Kolejna żona "wspaniałego człowieka" |
Autor |
Wiadomość |
biedronka
Małomówny
|
Wysłany: Pią 05 Mar, 2010 18:28
|
|
|
Witam, jestem kolejną żoną tego "wspaniałego" męża (gdy nie pije) alkoholika. Scenariusz jest identyczny, jak poprzedni (i pewnie wszyscy macie podobne). Mój "ideał" już się leczył i nawet 3 lata nie pił. Niestety tydzień temu dowiedziałam się, że wcale nie zrobił tego dla siebie, TYLKO DLA MNIE i poszedł w tango. Chciał tylko spróbować, czy już jest zdrowy. Pije już 7 dzień. Mój świat się zawalił, bo przecież było już tak pięknie ... wzięliśmy kredyt na 35 lat i oczywiście sama z nim zostałam. Nie mogę sobie darować DLACZEGO DAŁAM SIĘ TAK OSZUKAĆ !!!. Nie wiem, dlaczego też wcześniej nie szukałam pomocy. Teraz zdaje sobie sprawę, że jestem współuzależniona, ja tez powinnam rozpocząć terapię, jestem wypalona i bezradna. Potrzebuje pomocy od kogoś, kto miał podobną sytuację, nie mogę przechodzić tego jeszcze raz, bo zwariuję. |
_________________ Nadzieja jest jak cukier
Wystarczy odrobina, by osłodzić życie ... |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Pią 05 Mar, 2010 20:19
|
|
|
Witaj Biedronko
To wszystko jest trudne, ale DASZ RADĘ, tylko na początek spróbuj ODDZIELIĆ SIĘ od tego problemu.
Zacznij myśleć JA, a nie on, bo MUSISZ ratować siebie.
Masz dzieci? |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
koka
Towarzyski uzależniona od śmiechu
|
Wysłany: Pią 05 Mar, 2010 20:33
|
|
|
witaj biedronko
Klara napisał/a: | Masz dzieci? |
|
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Pią 05 Mar, 2010 20:38
|
|
|
Łomatko. kiedy Wy wszystkie Myszki Biedronki zrozumiecie, że życie z alkoholikiem to siedzenie na beczce prochu. Kiedy do cholery ktoś ustawowo zabroni tym trzeźwiejącym dalszego życia z dotychczasowymi partnerami. Zbooolo Może masz jeszcze jakichś kumpli w tym sejmie, żeby przegłosowali taką ustawę |
_________________ |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Pią 05 Mar, 2010 20:38
|
|
|
cześć biedroneczko |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
beata
Szefowa Al-Kaidy współuzależniona,ddd
Pomogła: 83 razy Wiek: 47 Dołączyła: 07 Sty 2009 Posty: 2806 Skąd: 51°38'51N
|
Wysłany: Pią 05 Mar, 2010 20:41
|
|
|
biedronka napisał/a: | Potrzebuje pomocy od kogoś, kto miał podobną sytuację, nie mogę przechodzić tego jeszcze raz, bo zwariuję. | Witaj Biedroneczko.Mój mąż co prawda nie pije,ale zachowuje się jakby pił.Ostatnio wszystko do mnie wróciło,bo myślałam,że zapił. biedronka napisał/a: | Teraz zdaje sobie sprawę, że jestem współuzależniona, ja tez powinnam rozpocząć terapię, jestem wypalona i bezradna. | Biedronko.Poszukaj pomocy w realu.Sama nie dasz sobie rady.Nie zajmuj się pijanym mężem tylko sobą,bo się zadręczysz.Jak najszybciej poszukaj koło siebie grupy Al-Anon.I nie płacz....bo on nie jest wart Twoich łez. |
|
|
|
|
milutka
Trajkotka
Pomogła: 49 razy Wiek: 45 Dołączyła: 19 Lut 2010 Posty: 1705
|
Wysłany: Pią 05 Mar, 2010 20:50
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | Kiedy do cholery ktoś ustawowo zabroni tym trzeźwiejącym dalszego życia z dotychczasowymi partnerami. Zbooolo Może masz jeszcze jakichś kumpli w tym sejmie, żeby przegłosowali taką ustawę | podpisuję się pod tymi słowami ,jeśli oczywiście mogę : |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Pią 05 Mar, 2010 20:52
|
|
|
milutka napisał/a: | podpisuję się pod tymi słowami ,jeśli oczywiście mogę |
Podpisuj się |
_________________ |
|
|
|
|
Mysza
Gaduła
Pomogła: 41 razy Dołączyła: 03 Mar 2010 Posty: 830 Skąd: Wrocek
|
Wysłany: Pią 05 Mar, 2010 21:00
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | Łomatko. kiedy Wy wszystkie Myszki Biedronki zrozumiecie, że życie z alkoholikiem to siedzenie na beczce prochu. |
myslę, że doskonale to rozumiemy, tylko czy robimy coś w kierunku żeby to zmienić, to już inna bajka
pterodaktyll napisał/a: | Kiedy do cholery ktoś ustawowo zabroni tym trzeźwiejącym dalszego życia z dotychczasowymi partnerami. |
każdy decyduje za siebie Ptero i robi jak uważa, tego ustawowo nie da się ogarnąć |
_________________ "Bądź zmianą, którą pragniesz ujrzeć w świecie" - Mahatma Gandhi |
Ostatnio zmieniony przez Klara Pią 05 Mar, 2010 21:15, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Mysza
Gaduła
|
Wysłany: Pią 05 Mar, 2010 21:01
|
|
|
coś mi się tu "poptaszkowało: |
_________________ "Bądź zmianą, którą pragniesz ujrzeć w świecie" - Mahatma Gandhi |
|
|
|
|
beata
Szefowa Al-Kaidy współuzależniona,ddd
Pomogła: 83 razy Wiek: 47 Dołączyła: 07 Sty 2009 Posty: 2806 Skąd: 51°38'51N
|
Wysłany: Pią 05 Mar, 2010 21:07
|
|
|
myszaczek napisał/a: | coś mi się tu "poptaszkowało | Poproś Klarę to naprawi |
|
|
|
|
Mysza
Gaduła
|
Wysłany: Pią 05 Mar, 2010 21:11
|
|
|
beata napisał/a: | myszaczek napisał/a: | coś mi się tu "poptaszkowało | Poproś Klarę to naprawi |
Klaro!!! pomocy |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Pią 05 Mar, 2010 21:16
|
|
|
Cytat: | Klaro!!! pomocy |
Już! |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
KICAJKA
Trajkotka współuzależniona-stara al-anonka
Pomogła: 101 razy Wiek: 64 Dołączyła: 28 Wrz 2009 Posty: 1555 Skąd: śląskie
|
|
|
|
|
Mysza
Gaduła
|
Wysłany: Pią 05 Mar, 2010 21:51
|
|
|
Klara napisał/a: | Cytat: | Klaro!!! pomocy |
Już! |
Bardzo dziękuję |
|
|
|
|
|