|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
stres |
Autor |
Wiadomość |
wanda
Milczek
|
Wysłany: Pią 05 Gru, 2014 22:40 stres
|
|
|
cześć, mam problem ze stresem.. nie chciałabym pisać powodu, jednak mam.. ostatnio spotkałam się z lekiem o nazwie .............. pomógł mi bardzo, działa doraźnie bez skutków ubocznych.. jednak chciałabym się dowiedzieć czy wy też macie takie problemy, i jak sobie z nimi radzicie.. pozdrawiam wanda
Na forum nie używamy nazw leków. Zapoznaj się z regulaminem.
Pozdrawiam, Pterodaktyll |
Ostatnio zmieniony przez pterodaktyll Sob 06 Gru, 2014 12:55, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
aja
Małomówny
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 03 Wrz 2014 Posty: 94 Skąd: Lublin
|
Wysłany: Pią 05 Gru, 2014 23:07
|
|
|
Witaj )
Uważaj z lekami. Spora część uspokajaczy jest uzależniająca, dlatego trzeba ich używać ostrożnie i tylko pod opieką psychiatry.
Ja kiedy się stresuję to lubię mieć coś w dłoniach i się tym bawić- długopisem, piłeczką.
Pomagają mi też spotkania ze znajomymi i wygadanie się ale też pogadanie o różnych dajnych sprawach. |
|
|
|
|
Mała
Trajkotka
Pomogła: 34 razy Wiek: 49 Dołączyła: 18 Cze 2013 Posty: 1017 Skąd: Moja Wiocha :D
|
Wysłany: Sob 06 Gru, 2014 01:56
|
|
|
wanda, leki działają doraźnie, ale nie leczą przyczyny...
Jeżeli znasz przyczynę stresu - łatwiej jest znaleźć rozwiązanie.
Ktoś kiedyś mi powiedział - jeżeli są dwa wyjścia i obydwa - nie do przyjęcia - szukaj trzeciego...
Moim zdaniem - może pomogłaby rozmowa? Z przyjacielem, psychologiem, osobą, która zna powód Twojego stresu?...
Mi często pomagają spacery. Mam 2 maluchów i ich aktywność sprawia, że szybko muszę się nimi zająć i pozwolić "wywietrzeć" choć na chwilę z głowy problemom...Gdy zmęczona wracam do domu i znów zaczynam myśleć o problemie - po chwili przerwy w myśleniu o nim, zdarza mi się wówczas dość szybko znaleźć rozwiązanie |
_________________ "Nigdy się nie nie bój" - Krudowie <3 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|