Jak żyć bez alkoholu ? |
Autor |
Wiadomość |
Cristero
Małomówny
|
Wysłany: Sob 13 Sie, 2016 22:19 Jak żyć bez alkoholu ?
|
|
|
Witam. Dzisiaj mija pierwszy dzień trzeźwości po zapiciu. Wszystko mnie boli. Cały dzień leżałem w łóżku jak sparaliżowany. Dlaczego mimo moich wysiłków nie potrafię zapomnieć o piciu. Od 5 lat wytrzymuję bez picia nie dłużej niż 12 miesięcy aby później zapić. I tak w kółko. Co ja robię nie tak ? |
|
|
|
|
margo
Trajkotka
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 12 Sie 2013 Posty: 1881
|
Wysłany: Sob 13 Sie, 2016 22:24
|
|
|
Cristero napisał/a: | Co ja robię nie tak ? |
A co robisz "tak"? |
|
|
|
|
Cristero
Małomówny
|
Wysłany: Sob 13 Sie, 2016 22:26
|
|
|
Głównie skupiam się na mitingach i pracą nad 12 krokami.
Najgorsze jest to że wiem co mam robić ale jak dochodzi do realizacji tego wszystkiego to dostaję totalnego paraliżu. Ja już nie mogę tak dłużej. Wszystko mnie boli. A najgorzej jest to że zawiodłem samego siebie. Sam już nie wiem czy to moje życie ma jakiś sens. Tak się staram i jak zawsze nic mi nie wychodzi. Przepraszam że może odbierzecie to jako użalenie się nad sobą ale ja już naprawdę mam dość wszystkiego. Jutro o 11 idę na miting ale wątpię coraz bardziej czy one mają jakiś sens. |
Ostatnio zmieniony przez Cristero Sob 13 Sie, 2016 22:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
margo
Trajkotka
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 12 Sie 2013 Posty: 1881
|
Wysłany: Sob 13 Sie, 2016 22:30
|
|
|
A terapia? |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Sob 13 Sie, 2016 23:09
|
|
|
Cristero napisał/a: | Dlaczego mimo moich wysiłków nie potrafię zapomnieć o piciu. |
żal po stracie - pozbądź się go |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
Tibor
Towarzyski
Pomógł: 7 razy Wiek: 50 Dołączył: 08 Sie 2016 Posty: 495 Skąd: z jasnej strony mocy
|
Wysłany: Nie 14 Sie, 2016 08:59
|
|
|
Cristero napisał/a: | Głównie skupiam się na mitingach i pracą nad 12 krokami. |
A co to w/g Ciebie oznacza? Mam na myśli głównie "pracą nad 12 krokami"? Konkretnie co robisz? |
_________________ "życie duchowe to nie teoria" |
|
|
|
|
eNEMy
Małomówny
|
Wysłany: Nie 14 Sie, 2016 10:22
|
|
|
Cristero napisał/a: | Głównie skupiam się na mitingach i pracą nad 12 krokami.
Najgorsze jest to że wiem co mam robić ale jak dochodzi do realizacji tego wszystkiego to dostaję totalnego paraliżu. Ja już nie mogę tak dłużej. Wszystko mnie boli. A najgorzej jest to że zawiodłem samego siebie. Sam już nie wiem czy to moje życie ma jakiś sens. Tak się staram i jak zawsze nic mi nie wychodzi. Przepraszam że może odbierzecie to jako użalenie się nad sobą ale ja już naprawdę mam dość wszystkiego. Jutro o 11 idę na miting ale wątpię coraz bardziej czy one mają jakiś sens. |
Mittingi same w sobi3 sens mają, jak najbardziej, po tym co piszesz mam odczucie ze sensu nie w mittingach brakuje tylko gdzieś indziej
To że WIEM co mam robić, nie jest gwarantem niczego, moze byc nawet przeszkodą
Z czasow jak pilem zawsze wiedzialem co robić, prawie nigdy do realizacji nie dopuszczałem, a noż by sie zmiany powiodły
Program 12 kroków, jest programem działania,
nie logicznym wydaje sie nie wiedzieć i działać?
Czy wiedzieć i nie dzialać
Obilo mi sie o uszy takie powiedzenie "program działa, jesli ja działam"
Akceptacji siebie życzę |
_________________ "Twoją rzeczywistą i ostateczną prawdą jest sposób, w jaki przeżywasz swoje życie, a nie idee, w ktore wierzysz" |
Ostatnio zmieniony przez eNEMy Nie 14 Sie, 2016 10:27, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Kami
Trajkotka Jak wyczerpać temat, zanim nas wyczerpie K.C.B.
