? |
_________________ Mam bardzo silną wolę... robi ze mną co jej się tylko podoba.
Mój fotoblog |
|
|
|
 |
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku

Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4541 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Czw 11 Sie, 2022 05:39
|
|
|
dromax napisał/a: |
Raczej GOŃ SIĘ! | trzeżwiejący alkoholicy rzadko tak się zachowują bo wiedzą czym jest asertywność natomiast Ci od d*** reprezentują taką postawę jak Twoja . Ot chrześcijaninie godna zaprawdę jest Twoja postawa |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
 |
|