Wyrzucili mnie ze szkoly |
Autor |
Wiadomość |
Masakra
Trajkotka O jedna impreze za duzo
|
Wysłany: Czw 10 Mar, 2011 17:43 Wyrzucili mnie ze szkoly
|
|
|
Dzisiaj otrzymalem informacje, ze zostalem skreslony z listy studentow. Moja sytuacja wyglada nastepujaco: Gdy pilem moje studiowanie wygladalo jak groteska- rzadko bywalem na zajeciach, przychodzilem na wyklady pijany, nie przyjezdzalem na egzaminy, zostawalem skierowany na powtarzanie semestru, skreslony z listy, przywrocony i tak w kolko. W tym roku bylo podobnie z tym, ze poszedlem do dyrektora porozmawiac z nim i ten powiedzial, ze przyjma mnie warunkowo na studia z powrotem.
Tym razem zaczalem jezdzic na wyklady, uczyc sie. Moze nie tak jakbym jeszcze tego chcial ale znacznie lepiej i solidniej niz za dawnych lat. Na tyle solidniej, ze pierwszy raz od 5 lat bylem na wszystkich zjazdach (procz jednego kiedy mialem testy do pracy), zaliczylem wszystkie przedmioty. Bylem z siebie naprawde zadowolony bo moze nie zrobilem wszystkiego perfekcyjnie ale udalo mi sie przez pol roku byc w miare zdyscyplinowany dla siebie co zaowocowalo kompletem zaliczen. Dawniej bym to olal jak to zawsze mialo miejsce bo problemem bylo pojedyncze pojawienie sie na zajeciach a co dopiero mowic o naucze czy zaliczeniach. Zeby zarobic na czesne na kolejny semestr postanowilem pojechac za granice. Udalo mi sie zaliczyc wszystko w pierwszym terminie tak ze mialem wolne podczas sesji poprawkowej. Wyjechalem wiec i zostawilem index w dziekanacie wraz z kompletem wpisow i karta egzaminacyjna. Napisalem prosbe do dziekana o przepisanie moich ocen na karte egzaminacyjna w zwiazku z tym, ze ja jestem za granica. W odpowiedzi dostalem informacje, ze dziekan nie moze przepisac oceny za studenta i ze od tego sa studenci (wiem, ze we wczesniejszych latach bywaly sytuacje w mojej szkole ze przepisywali dziekani) i w zwiazku z brakiem wpisow wylatuje.
Totalnie usiadlem na tylek jak to przeczytalem. Rozumiem, ze jest to pewne niedopatrzenie z mojej strony ale czuje sie skrzywdzony, ze za takie cos wywalili mnie ze szkoly bo tym razem naprawde podszedlem do tego na powaznie i w miare na trzezwo. Moze nie tak jak bym sobie tego do konca zyczyl ale tak jak umialem na tamta chwile |
_________________ Jest tam napisane gdzies, posrod gwiazd na niebie, jak pokore w sobie miec...
W I O S N A
Dulcius Ex Asperis |
Ostatnio zmieniony przez Masakra Czw 10 Mar, 2011 17:47, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Tomoe
(banita)
|
Wysłany: Czw 10 Mar, 2011 18:03
|
|
|
Idź na osobistą rozmowę, pisz odwołanie od decyzji, pisz prośby, podania, i co tam jeszcze... może cię przywrócą. Nie poddawaj się!!! |
|
|
|
|
Kulfon
Trajkotka pacjent nie z tej ziemi
|
Wysłany: Czw 10 Mar, 2011 18:05
|
|
|
przykro mi stary
pytales, prosiles, moze to jeszcze nie musztarda po obiedzie |
Ostatnio zmieniony przez Kulfon Czw 10 Mar, 2011 18:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
|
Wysłany: Czw 10 Mar, 2011 18:07
|
|
|
Masakra napisał/a: | Totalnie usiadlem na tylek jak to przeczytalem. |
To wstawaj i zrób to co Ci radzi Tomoe. Pozdrawiam |
_________________ |
|
|
|
|
Masakra
Trajkotka O jedna impreze za duzo
|
Wysłany: Czw 10 Mar, 2011 20:06
|
|
|
Na pewno nie zamierzam siedziec na tylku. Po prostu troche zwalilo mnie to z nog troche i nie chcialem byc z tym sam. Teraz juz sie otrzasnalem troche i sprobuje zmienic to co zmienic jestem w stanie. To nic nie kosztuje a moge duzo zyskac, a nawet jak sie nie uda to tez nie koniec swiata |
_________________ Jest tam napisane gdzies, posrod gwiazd na niebie, jak pokore w sobie miec...
W I O S N A
Dulcius Ex Asperis |
|
|
|
|
ZbOlo
[*][*][*] Ojciec Chrzestny
|
Wysłany: Czw 10 Mar, 2011 20:19
|
|
|
Masakra napisał/a: | Po prostu troche zwalilo mnie to z nog troche i nie chcialem byc z tym sam |
...gdy opadnie kurz i podniesiesz się - powalcz... studiowałem siedem lat i wiem, że można bardzo dużo... |
_________________ Homines soli animalium non sitientes, bibimus
|
|
|
|
|
aazazello
Gaduła
|
Wysłany: Czw 10 Mar, 2011 20:42
|
|
|
Niestety, twoje zaniedbanie, nie masz innego wyjścia jak iść do dziekana, przyznać się do błędu, wyrazić skruchę i prosić o przywrócenie.
Następnie ten sam taniec, tak myślę, będziesz musiał wykonać przed rektorem.
Myślę, że jeżeli dobrze to rozegrasz zostaniesz przywrócony. Moje doświadczenie jest takie, że to są ludzie, w zasadzie, pozytywnie nastawieni do studentów. |
Ostatnio zmieniony przez aazazello Czw 10 Mar, 2011 20:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
|
Wysłany: Czw 10 Mar, 2011 20:48
|
|
|
Masakra napisał/a: | nie chcialem byc z tym sam. |
choć wirtualnie,ale jestem z Tobą, Bartku |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
|
Wysłany: Czw 10 Mar, 2011 20:52
|
|
|
aazazello napisał/a: | iść do dziekana, przyznać się do błędu, wyrazić skruchę i prosić o przywrócenie. |
dokładnie tak zrób Bartku
pamiętaj,przyznanie do błędu,będzie raz
a zaliczenie na całe życie |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
stiff
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Czw 10 Mar, 2011 21:01
|
|
|
Powodzenia życzę... |
_________________ Jesteś taką osobą, jaką decydujesz się być... |
|
|
|
|
Tomoe
(banita)
|
Wysłany: Czw 10 Mar, 2011 21:10
|
|
|
aazazello napisał/a: | Moje doświadczenie jest takie, że to są ludzie, w zasadzie, pozytywnie nastawieni do studentów. |
Zwłaszcza jeśli student zarobił sobie za granicą na opłacenie kolejnego semestru. To jest poważny argument, bo świadczy o tym, że studentowi zależy. |
|
|
|
|
aazazello
Gaduła
|
Wysłany: Czw 10 Mar, 2011 21:27
|
|
|
Tomoe napisał/a: | aazazello napisał/a:
Moje doświadczenie jest takie, że to są ludzie, w zasadzie, pozytywnie nastawieni do studentów.
Zwłaszcza jeśli student zarobił sobie za granicą na opłacenie kolejnego semestru |
Ważki argument, chociaż moje doświadczenia dotyczą absencji na zajęciach i dodatkowych terminów na zaliczenia na studiach niepłatnych. |
|
|
|
|
Borus
Trajkotka uzależniony
Wiek: 66 Dołączył: 03 Wrz 2009 Posty: 1843 Skąd: wielkopolskie
|
Wysłany: Czw 10 Mar, 2011 21:29
|
|
|
Powodzenia, Bartek... |
_________________ zostało mi podarowane drugie życie... |
Ostatnio zmieniony przez Borus Czw 10 Mar, 2011 21:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Czw 10 Mar, 2011 21:48
|
|
|
Sorry za może trochę mentorski ton, ale powiem Ci, Bartek tak:
jakkolwiek zakończy się ta historia, to potraktuj ją jako lekcję odpowiedzialności...
Ja Ci oczywiście życzę, żeby ta lekcja nie kosztowała Cię zbyt drogo
i abyś został przywrócony na uczelnię |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
KICAJKA
Trajkotka współuzależniona-stara al-anonka
Wiek: 64 Dołączyła: 28 Wrz 2009 Posty: 1555 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Pią 11 Mar, 2011 13:29
|
|
|
Ważne,żebyś pokazał,że Ci zależy Powodzenia życzę |
_________________ " Jestem dzieckiem wszechświata nie mniej niż drzewa i gwiazdy,mam prawo być tutaj..."
http://www.youtube.com/wa...feature=related
|
|
|
|
|
|