jestem tu nowa i potrzebuję waszej pomocy |
Autor |
Wiadomość |
anija71
Milczek anija71
|
Wysłany: Pią 27 Sie, 2010 20:18 jestem tu nowa i potrzebuję waszej pomocy
|
|
|
Witam wszystkich,nie wiem od czego mam zacząć.Przede wszystkim dziękuję,że tak miło mnie powitaliście w powitalni-założyłam tam post o tym samym tytule.Nie spodziewałam się tak wielkiej odezwy,czuję,że poradzimy sobie z waszą pomocą-bardzo powoli.
Chodzi o to,że mój mąż już nie daje sobie rady,ok.3tyg.temu przyznał się,że ma problem.Czekałam na to wiele lat.
On pracuje za granicą i przyjeżdża tylko co 6 tyg.i jest w Polsce tylko tydzień.Myśli,że zastrzyk wszystko załatwi,ale ja wiem,że do tego jest bardzo dłuuuga droga.Ale nawet jakby zdecydował się na terapię czy coś w tym rodzaju to jak to zrobić skoro on tylko jest kilka dni tutaj po czym wyjeżdża na dłużej.
Proszę poradżcie coś. |
_________________ anija71 |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Pią 27 Sie, 2010 20:27
|
|
|
Aniju , on pije tutaj czy tam? |
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Pią 27 Sie, 2010 20:30
|
|
|
Zaproponuj mu, żeby się wybrał na mityng AA. Tu jest spis grup polskojęzycznych za granicą: http://www.aagalicja.crac...wI.html#AUSTRIA |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
anija71
Milczek anija71
|
Wysłany: Pią 27 Sie, 2010 20:45
|
|
|
jak jest w Polsce i ma wolne to do południa ściemnia,że jest ok,jedzie na zakupy i jak wraca to mówi,że juz nigdzie nie musi jechać i otwiera pierwszą puszkę piwa i tak do wieczora,pije z przerwami,więc się nie upija.Natomiast tam w Niemczech(nigdy nie pije w pracy)wraca z pracy i pije piwo,dopiero potem obiad i dalej piwo.Przyznał się,że od jakiegoś czasu ciężko jest mu w pracy bez picia,żle się czuje,wcześniej tego nie miał.A jak wczesniej pracował w Polsce to było jak wyżej. |
|
|
|
|
anija71
Milczek anija71
|
Wysłany: Pią 27 Sie, 2010 20:47
|
|
|
Oczywiście każdy weekend musi być zakrapiany do bólu.
Aaaaa...dużo by gadać |
|
|
|
|
anija71
Milczek anija71
|
Wysłany: Pią 27 Sie, 2010 20:54
|
|
|
No i ostatnio zdarzyło mu się przegrać trochę pieniążków w automaty,a jesteśmy w ciężkiej sytuacji,mamy troche długów i zaległości.
Jutro wstaję o 4.30,więc już muszę kończyć.
Miłej nocki,paaaaaaaa. |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Pią 27 Sie, 2010 20:54
|
|
|
Aniu, gdy mąż przyjedzie do Polski, daj mu do przeczytania te informacje: http://komudzwonia.pl/viewtopic.php?t=1271 |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Pią 27 Sie, 2010 23:31
|
|
|
anija71 napisał/a: | Przyznał się,że od jakiegoś czasu ciężko jest mu w pracy bez picia,żle się czuje,wcześniej tego nie miał. |
Ma objawy abstynencyjne, to dowód na postępowanie alkoholizmu |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
Barbórka
Małomówny
|
Wysłany: Śro 01 Wrz, 2010 17:13
|
|
|
Jestem z Tobą Aniu, mam ze swoim alk. też podobne problemy, tylko o tyle gorzej,że jest na miejscu, codziennie.
pozdrawiam
Pa, pa |
_________________ Barbórka |
|
|
|
|
|