Pomogła: 38 razy Wiek: 57 Dołączyła: 03 Sty 2014 Posty: 1039
|
Wysłany: Nie 14 Sie, 2016 10:40
|
|
|
Cytat: | Jutro o 11 idę na miting ale wątpię coraz bardziej czy one mają jakiś sens.
|
To po co idziesz jak już wiesz ........
Witaj na forum |
_________________ To nie droga prowadzi do celu, ale cel wskazuje Ci drogę...K.C.Buszman |
|
|
|
|
Cristero
Małomówny
|
Wysłany: Nie 14 Sie, 2016 13:05
|
|
|
Dzisiaj na mitingu powiedzieli mi. Dlaczego ty chłopie na samym początku trzeźwienia zakładasz przegraną. Nie wiem skąd się takie dołujące myśli biorą. |
|
|
|
|
ankao30
Trajkotka
Pomogła: 24 razy Wiek: 47 Dołączyła: 03 Sty 2015 Posty: 1554
|
Wysłany: Nie 14 Sie, 2016 13:44
|
|
|
Piszesz, że uczęszczasz na mityngi i skupiasz się na pracy na krokach. Fajnie, ale czemu tylko skupiasz? To program działania, Nie wystarczy wiedzieć trzeba działać.Co robisz w tym kierunku? Pytam z ciekawości, bowiem sama żyję programem. |
_________________ Twój los zależy od Twoich nawyków. Brian Tracy
|
|
|
|
|
Jacek
|
Wysłany: Nie 14 Sie, 2016 14:03
|
|
|
Cristero napisał/a: | Dzisiaj na mitingu powiedzieli mi. Dlaczego ty chłopie na samym początku trzeźwienia zakładasz przegraną. Nie wiem skąd się takie dołujące myśli biorą. |
sorrki że zapytam
a na jakim to bywasz meetingu???
na meetingach AA-owskich nie ma porad co ja wiem - no cheba że powiedzieli ci to w przerwie
lub znasz ich myśli |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
|
|
|
|
|
Cristero
Małomówny
|
Wysłany: Nie 14 Sie, 2016 14:29
|
|
|
W przerwie powiedzieli. I mają rację bo pierwsza myśl jaka się dzisiaj pojawiła po otwarciu oczu rano to ta że nie dam rady żyć z tymi swoimi problemami na trzeźwo. |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Nie 14 Sie, 2016 14:36
|
|
|
Cristero napisał/a: | nie dam rady żyć z tymi swoimi problemami na trzeźwo. |
Po wypiciu problemy oczywiście same się rozwiązują |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
Kami
Trajkotka Jak wyczerpać temat, zanim nas wyczerpie K.C.B.
Pomogła: 38 razy Wiek: 57 Dołączyła: 03 Sty 2014 Posty: 1039
|
Wysłany: Nie 14 Sie, 2016 15:17
|
|
|
Klara napisał/a: | Po wypiciu problemy oczywiście same się rozwiązują |
Klara, a tego to nie wiedziałam
żebym wcześniej wiedziała nie byłabym współ .......... teraz to rozum uruchomiłam bo więc jestem o siebie spokojna
Cristero, a tak poważnie poczytaj wątki alko powinny Ci pomóc pojąć sens trzeźwienia ..... |
_________________ To nie droga prowadzi do celu, ale cel wskazuje Ci drogę...K.C.Buszman |
|
|
|
|
Jacek
|
Wysłany: Nie 14 Sie, 2016 15:31
|
|
|
Cristero napisał/a: | nie dam rady żyć z tymi swoimi problemami na trzeźwo. |
mój drogi,spróbuj teraz zrozumieć co ci powiem
a wiem co mówię bo wzięte z własnego życia - a więc
"problemy są zawsze ,a to że do nich dołożyłem picie alkoholu
to nie był jeden problem więcej
no bo on pozwolił zapomnieć o innych problemach
no to właściwie kim lub czym był ???
to był zabieracz
zabieracz a co to takiego???
zabierał wszystko - moje kłopoty,młodość,prace,godność,rodzinę ..............
dużo już pewnie nie brakło bo na końcu zabiera człowieka (śmierć) bo tylko to zostaje " |
|
|
|
|
|
|