Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Klara
Nie 07 Lip, 2013 08:23
Biedny, biedny alkoholik...
Autor Wiadomość
wolny 
(banita)

Wysłany: Pią 05 Lip, 2013 09:15   Biedny, biedny alkoholik...

Najwyraźniej sie nie rozumiemy ,.. ja przecież napisałem że przyczynę strachu należy wyeliminować, tak napisałem,.. czy nie ????
I z łaski swojej proszę o nie reinterpretowanie moich wypowiedzi które niczemu nie przeczą.
Sednem mojego pytanie było czy to co dzieje się w rodzinach alkoholików jest jakimś ewenementem na skalę światowa czy raczej takie skrajności i zaburzenia w funkcjonowaniu rodziny występują nagminnie i to nie tylko i wyłącznie we wspomnianych rodzinach alkoholowych, powiem więcej nawet w rodzinach o zerowym nazwijmy to uzależnieniu od używek jakich by to nie było,.. występują i to na wielką skalę takie destrukcyjne sytuacje. i w żadnym wypadku przyczyną nie jest używka taka jak chociażby alkohol, przyczyna tkwi o wiele głębiej ??? Tak że nie należy tu chyba stawiać siebie na piedestale krzywdy bo nie o to w tym wszystkim chodzi !! A ja mam wrażenie że czytam jakichś sekciarzy co to se ubździli wew głowach że są narodem wybranym !!!
Ale to ja mam takie wrażenie, mogę je mieć i nie ma w tym krzty złośliwości , chodzi raczej o obiektywizm bym rzekł :mysli:
Ostatnio zmieniony przez Klara Sob 06 Lip, 2013 07:25, w całości zmieniany 1 raz  

olga 
Uzależniony od netu

Pomogła: 77 razy
Wysłany: Pią 05 Lip, 2013 09:19   

W tym temacie sprawa dotyczy współuzależnionej i alkoholika więc nie wiem nad czym Ty dywagujesz?..........

pterodaktyll 
Moderator
.....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....

Wysłany: Pią 05 Lip, 2013 09:25   

olga napisał/a:
nie wiem nad czym Ty dywagujesz?....

Podpowiem Ci..........nad patologiami życia w rodzinie

leon 
Trajkotka

Wysłany: Pią 05 Lip, 2013 09:27   

wolny napisał/a:
Najwyraźniej sie nie rozumiemy ,.. ja przecież napisałem że przyczynę strachu należy wyeliminować, tak napisałem,.. czy nie ????
I z łaski swojej proszę o nie reinterpretowanie moich wypowiedzi które niczemu nie przeczą.
Sednem mojego pytanie było czy to co dzieje się w rodzinach alkoholików jest jakimś ewenementem na skalę światowa czy raczej takie skrajności i zaburzenia w funkcjonowaniu rodziny występują nagminnie i to nie tylko i wyłącznie we wspomnianych rodzinach alkoholowych, powiem więcej nawet w rodzinach o zerowym nazwijmy to uzależnieniu od używek jakich by to nie było,.. występują i to na wielką skalę takie destrukcyjne sytuacje. i w żadnym wypadku przyczyną nie jest używka taka jak chociażby alkohol, przyczyna tkwi o wiele głębiej ??? Tak że nie należy tu chyba stawiać siebie na piedestale krzywdy bo nie o to w tym wszystkim chodzi !! A ja mam wrażenie że czytam jakichś sekciarzy co to se ubździli wew głowach że są narodem wybranym !!!
Ale to ja mam takie wrażenie, mogę je mieć i nie ma w tym krzty złośliwości , chodzi raczej o obiektywizm bym rzekł :mysli:

Cos w tym jest,o czym napomknales wolny...,moj stary kiedys ganial matke z siekiera i wcale mu do tego nie byl potrzebny alkohol,czy inny doping,mial naturalnie pieknie uksztaltowany umysl :rotfl:
Ostatnio zmieniony przez leon Pią 05 Lip, 2013 09:28, w całości zmieniany 1 raz  

wolny 
(banita)

Wysłany: Pią 05 Lip, 2013 09:29   

A no droga Olciu nad tym że może każda z was tych skrzywdzonych przez tych debilnych alkoholików mężów zadała by sobie pytanie a może to ja byłam przyczyną strachu jaki pojawił sie w głowinie mężusia , może bał sie że zostanie odkryte jego malusie Ego ,że nie podoła byciu mężem i ojcem może sie was bał a jak sie bał uwolnił zło czyli czepił sie picia dla zabicia tego uczucia strachu, uwolnił zło tkwiące wew jego mózgownicy uwolnił despotę i dyktatora aby być tym który to niby niczego się nie boi a po trzeźwemu srrrra w gacie. Nie twierdzę również że to akurat współpartnerka jest tego przyczyną ale może ich być wiele,..wiele fikcyjnych wyobrażeń,.. które w zetknięciu z rzeczywistością wywołają strach i agresje?? 8|

olga 
Uzależniony od netu

Wysłany: Pią 05 Lip, 2013 09:42   

wolny napisał/a:
każda z was tych skrzywdzonych przez tych debilnych

a może byś tak popytał te współuzależnione czy czują się skrzywdzone.....bo ja na ten przykład sie nie czuje, a nawet wręcz przeciwnie

olga 
Uzależniony od netu

Wysłany: Pią 05 Lip, 2013 09:44   

nie czuje złości, nie cierpie urazy i nawet bym go debilem nie nazwała.....

wolny 
(banita)

Wysłany: Pią 05 Lip, 2013 09:50   

olga napisał/a:

nie czuje złości, nie cierpie urazy i nawet bym go debilem nie nazwała....

Ależ Olciu Ciebie bym nawet nie podejrzewał o cosik takiego bo ty jesteś ta naj więc reszta słów jest zbędna !! :mgreen:

wolny 
(banita)

Wysłany: Pią 05 Lip, 2013 09:52   

olga napisał/a:

a może byś tak popytał te współuzależnione czy czują się skrzywdzone..

A myślisz że mi prawdę powiedzą, a po drugie ja nawet sobie nie wierze to o czym tu gadać i tak wszystko jest bez znaczenia :bezradny:

leon 
Trajkotka

Wysłany: Pią 05 Lip, 2013 09:55   

olga napisał/a:
nie czuje złości, nie cierpie urazy i nawet bym go debilem nie nazwała.....

Tez wierze,ze dobrym czlowiekiem jestes,jak rowniez nie uwierzylbym,ze stawialas mu za wysoko poprzeczke,zbyt mocno go laczkiem przyciskalas,co slaby element moze teoretycznie doprowadzic do desperackich poczynan :>

wolny 
(banita)

Wysłany: Pią 05 Lip, 2013 10:06   

leon,
leon napisał/a:
Tez wierze,ze dobrym czlowiekiem jestes,jak rowniez nie uwierzylbym,ze stawialas mu za wysoko poprzeczke,zbyt mocno go laczkiem przyciskalas,co slaby element moze teoretycznie doprowadzic do desperackich poczynan :>

Znowu pokrętnie myślisz i mam nadzieje że sie nie obruszysz jak to piszę , ale nie chodzi o to jakim ona jest człowiekiem tylko o to jakie wyobrażenia o niej i o życiu miał jej partner, i właśniej jej doskonałość ,..załóżmy,.. mogła być przyczyną strachu,. a nie jakieś ku*** laczki,. czy to tak trudno pojąć :bezradny:

leon 
Trajkotka

Wysłany: Pią 05 Lip, 2013 10:13   

wolny napisał/a:
Znowu pokrętnie myślisz i mam nadzieje że sie nie obruszysz jak to piszę , ale nie chodzi o to jakim ona jest człowiekiem tylko o to jakie wyobrażenia o niej i o życiu miał jej partner, i właśniej jej doskonałość

W zamysle mialem obraz,sylwetke,osobowosc olgi widziany oczyma jej exa...,a pokretnie pisze,bo prawidlowy pijak jestem :>
Ostatnio zmieniony przez leon Pią 05 Lip, 2013 10:13, w całości zmieniany 1 raz  

olga 
Uzależniony od netu

Wysłany: Pią 05 Lip, 2013 10:24   

myślisz wolny, że niemożliwym jest nie czuć urazy?
zbyt wiele wody w Wiśle i mojej głowie upłynęło abym miała pielęgnować jakieś negatywne uczucia
czy jestem bez winy? :mysli: tego nie wiem ceewd ale po co mi to wiedzieć, to jest przeszłość, która nigdy się nie wróci

wolny 
(banita)

Wysłany: Pią 05 Lip, 2013 10:29   

olga, Oluś dalej mnie nie rozumiesz ,.. ja nie twierdze że masz nosić urazę lub winę to nie tędy droga , nie jesteś przecież odpowiedzialna z czyjeś myślenie lub wyobrażenia, to nie twój problem , problem powstał w głowie partnera na skutek jego błędnych interpretacji własnych wyobrażeń o sobie o tobie o życiu , i kiedy te jego wyobrażenia zetknęły się z rzeczywistością , świat mu sie zawalił , więc zaczął się leczyć ...alkoholem ,.. może teraz zrozumiesz o czym piszę ???

wolny 
(banita)

Wysłany: Pią 05 Lip, 2013 10:30   

to co tu piszę to moje własne doświadczenia więc nie musi w nie nikt wierzyć ani ich stosować w życiu !!! :bezradny:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi